Verbind je met ons

HomeTennis

Voorbeschouwing WTA 1000 Mutua Madrid Open

WTA Madrid

Na twee WTA-toernooien in Amerika, staan er nu drie geweldige graveltoernooien op het programma in Europa. We beginnen met twee WTA 1000 toernooien: de Madrid Open en het WTA Rome (Internazionali BNL d’Italia). Dit alles is de opmaat voor de grote finale: het prestigieuze Masters toernooi Roland Garros, dat eind mei begint.

Eerst dus het WTA Madrid Open. Van het indrukwekkende prijzengeld tot de potentiële Madrid Open kampioenen, op de betFIRST blog vertellen we je alles wat je moet weten, zodat je slimmere keuzes kunt maken met het wedden op tennis. Overweeg je om mee te doen met een sportweddenschap of zelfs met  live wedden, maar heb je nog geen account? Geen probleem. Bij betFIRST maak je vliegensvlug een account aan dankzij itsme registratie. Zo kun je direct beginnen met jouw weddenschappen.


Schema en prijzengeld 

Locatie: Madrid, Spanje

Data: 23 april 2024 – 5 mei 2024

Ondergrond: Gravel

Prijzengeld: $8,770,480

Huidige Kampioen: Aryna Sabalenka

Datum Gebeurtenis
Zondag 21 april Loting
Maandag 22 april Begin kwalificatierondes
Woensdag 24 april Start hoofdtoernooi
Zaterdag 4 mei Finale enkelspel 
Zondag 5 mei Finale dubbelspel

Deelnemers WTA Madrid Open 2024 

Het toernooi, dat in 2009 van start ging, is snel uitgegroeid tot een van de populairste graveltoernooien binnen de WTA 1000, mede dankzij de prominente deelnemerslijst die het elk jaar aantrekt. Ook dit jaar belooft niet anders te zijn, met naar verwachting 19 van de top 20 vrouwen van de wereld die zullen deelnemen.

Tweevoudig toernooikampioene Aryna Sabalenka zal de Madrid Open 2024 aanvoeren samen met de nummer één van de wereld en winnares van Roland Garros, Iga Swiatek. Het enkelspel van het evenement zal 96 speelsters van over de hele wereld verwelkomen.

Volgens de WTA-regel voor beschermde ranking hebben Paula Badosa, Naomi Osaka, Amanda Anisimova, Shelby Rogers, Zhang Shuai, Lauren Davis en Irina-Camelia Begu automatisch toegang gekregen. Belinda Bencic, Karlina Michova en Petra Kvitova hebben zich teruggetrokken uit het evenement vanwege blessures en persoonlijke omstandigheden. Tweevoudig Madrid Open kampioene Simona Halep en veteraan Caroline Wozniacki hebben wildcard-toegangen voor het toernooi ontvangen.

Favorieten voor de Madrid Open 2024

Aryna Sabalenka won haar eerste Madrid Open in 2021 tegen de toenmalige nummer 1 Ashleigh Barty en behaalde vorig jaar haar meest recente titel tegen de huidige nummer 1 van de wereld, Iga Swiatek, in de finale. De Wit-Russische ster beleeft ook in 2024 een sterke periode. Na het winnen van de eerste grandslam van het jaar (Australian Open), zal Sabalenka proberen nog een titel toe te voegen.

Wereldnummer 1 Iga Swiatek is eveneens een sterke favoriet voor de titel. Nadat ze vorig jaar de kans miste in de finale, zal Swiatek mikken op haar derde WTA 1000-titel van het kalenderjaar. Met 22 overwinningen en slechts 3 nederlagen in 2024 lijkt Swiatek in topvorm.

Een andere speelster om in de gaten te houden is de Kazachstaanse ster Elena Rybakina. De 24-jarige heeft twee titels gewonnen en stond in 2024 in 4 finales (meer dan elke andere speelster). Ze heeft echter dit jaar nog géén toernooi gewonnen – wat een extra motivatie vormt voor de jonge ster.

Overige kanshebbers en outsiders

Als we het hebben over kanshebbers, dan komt de naam van Ons Jabeur ook altijd ter sprake. Voormalig kampioene Ons Jabeur heeft de kwaliteiten om haar overwinning van 2022 te herhalen, toen ze speelsters zoals Jessica Pegula, Ekaterina Alexandrova, Simona Halep en Belinda Bencic versloeg om de Madrid Open te veroveren.

Een andere opvallende naam waar we zeker rekening mee moeten houden is Simona Halep. De tweevoudige kampioene maakt na een pauze (wegens een schorsing in verband met dopinggebruik) haar comeback in de vertrouwde omgeving van de Madrid Open. De 32-jarige Halep, die met een wildcard terugkeert, heeft een indrukwekkend record met vier finaleplaatsen in dit toernooi.

Volgende week vormt de Caja Magica het decor voor een van de grootste graveltoernooien van het jaar. Dit WTA-toernooi is niet alleen op zichzelf een hoofdprijs, maar ook een belangrijke stap om te wennen aan gravel en de toon te zetten richting Roland Garros volgende maand.

Must See

More in Tennis