Verbind je met ons

HomeTennis

Voorbeschouwing ATP 1000 Mutua Madrid Open

ATP Madrid

Het is weer tijd voor absoluut toptennis op gravel. We vervolgen het tennisseizoen met de ATP Mutua Madrid Open 2024, die van 23 april tot en met 5 mei plaatsvindt in Park Manzanares. Sinds 2009 is dit park de trotse gastheer van de Madrid Open. De locatie, bekend als La Caja Mágica ofwel De Magische Doos, beschikt over drie tennisbanen en een intrekbaar dak.

De 22ste editie van dit evenement behoort tot de ATP Tour Masters 1000, een van de meest prestigieuze categorieën op de tour. Na de Grand Slam-evenementen zijn de Masters 1000-toernooien de hoogtepunten van de tennisagenda, wat de Madrid Open 2024 tot een bijzondere gelegenheid maakt waar de beste mannelijke spelers strijden om de titel.

Wil je weten wie de favorieten zijn in dit tennistoernooi en wie je moet kiezen om op tennis te wedden? Lees dus verder en maak uw keuze op de beste Belgische site voor sportweddenschappen.


Schema en prijzengeld 

Locatie: Madrid, Spanje

Data: 23 april 2024 – 5 mei 2024

Ondergrond: Gravel

Prijzengeld: €9,249,713

Huidige Kampioen:  Carlos Alcaraz

Datum Gebeurtenis
Maandag 22 april Begin kwalificatierondes
Woensdag 24 april Start hoofdtoernooi
Zaterdag 4 mei Finale dubbelspel
Zondag 5 mei Finale enkelspel

Voorbeschouwing en Favorieten ATP Madrid Open 2024 

Rafael Nadal, algemeen erkend als de beste gravelspeler aller tijden, heeft ook indrukwekkende prestaties geleverd in Madrid, met vijf titels op zijn naam. Hij heeft zich opnieuw aangemeld voor de editie van 2024 en ondanks een recente mislukking bij Barcelona, ​​waar hij vroegtijdig werd uitgeschakeld, kijken fans reikhalzend uit naar zijn wedstrijd in Madrid.

Carlos Alcaraz, de huidige tweevoudig verdedigend kampioen, is eveneens ingeschreven voor het toernooi. De 20-jarige Spanjaard, die als derde geplaatst is, kampt echter met een armblessure die hem al van deelname aan andere toernooien weerhield. Zijn fitheid zal cruciaal zijn; als hij volledig hersteld is, behoort hij tot de favorieten, maar een eventuele afzegging zou kansen bieden aan andere spelers.

Novak Djokovic, de huidige nummer één van de wereld, heeft zich teruggetrokken uit het toernooi. Wie dit jaar nog geen titel op het ATP-circuit heeft gewonnen, zal nog even wachten met proberen zijn rekening te openen. De onverwachte nederlaag van Djokovic in de halve finale van de Monte Carlo Masters heeft twijfels doen rijzen over zijn huidige vorm.

Jannik Sinner, bekend om zijn krachtige slagen, heeft dit seizoen al drie ATP-titels gewonnen. De 22-jarige Italiaan begon het jaar sterk met een overwinning op de Australian Open, zijn eerste Grand Slam-titel. Hij won ook de toernooien in Rotterdam en Miami. Hoewel Sinner de Madrid Open nog niet op zijn naam heeft staan, zijn de snelle omstandigheden daar gunstig voor zijn speelstijl. Mocht Carlos Alcaraz niet volledig fit zijn, dan maakt Sinner een goede kans om in Madrid te triomferen.

Alexander Zverev heeft twee keer de finale van de Madrid Open bereikt, waarbij hij het evenement in 2021 won. De Duitser won de United Cup in Sydney aan het begin van het jaar en heeft de afgelopen drie seizoenen de halve finale van de French Open bereikt. Er is geen twijfel mogelijk dat ook Zverev het in zich heeft om de Madrid Open 2024 te winnen.

Voor degenen die een potentiële outsider willen steunen is Holger Rune een speler om in de gaten te houden. De Deen heeft een winstpercentage van bijna 70% op gravel en is in de loop van de tijd verbeterd op deze ondergrond. Rune won de BMW Open 2022 in München, dus hij weet wat er nodig is om op gravel te winnen en hij zou een bedreiging kunnen vormen voor de hoogste geplaatsten in Madrid.

Nu je weet wie de grootste favorieten zijn voor de overwinning op het ATP toernooi in Madrid, overweeg je wellicht om te wedden op tennis. Voor alle sportweddenschappen zit je goed bij betFIRST, waar je niet alleen toegang hebt tot de meeste weddenschappen, maar ook nog eens de beste noteringen kunt vinden. En met de promoties van betFIRST, zoals Odds Power Up, maximaliseer je jouw winstkansen optimaal.

En als je hebt gewonnen? Dan betalen we je winst supersnel uit. Dankzij onze directe uitbetalingen kan het geld al binnen enkele seconden op je rekening staan. Ontdek waarom zoveel mensen in België kiezen voor betFIRST en geniet van een superieure wedervaring met topkansen en razendsnelle uitbetalingen.

Wedden op Tennis met betFIRST

Must See

More in Tennis