Verbind je met ons

HomeTennis

ATP 2024 Monte Carlo Masters: Voorbeschouwing, Data en Favorieten

ATP Monte Carlo

De Monte Carlo Masters, dat officieel het Rolex Monte-Carlo Masters wordt genoemd, markeert de start van het gravelseizoen in de ATP-tour van 2024. Enkele van de grootste namen, inclusief de regerende kampioen Andrey Rublev, zullen afreizen naar Monaco voor het derde evenement van de ATP-Masters 1000 serie dit jaar. Vandaag blikken we bij betFIRST vooruit op het toernooi en de grootste favorieten zodat je met vertrouwen kunt wedden op tennis. Succes!

Toernooi Monte Carlo, Monaco
Datum 07/04/24 – 14/04/24
Beste van 3 sets
Ondergrond Gravel
Geslacht Mannen
Prijzengeld € 5 950 575
Winnaar van vorig jaar Rublev, Andrey

Start-/einddatum ATP 2024 Monte Carlo Masters

De reis op de gravelbanen begint op 7 april en bouwt op naar het hoogtepunt met Roland Garros in mei, het grootste graveltoneel van het jaar. Voor de Monte Carlo Masters start het hoofdtoernooi in het heren enkelspel op maandag 8 april, voorafgegaan door de kwalificatieronden op zaterdag en zondag, 6 en 7 april. De actie in het heren dubbelspel vangt aan op dinsdag 9 april, een dag na de start van het enkelspel.

Na acht dagen vol competitie op gravel, zullen de twee beste spelers van het toernooi op zondag 14 april strijden voor de prestigieuze zilveren trofee in de finale van het heren enkelspel, met de finale van het dubbelspel op dezelfde dag.

In totaal nemen 56 tennissers deel aan dit toernooi, waarvan 48 spelers zich rechtstreeks plaatsen voor de eerste ronde van de Monte Carlo Masters 2024.

Locatie Monte Carlo Masters 2024

De Monte Carlo Masters vinden traditiegetrouw plaats in de schitterende omgeving van de Monte Carlo Country Club in Monaco. Dit prestigieuze terrein is al decennialang een geliefde locatie onder tennisfans vanwege de unieke combinatie van de oranje gravelbanen tegen de achtergrond van het diepblauwe oceaanwater. Het is deze sfeer die het toernooi een bijzondere charme geeft en het onderscheidt van andere evenementen op de tennisagenda.

Het middelpunt van de club, het center court, biedt plaats aan tot wel 10.000 toeschouwers. Hier worden de spannendste en meest beslissende wedstrijden van het toernooi gespeeld, waaronder de grote finale.

Toernooigeschiedenis Monte Carlo Masters

Het Monte Carlo Masters-toernooi, dat zijn oorsprong vond in 1896, blijft meer dan een eeuw later een van de meest vooraanstaande en competitieve graveltoernooien.

De Spanjaard Rafael Nadal domineert met een recordaantal van 11 overwinningen. Dit omvat drie achtereenvolgende overwinningen in de jaren 2016 tot 2018 en een ongeëvenaarde reeks van acht titels van 2005 tot 2012. Sinds 2018 heeft de 22-voudige Grand Slam-winnaar echter geen Monte Carlo Masters meer gewonnen, mede door blessures, waardoor hij sinds 2021 niet meer aan het evenement heeft deelgenomen.

Novak Djokovic heeft twee keer de Monte Carlo Masters te winnen (2013 en 2015). 

Recente winnaars zijn Fabio Fognini, Stefanos Tsitsipas (twee keer) en Andrey Rublev, die dit jaar zijn titel verdedigt.

Deelnemers Monte Carlo Masters 2024

Tijdens de Monte Carlo Masters 2024 strijden 56 van de beste tennisspelers ter wereld om een ​​prijzenpot van € 5.950.575. Hoewel het speelschema nog in ontwikkeling is en spelers hun deelname nog kunnen annuleren, wordt verwacht dat het evenement een aantal grote namen zal aantrekken.

Rafael Nadal is de reus van Monte Carlo met zijn recordaantal overwinningen. De gravelspecialist hoopte dit jaar fit genoeg te zijn om aan de wedstrijd deel te nemen. Helaas heeft de Spanjaard zich zojuist teruggetrokken. Zijn meest recente toernooioptreden was in 2021, waar hij in de kwartfinales verloor van Andre Rublev.

Carlos Alcaraz, die zich vorig jaar terugtrok wegens een blessure, is een andere Spaanse speler die mogelijk terugkeert. Naast Alcaraz zijn ook Novak Djokovic en Stefanos Tsitsipas, beide tweevoudig kampioenen van Monte Carlo, namen om in de gaten te houden. Djokovic, deed niet mee tijdens de Miami Open, maar zal naar alle waarschijnlijkheid wel spelen in Monaco. Andere grote namen zijn zoals Jannik Sinner, Daniil Medvedev en Grigor Dimitrov. Ook Holger Rune, finalist vorig jaar, zal aanwezig zijn. De 26-jarige Andrey Rublev bereidt zich voor om zijn titel te verdedigen tegen de sterke concurrentie. 

Favorieten om de Monte Carlo Masters 2024 te winnen

De Monte Carlo Masters 2024 biedt volop kansen voor fans van sportwedden, met een breed scala aan talent en kanshebbers. De diversiteit in speelstijlen en sterktes op gravel maakt het voorspellen van de winnaar een intrigerende uitdaging, waardoor er veel aantrekkelijke wedmogelijkheden ontstaan.

Veel ogen zijn ook gericht op Djokovic. De Serviër won dit jaar nog geen enkele trofee en zal beter moeten gaan spelen om kans te maken op de prijzen. Na het overslaan van de Miami Open, kan Novak Djokovic waarschijnlijk met extra rust en focus naar de Monte Carlo Masters komen. Verwacht wordt dat hij met vernieuwde vastberadenheid en agressiviteit op zoek gaat naar eremetaal. Bovendien is dit een vertrouwd terrein voor de Servische ster, die het toernooi al twee keer op zijn naam schreef.

Carlos Alcaraz, vaak geprezen als de rechtmatige opvolger van Rafael Nadal, moet zich nog bewijzen door de Monte Carlo Masters te winnen. De getalenteerde Spanjaard blinkt uit op gravel; een bewijs hiervan is dat 7 van zijn 13 carrièretitels op dit type ondergrond zijn behaald. Vorig jaar liet hij zijn klasse zien door drie grote toernooien te winnen: de Madrid Open, de Barcelona Open en het toernooi in Buenos Aires. Dit onderstreept zijn potentieel en expertise op gravel.

Een andere speler om nauwlettend in de gaten te houden is Jannik Sinner. Sinner kwam vorig jaar dichtbij toen hij in een spannende halve finale werd verslagen door Holger Rune. De nummer drie van de wereld zal zeker van plan zijn om zijn indrukwekkende vorm voort te zetten en zijn derde titel van het jaar te veroveren.

Outsiders voor dit jaar zijn onder andere finalist van vorig jaar Holger Rune, Andre Rublev, en voormalig tweevoudig Monte Carlo kampioen Stefanos Tsitsipas. Deze heren spelen misschien niet hun beste tennis, maar ze hebben nog steeds het vermogen en de vaardigheden om een verrassing te creëren. Hetzelfde geldt voor Daniil Medvedev.

Wedden op de Monte Carlo Masters 2024

Ruime keuze inderdaad! Wie zie jij als de potentiële uitblinker tijdens de Monte Carlo Masters dit jaar? Met betFIRST ben je live bij elke slag. Niet alleen bieden we een uitgebreid assortiment aan sportweddenschappen en de meest concurrerende odds, maar je kunt ook live wedden en toptennis direct volgen. Nog geen account? Geen probleem! Het registreren van een nieuw account bij betFIRST is een fluitje van een cent dankzij de itsme®-functie, waarmee je snel, veilig en gemakkelijk je account kunt aanmaken. 

En heb je jouw winnende slag geslagen? Onze uitbetalingen zijn sneller dan de punten op Monte Carlo! Bij betFIRST staat je gewonnen geld razendsnel op je eigen bankrekening. Doe mee en bekijk nu alle tennis weddenschappen bij betFIRST.

Must See

More in Tennis