Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Zet Club Brugge Union meteen onder druk op speeldag 1 van de play-offs?

Club Brugge supporters

Het is komend weekend ein-de-lijk zover: de langverwachte start van de play-offs. Het belooft een ongemeen spannende strijd te worden, want een uitgesproken favoriet is er niet echt.

Club Brugge telt drie punten achterstand op Union en wil die kloof zondagmiddag om 13h30 al volledig wegwerken tegen rivaal Antwerp.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze topper vind je hieronder.

Tegengoals.

Club Brugge mag dan wel tweede staan, defensief lijkt het toch echt niet zo solide als de jaren ervoor.

Club slikte in de reguliere competitie 37 tegentreffers en doet daarmee slechter dan Union, Gent en Anderlecht. Sinds 2013 incasseerden ze zelfs nooit zoveel tegendoelpunten in de reguliere competitie.

Scoren tegen hen is dus niet zo moeilijk, maar zelf scoren ze uiteraard wél veel. En vaak trekken ze ook nog de drie punten over de streep, ondanks die tegengoal.

Dat was zo in drie van de laatste vier wedstrijden. Ook in thuismatchen tegen Antwerp zien we die trend vaker: blauw-zwart won in drie van de vier gevallen van The Great Old, ondanks een tegengoal.

Beide teams scoren, Club wint (notering van 3.05)

 

Twee doeltreffende helften.

Bij Club Brugge zetten ze vanaf halverwege februari een fenomenale eindsprint in, in de reguliere competitie.

Alfred Schreuder kreeg de machine eindelijk aan de praat, met een knappe 24 op 24 als gevolg.

Vooral scoren lijkt opnieuw heel makkelijk te gaan voor Club. 23 goals in de laatste zeven matchen: een sterk gemiddelde van meer dan drie treffers per match.

En vaak weten ze die goal in de matchen zelf ook goed te verdelen over de 90 minuten. De Bruggelingen scoorden nu al acht(!) matchen op rij in zowel de eerste als de tweede helft.

Ook in de vorige confrontatie met Antwerp, die eindigde in 4-1, deden ze dat. Doen ze het zondag opnieuw?

Club scoort in beide helften (notering van 2.20)

 

Must See

More in Jupiler Pro League