Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Wie wint de Beker van België: Standard of KRC Genk?

De finale van de Beker van België is voor iedere voetbalfan in ons land een must-see. In deze verkorte corona-versie zijn Standard en Racing Genk als laatste twee overgebleven. Wie mag zondagavond de prestigieuze beker in de lucht steken? Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

De kat uit de boom kijken

Een finale brengt altijd heel wat stress met zich mee, en dat geldt voor alle ploegen. Niemand wil op achterstand komen in zo’n belangrijke wedstrijd en daarom wordt er eerder aftastend gevoetbald. En al zeker in een wedstrijd tussen Standard en Genk. Drie van hun laatste vijf wedstrijden eindigende namelijk op een gelijkspel. Is dat het voorteken voor een gesloten wedstrijd?

Standard en Racing Genk spelen gelijk in de reguliere speeltijd (notering van 3.65)

Er wordt niet gescoord in de eerste helft (notering van 2.90)

Goede vorm

Beide ploegen zitten in goede vorm. Zo won Racing Genk drie van haar laatste vijf wedstrijden. Van de overige twee werd er ééntje verloren, ééntje gelijkgespeeld. Standard doet wel nog iets beter. Zij wonnen maar liefst vier van hun laatste vijf wedstrijden. De andere eindigde op een gelijkspel. Racing Genk verloor wel haar meest recente wedstrijd tegen Antwerp, maar daardoor staan de troepen van John van den Brom misschien juist nog dat tikkeltje meer op scherp?

Racing Genk wint in de reguliere speeltijd van Standard (notering van 2.95)

Wat leert de geschiedenis ons..?

Racing Genk heeft in haar laatste vijf onderlinge duels niet meer kunnen winnen van Standard-Luik. De twee ploegen speelden wel drie keer gelijk tegen elkaar en twee keer ging Standard dus met de drie punten lopen. Het is ondertussen al drie jaar geleden dat de Limurgers nog eens wonnen tegen Standard… Is dat een goed voorteken voor de club uit Luik?

Standard wint van Racing Genk in de reguliere speeltijd (notering van 2.95)

Must See

More in Jupiler Pro League