Verbind je met ons

HomeTennis

Voorbeschouwing WTA 1000 Rome Open 2024

WTA Rome Open

Net voor het geweldige Roland Garros (French Open 2024) is het Rome Open de ideale opwarmer. Dit is alweer de 81e editie in de geschiedenis van het evenement. Met tal van geruchten en verrassingen rond het Italiaanse tennistoernooi, wie er meedoet, en wie uiteindelijk zou kunnen winnen, is het tijd om naar de editie van dit jaar van de Rome Open te kijken. Bij betFIRST kun je wedden op alle wedstrijden van het WTA Rome Open. Ontdek de beste noteringen en sportweddenschappen in België bij betFIRST.  Zet in op je favorieten of speel mee met live wedden om je tennisinzichten in winst om te zetten tijdens dit spannende graveltoernooi.

Start- en einddatum WTA Rome Open 2024

De WTA Rome Open, ook bekend als het Internazionali BNL d’Italia, begint op 7 mei 2024. De kwalificatiewedstrijden voor de vrouwen vinden plaats van maandag tot dinsdag (6 en 7 mei) en het hoofdtoernooi start op 7 mei.

De finale van het vrouwen enkelspel wordt gespeeld op 18 mei, terwijl de vier finalisten in het damesdubbelspel op 19 mei strijden om de hoofdprijs.

Locatie en prijzengeld WTA Rome Open 2024

Ook dit jaar vindt de Rome Open plaats op de rode gravelbanen van het Foro Italico sportcomplex. Deze prachtige locatie ten noorden van Rome heeft enkele van de grootste gravelwedstrijden in de geschiedenis gehost en was ook de locatie van de Olympische Spelen in de jaren ’60.

Het prijzengeld voor de kampioen van het WTA Rome Open enkelspel bedraagt €699.690, terwijl de verliezend finalist €365,015 mag bijschrijven.

De legendarische gravelspeelster Chris Evert houdt nog steeds het record voor de meeste titelwinsten in de geschiedenis van de WTA Rome Open. De Amerikaanse ster won het evenement vijf keer in 1974, 1975, 1980, 1981 en 1982.

Onder de actieve spelers hebben Elina Svitolina en Iga Swiatek de Rome Open elk twee keer gewonnen.

Deelnemers en afmeldingen WTA Rome Open 2024

Topspelers die meedoen aan het Rome Open 2024 zijn onder andere Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Coco Gauff, Elena Rybakina, Maria Sakkari, Ons Jabeur, Elina Svitolina, Caroline Garcia, enz.

Wildcards zijn toegekend aan Nuria Brancaccio, Sara Errani, Matilde Paoletti, Giorgia Pedone, Lucrezia Stefanini en Martina Trevisan. Dankzij beschermde ranking zijn ook  Amanda Anismova, Paula Badosa, Irina-Camelia Begu, Lauren Davis, Angelique Kerber, Naomi Osaka, Shelby Rogers en Daria Saville opgenomen in het evenement na een periode van afwezigheid.

Spelers die zich hebben teruggetrokken uit het evenement zijn onder andere Petra Kvitova (zwangerschap), Karolina Muchova (polsoperatie), Jessica Pegula (blessure) en Karolina Pliskova.

Voorspellingen WTA 1000 Rome Open 2024

Iga Swiatek is al enkele jaren een van de beste spelers op gravel. Swiatek, die al twee keer won in 2021 en 2022, begint aan het toernooi in opperbeste stemming na haar overwinning in de finale van de Madrid Open. Ze nam het op tegen Aryna Sabalenka en de vrouwen maakte er een geweldige strijd van. De eerste set werd gewonnen door Swiatek met 7-5 en vervolgens maakte Sabalenka er 1-1 van door de set met 6-4 te winnen.

De beslissende set eindigde in een tie-break waarin Swiatek met 9-7 de beste was. Voor Rome Open is Swiatek dé favoriet. De beste weddenschappen en noteringen voor alle tennis weddenschappen krijg je bij betFIRST. Ga je ook voor Swiatek?



Dan de Wit-Russische ster. De nummer 2 van de wereld, Aryna Sabalenka, heeft de Italian Open nog niet eerder gewonnen, maar is momenteel een van de beste gravelspeelsters. Haar beste prestatie was in 2022 toen ze de halve finale van de Rome Open speelde en verloor van de uiteindelijke kampioen Iga Swiatek. Gaan we opnieuw een finale zien tussen Sabalenka en Swiatek?

De kampioen van vorig jaar, Elena Rybakina, is bezig aan een goed jaar met 3 titels en 5 finales onder haar riem. Met 30 gewonnen wedstrijden en 5 nederlagen zal het niemand verbazen als Rybakina opnieuw een heroïsche prestatie neerzet in de komende weken. Als outsider moet je zeker ook niet tweevoudig kampioen Elina Svitolina over het hoofd zien. De Oekraïense ster die in 2017 en 2018 won, mist zelden het evenement en zal ook dit jaar terugkeren.

 

Must See

More in Tennis