Verbind je met ons

HomeTennis

Voorbeschouwing WTA 1000 Miami Open 2024

WTA 1000 Miami Open

Terwijl Indian Wells ten einde loopt, verschuift de focus van de tenniswereld naar Miami voor de volgende WTA 1000. Dit toernooi, dat wordt gespeeld in het zonnige Florida op hardcourt, trekt enkele van de meest prominente namen uit het damestennis aan. Sterren zoals Iga Swiatek, Aryna Sabalenka en Elena Rybakina zullen deelnemen aan dit hoogtepunt van de tenniskalender. Verwacht adembenemende duels in het Hard Rock Stadium en op de omliggende banen gedurende de laatste twee weken van maart. 

Locatie: Miami, Florida, VS
Data: 20 tot 31 maart 2024
Ondergrond: Hardcourt (buiten)
Prijzengeld: $8.995.555
Huidige Kampioen: P. Kvitová

Het Miami Masters 1000 toernooi staat bekend als een van de meest prestigieuze evenementen op de tennisagenda. Na de oprichting in 1985, werden de eerste edities gehouden in Delray Beach en Boca West. Na deze initiële jaren vestigde de Miami Open zich voor meer dan drie decennia in Key Biscayne. In 2019 maakte het toernooi een significante verhuizing naar Miami Gardens, waarbij het Hard Rock Stadium het nieuwe centrale podium werd.

Het format voor de WTA is als volgt: 96 speelsters, 32 geplaatst en 64 ongeplaatst. De geplaatste speelsters worden geselecteerd op basis van de meest recente WTA-wereldranglijst, die bijgewerkt wordt na de finale van Indian Wells op 17 maart.

Loting en Favorieten

De loting vindt naar verwachting plaats op 18 maart, vlak voor de kwalificatiewedstrijden die van 17 tot 19 maart gespeeld worden. Het hoofdtoernooi gaat vervolgens op 20 maart van start.

Elena Rybakina trok zich terug uit Indian Wells, wat ertoe leidde dat ze al haar 1000 punten verloor die ze na haar titel vorig jaar had verdiend. Dit betekent dat zij als nummer 4 geplaatst zal zijn in Miami, terwijl nummer 3 naar Coco Gauff gaat. Aryna Sabalenka werd al vroeg uitgeschakeld in Indian Wells en zal nummer 2 zijn, terwijl Iga Swiatek opnieuw de topfavoriet is, ongeacht wat er in Indian Wells gebeurt.

Swiatek is ongetwijfeld de koningin van de WTA 1000-evenementen. Ze heeft zojuist gewonnen bij Indian Wells. Gezien haar geschiedenis bestaat de kans dat Swiatek aan het volgende toernooi veel vermoeider overkomt dan haar concurrenten Elena Rybakina en Aryna Sabalenka. Zoals eerder gemeld trok Rybakina zich terug uit Indian Wells, terwijl de Australian Open-kampioen in de achtste finales werd uitgeschakeld en daardoor voldoende tijd heeft om zich voor te bereiden op Miami.

Ondanks recente tegenslagen en enkele teleurstellende resultaten voor Jessica Pegula en Ons Jabeur, kan het toch de moeite waard zijn om een weddenschap op deze outsiders te overwegen. Hun onbetwistbare talent en vermogen kunnen zomaar zorgen voor een verrassende wending op de Miami Open. Waarom zou dit toernooi niet het moment kunnen zijn waar alles anders wordt voor hen?

betFIRST TV

Met betFIRST TV kun je live elke service, krachtige smash of beslissende tiebreak volgen, zonder iets te missen. Deze kosteloze feature is toegankelijk voor iedereen die een account aanmaakt op www.betfirst.be. Om te kunnen genieten van betFIRST TV, moet je ofwel een saldo van minimaal €5 op je account hebben, of binnen de laatste 48 uur een online weddenschap hebben geplaatst.

Zodra je het betFIRST TV-symbool naast een wedstrijd opmerkt, heb je de mogelijkheid om deze rechtstreeks te bekijken op zowel je mobiel als je laptop. Dit geeft je het voordeel dat je terwijl je naar de wedstrijd kijkt, direct kunt inspelen op de nieuwste live weddenschappen. Een perfecte combinatie van entertainment en kans op winst, nietwaar?


Wedden op ATP Miami Open 2024 met betFIRST

Overweeg je om te wedden op de Miami Open? Dan ben je bij betFIRST op de beste plek. Met toegang tot de beste weddenschappen en noteringen als speciale promoties zoals het aanbod van speciale Boosted Odds, zorgt betFIRST voor de beste wedervaring in België.

De topfavorieten voor de winst bij de Miami Open zijn Iga Swiatek en Aryna Sabalenka. Hun uitstekende staat van dienst en affiniteit met hardcourt plaatsen hen bovenaan de lijst van kanshebbers. Swiatek, in het bijzonder, komt wellicht extra gemotiveerd naar Miami na een onverwachte vroege uitschakeling in Indian Wells. Dit maakt haar een boeiende keuze voor jouw weddenschap.

Nog geen account bij betFIRST? Geen zorgen. betFIRST vereenvoudigt het proces voor nieuwe gebruikers om aan de slag te gaan. Dankzij een snelle en efficiënte registratieprocedure met itsme, kun je gemakkelijk meedoen aan de actie. Dit maakt het plaatsen van je weddenschappen snel en zonder enige moeite mogelijk.

 

 

Must See

More in Tennis