Verbind je met ons

HomeTennis

Numero doce voor Nadal en Nederlands feestje bij de vrouwen

Rafael Nadal

Vorig jaar maakte Rafael Nadal zijn undecima vol op Roland Garros. Oftewel elf overwinningen op het court Phillipe-Chartrier. Geen mens die de komende vijftig jaar nog maar in de buurt van dat record zal komen. Maar het gravelseizoen van Nadal was alles behalve spetterend.

Afgelopen zondag gaf de Spanjaard een serieuze demonstratie weg in de finale van het Masterstornooi van Rome tegen Novak Djokovic (6-0, 4-6, 6-1). In 53 onderlinge confrontaties was het geen van beide mannen overkomen om een 6-0 om de oren te krijgen. In Monte-Carlo, Madrid, Rio de Janeiro en Barcelona, de andere grote afspraken van het gravelseizoen, ging de eindzege naar respectievelijk Fabio Fognini, Laslo Dere, Novak Djokovic en Dominic Thiem.

Djokovic, die met een straatlengte voorsprong de ATP-ranking aanvoert, gaf in Madrid geen enkele set weg en moet de grootste belager worden van Nadal. Thiem en Stefanos Tsitsipas, twee jongens die Nadal dit seizoen al op de knieën kregen, zijn de twee outsiders voor de Coupe des Mousquetarires. Of mengt de ervaren maar weinig standvastige Fognini zich in de debatten? Voor het eerst in vier jaar is Roger Federer ook van de partij. Al worden er van de Zwitser geen wonderen verwacht.

Bij de vrouwen is het met een vergrootglas zoeken naar een uitgesproken favoriet. De naam van Kiki Bertens komt wel vaak terug. De Nederlandse won de Masters van Madrid, pakte de eindzege in Sint-Petersburg en speelde de halve finales in Rome, Stuttgart en Sidney. Op de WTA-ranking leverde het Bertens een knappe 4e plaats op. Verder wordt het uitkijken hoe Simona Halep omgaat met haar rol van titelverdedigster.

En hoe staan onze landgenoten er voor? Voor de Belgen begon het tornooi dramatisch met de uitschakeling van Yanina Wickmayer in de eerste kwalificatieronde in Parijs. Voor het eerst sinds 2008 haalde Wickmayer de hoofdtabel van het Franse grandslamtornooi niet. De hoop van een hele natie rust dus op de schouders van voornamelijk David Goffin (ATP 30) &Elise Mertens (WTA 20).

Rafael Nadal wint RG 2019 @ 1.90
Kiki Bertens wint RG 2019 @ 8.50

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Tennis