Verbind je met ons

HomeUncategorized

WK-voorbeschouwing: is het Argentinië van Lionel Messi dé favoriet voor eindwinst in Qatar?

Argentinië Kroatië WK betfirst betting tips

Voetbalfans over de hele wereld zijn al massaal aan het aftellen, want binnen exact één maand is het zover: de start van een nieuwe Wereldbeker. Om jullie perfect voor te bereiden, licht betFIRST  de komende tijd enkele toplanden uit.

Land dat de spits mag afbijten, is Argentinië. Hoe is het gesteld met de Zuid-Amerikanen?

Sinds 2019 ongeslagen

Het WK van 2018 in Rusland werd een waar fiasco voor de Argentijnen. Ze wisten zich aanvankelijk nog door de groepsfase te slepen, maar sneuvelden in de achtste finales al tegen latere winnaar Frankrijk. Het leek een generatie op het einde van z’n latijn te zijn.

Exit Sampaoli, enter Scaloni. Een beslissing waar ze bij de Argentijnse bond nog geen seconde spijt van hebben gehad. Sindsdien waait er een volledig nieuwe wind door de nationale ploeg. Een onverslaanbare wind…

Argentinië is momenteel aan een absurde reeks bezig van 35 wedstrijden zonder verliespartij. De laatste keer dat de Albicelestes de duimen moesten leggen voor een ander land, dateert al van 3 juli 2019. Toen was Brazilië te sterk in de halve finale van de Copa America.

Argentinië lijkt wat onder de radar te blijven, maar voor ons zijn ze toch één van de grote favorieten. Profiteer vandaag van een boosted odd!

Boosted odd: Argentinië wint WK (notering van 10.00)

 

Laatste kunstje van Lionel?

Uiteraard hoeven we je niet te vertellen wie Lionel Messi is. Ondertussen telt hij al 35 lentes en dus lijkt het zijn allerlaatste groot tornooi te gaan worden. De Vlo wil zeker en vast uitpakken met een laatste kunststukje. Want hoe dan ook blijft hij dé patron van dit Argentijns elftal.

Messi verzamelde in zijn carrière 164 caps, en wist daarin al 90 keer raak te treffen. Tel daar nog 51 assists bij en je weet wel waarom hij zo geliefd is in eigen land. Hij bezorgde ze de laatste twee jaar al de Copa America én de Finalissima.

Messi lijkt zichzelf onder Scaloni helemaal heruitgevonden te hebben, want het leek erop dat zijn carrière bij Argentinië als een nachtkaars ging uit gaan. In 2022 was Leo opnieuw on fire. In zijn laatste twaalf interlands was de aanvaller van PSG goed voor veertien goals en twee assists. The Last Dance van Messi op het WK? Kan zomaar!

Lionel Messi statistieken Argentinië

Messi topschutter op het WK (notering van 11.00)

 

Spelers om in de gaten te houden

Argentinië had op het WK in Rusland behoorlijk wat sterke individuele spelers – vooral in het aanvallend compartiment -, maar een echt team vormden ze nooit. Dat veranderde onder Scaloni volledig. Hij smeedde een hechte groep, met opvallende rollen voor waterdragers Rodrigo De Paul en Giovani Lo Celso. Beide ijzersterk in de WK-kwalificatiecampagne.

Over ijzersterk gesproken: met Lautaro Martinez heeft Lionel Messi een goede spitspartner gevonden. De spits van Inter was in de WK-kwalificaties goed voor zeven goals en drie assists. Enkel Neymar en Marcelo Moreno (Bolivië) waren nog beslissender. Ook in de laatste twee interlands zorgde hij voor een goal en assist.

Misschien wel de grootste verandering t.o.v. het vorige WK, is de verdediging en organisatie. Die staat als een huis. Met Nahuel Molina hebben ze een uitstekende rechtsachter en centraal lopen mannen als Cristian Romero en Lisandro Martinez.

Bovendien kunnen ze rekenen op een zeer betrouwbaar sluitstuk: Emiliano Martinez. Naast Messi dé uitblinker op de Copa America.

Must See

More in Uncategorized