Verbind je met ons

HomeTennis

Voorbeschouwing ATP Masters 1000 Rome 2024

ATP Rome

Hoewel we nog niet bekomen zijn van de spanning in Madrid, stopt de tennisactie gelukkig nooit. De Rome Open is het volgende en tevens laatste Masters 1000 graveltoernooi van het jaar. De editie van 2024 kende enkele verrassende afmeldingen, wat het toernooi nog interessanter maakt. Om je optimaal voor te bereiden op de mogelijkheden voor een weddenschap bij betFIRST, delen we de belangrijkste informatie voor het ATP Masters 1000 Rome Open dat volgende week van start gaat.

Start- en einddatum ATP Rome Open 2024

Het ATP Rome, officieel bekend als de Internazionali BNL d’Italia, begint op 6 mei 2024. Na twee weken vol tennis van topniveau zullen de twee beste spelers op 19 mei de finale spelen. De finale van het herendubbelspel is op zaterdag 18 mei.

Locatie en Prijzengeld ATP Rome 2024

Het Foro Italico sportcomplex verwelkomt opnieuw 96 tennisspelers vanuit de hele wereld. Dit jaar markeert de veertiende keer dat Foro Italico gastheer is van ATP Rome, een evenement met een rijke en succesvolle historie. Het totale financiële commitment voor het toernooi bedraagt dit jaar €9.094.379. De winnaar van de ATP Masters 1000 Rome 2024 zal een indrukwekkend bedrag van €963.225 aan prijzengeld ontvangen, evenals 1000 rankingpunten.

Wie heeft de meeste titels gewonnen in de geschiedenis van de ATP Rome?

In de afgelopen twee decennia hebben enkele spelers de ATP Masters 1000 Rome gedomineerd. Rafael Nadal en Novak Djokovic steken er met kop en schouders bovenuit. Nadal, een ware gravelspecialist, heeft het toernooi maar liefst tien keer gewonnen en bereikte daarnaast nog enkele finales. Djokovic heeft de titel zes keer op zijn naam geschreven, in de jaren 2008, 2011, 2014, 2015, 2020 en 202

De regerend kampioen is Daniil Medvedev. Onder de andere titelspelers kunnen we Zverev (2017), Murray (2016), Carlos Moya (2004), Felix Mantilla (2003) en Andre Agassi (2002) noemen.

Deelnemers en afmeldingen Rome Open 2024

Onlangs kwam het teleurstellende nieuws dat gravel specialist Carlos Alcaraz zich vanwege een armblessure heeft teruggetrokken uit het toernooi. De Spanjaard maakte op social media wereldkundig dat hij niet in staat is om deel te nemen vanwege de kwetsuur. Binnen 24 uur volgde een vergelijkbare aankondiging van de Italiaanse ster Jannik Sinner, die zich ook terugtrok door een heupblessure.

De fitheid van verdedigend kampioen Daniil Medvedev blijft onzeker na zijn liesblessure opgelopen tijdens de kwartfinale van de Madrid Open. Met de afwezigheid van Alcaraz , Sinner en mogelijk andere topspelers hebben ervaren spelers zoals Novak Djokovic en Rafael Nadal een uitgelezen kans om de prijzendroogte te beëindigen en weer eens succes te boeken in een groot toernooi.

Rafael Nadal en Denis Shapovalov zijn op basis van het beschermde rankingssysteem toegelaten, terwijl Matteo Berrettini, Fabio Fognini, Matteo Gigante, Andrea Vavassori en Giulio Zeppieri wildcards hebben gekregen.

Voorspellingen voor de ATP Masters 1000 Rome Open 2024

Hoewel Novak Djokovic dit jaar niet in de beste vorm van zijn leven steekt, zet de zesvoudig kampioen van de Rome Open zich nog altijd volledig in op het gravel. Met de afwezigheid van Sinner, Alcaraz en mogelijk Medvedev, is dit het perfecte moment voor Djokovic om de eerste prijs van 2024 te pakken.

Bij betFIRST vind je de beste noteringen voor alle tenniswedstrijden tijdens de Rome Open 2024. Niet alleen voor de wedstrijden, maar ook voor outrights. Overweeg je een sportweddenschap? Dan is mogelijk een goede keuze: Novak Djokovic.



Rafael Nadal is een grootheid in Rome én op gravel. Hij begint langzamerhand weer helemaal fit te worden. Hij is de meest succesvolle speler van de Rome Open en liet in Madrid zien met overwinningen op Darwin Blanch, de nummer 10 van de wereld Alex de Minaur en Pedro Cachin dat hij zeker een speler is om rekening mee te houden. Nadal moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Jiri Lehecka.

Onder de andere kanshebbers bevinden zich Stefanos Tsitsipas, die dit jaar de Monte Carlo Masters won, Barcelona Open-kampioen Casper Ruud, en de nummer 8 van de wereld, Andre Rublev, die de finale van de Madrid Open bereikte.


 

Must See

More in Tennis