Verbind je met ons

HomeTennis

Wint Djokovic de ATP Finals 2023 in Turijn?

Momenteel zijn de ATP Finals aan de gang. Het is een prestigieus evenement waar enkel de beste acht spelers aan mogen deelnemen. Onder andere Daniil Medvedev, Jannik Sinner en Novak Djokovic hebben zich al geplaatst voor de halve finales. De Serviër is daarmee op weg naar een mogelijke zevende overwinning.

De finale van de 2023 Nitto ATP Finals staat op 19 november op het programma. De wedstrijd gaat door in het Pala Alpitour stadion in de Italiaanse stad Turijn op een hardcourtbaan.

Wij lichten alvast de kans van wereldster Djokovic toe om die finale te winnen, zodat je helemaal klaar bent om te wedden op tennis en de ATP Finals van 2023.


De geschiedenis van Djokovic op de ATP Finals

Op dit moment is Djokovic een van de best presterende spelers ooit op de ATP Finals. Enkel Roger Federer kan hem op dit moment evenaren. Beide spelers hebben namelijk zes overwinningen in totaal behaald en ze misten samen slechts een handvol deelnames in hun carrière. De Serviër kan dus geschiedenis schrijven als hij de finale op 19 november 2023 wint. Op dit moment is er ook geen enkele andere actieve speler met meer dan één overwinning. Dus dit mogelijke record zou wel eens heel lang van hem kunnen zijn.

Aantal deelnames aan de ATP Finals

Djokovic heeft ondertussen al heel wat ervaring opgebouwd in de ATP Finals. Het toernooi is enkel weggelegd voor de allerbeste spelers van dat moment. Het is dus bijzonder indrukwekkend dat de Serviër zich sinds 2007 bijna onafgebroken kon kwalificeren. Hij deed dat in 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 en nu dus ook in de editie van 2023.

Djokovic heeft daarmee dus zijn zijn zestiende deelname te pakken. Enkel in 2017 miste hij een editie nadat hij zijn seizoen vroegtijdig had beëindigd vanwege een elleboogblessure.


Kan Djokovic op de 2023 ATP Finals winnen?

Voor Djokovic was donderdagavond bang afwachten, want hij had zijn lot niet meer in eigen handen. De Serviër ging in zijn openingswedstrijd verrassend onderuit tegen de Italiaan Sinner. Die won ook zijn tweede wedstrijd en was zo al zeker van de koppositie in de Green Group.

Ook Djokovic deed nadien wat hij moest doen en versloeg Hubert Hurkacz met 7-6, 4-6 en 6-1. Hij moest daarna wel nog hopen dat Holger Rune niet zou winnen van Sinner. De Italiaan had daar echter alle baat bij, want bij verlies zou hij nog steeds als nummer één doorstoten naar de halve finales en meteen Djokovic uitschakelen, zijn grootste concurrent. Sinner speelde echter sportief en behaalde dus die broodnodige overwinning tegen Rune die Djokovic nodig had.

Djokovic ziet zichzelf als winnaar

Vooraf was de Djokovic alvast heel duidelijk: “Als ik niet nederig wil zijn en gewoon eerlijk ben, dan denk ik dat ik het toernooi win. Als ik wel een nederige uitspraak moet doen, dan voorspel ik alsnog dat ik het toernooi gewoon win”. Het zijn woorden waar enkel iemand als de flamboyante Djokovic mee wegkomt.

Een eerlijk is eerlijk, hij heeft ook gewoon gelijk. Met een seizoen achter de rug waarin hij onder meer de US Open, Roland Garros en de Australian Open won is hij bij elke bookmaker de grote favoriet.

Toch werd de Serviër op de tweede wedstrijddag meteen even met de voetjes op de grond gezet doen hij zijn meerdere moest herkennen tegen Sinner. Het was alweer negentien wedstrijden geleden dat hij nog eens een keertje verloor.

Djokovic herpakte zich echter meteen en van die verloren partij was tegen Hurkacz niks meer te merken. De Serviër is daardoor nog steeds de topfavoriet om de ATP Finals te winnen, zeker nu zijn grootste tegenstander Carlos Alcaraz alvast geen al te beste indruk naliet.

Djokovic wint de ATP World Tour Finals

Live kijken via betFIRST TV

Met betFIRST TV kan je tal van sportevenementen live volgen. Om gebruik te maken van deze gratis dienst volstaat het om een account aan te maken via www.betfirst.be. Alle leden met een account waarop een saldo van minimaal 5 euro staat of leden die online wedden op sport in de laatste 48 uur kunnen genieten van betFIRST TV.

Als je het betFIRST TV-icoon naast een wedstrijd ziet verschijnen, kan je deze live op je smartphone, tablet of laptop bekijken. De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android en te downloaden via de Apple App Store of Play Store. Terwijl je de gratis match bekijkt, kan je meteen ook de laatste nieuwe live weddenschappen in de gaten houden. Handig toch?

Must See

More in Tennis