Verbind je met ons

HomeTennis

Wie van Barty of Vondrousova wint voor het eerst een major?

In de halve finales werden de vrouwen om ‘organisatorische’ redenen nog doorverwezen naar het tweede en derde speelveld van het Stade Roland-Garros. Vandaag zullen zijn alle ogen terecht gericht op Ashleigh Barty en Marketa Vondrousova, twee groentjes op de grandslamtornooien.

Ashleigh Barty, die de harten van de neutrale tennisliefhebbers brak door de 17-jarige sensatie Amanda Anisimova uit de finale te houden, is pas aan haar eerste grandslamfinale toe. Sinds haar debuut op de majors in 2012 geraakte ze niet verder dan een kwartfinale op de Australian Open begin dit jaar. Als nummer acht van de wereld, haar hoogste ranking ooit, zal wel Barty haar rol als favoriet moeten opnemen.

Vondrousova verloor haar twee vorige ontmoetingen tegen Barty, maar de kans dat ze zich in twee sets laat aftroeven is klein. Vondrousova had vanaf de achtste finales slechts zes sets nodig om de eindstrijd te bereiken en de laatste vier sets won ze telkens met tiebreak.

Wat er zaterdag ook gebeurd, zal het vrouwentornooi op Roland Garros na Maria Sharapova (2014), Serena Williams (2015), Garbine Muguruza (2016), Jelena Ostapenko (2017) en Simona Halep (2018) voor het zesde jaar op rij een andere winnares krijgen.

2-1 in sets voor Barty @ 3.40
Tie-break in de wedstrijd: ja @ 3.25
Set 1 over 9.5 games @ 1.90

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Tennis