Verbind je met ons

HomeTennis

La Decima voor Federer?

Roger Federer - ATP Halle

Geen Novak Djokovic (ATP-1), Rafael Nadal (ATP-2) of Dominic Thiem (ATP-4) de komende dagen op de Halle Open. De drie toptennissers beslisten om in de aanloop naar Wimbledon, dat op 1 juli begint, een rustpauze in te lassen.

In Halle, traditiegetrouw een een van de drie grote voorbereidingstornooien voor Wimbledon, zullen de fans het dus moeten doen met Roger Federer (ATP-3), Alexander Sverev (ATP-5), Karen Khachanov (ATP-9) en de winnaar van vorig jaar Borna Ćorić (ATP-14). Met zijn negen overwinningen is vooral Federer een garantie op succes in het Gerry Weber Stadion. De Zwitser neemt het in de eerste ronde op tegen John Millman, een Australiër die hem vorig jaar klopte in de achtste finales van de US Open, en krijgt in de kwartfinale wellicht Ćorić tegenover zich.

De hoop van het Duitse publiek rust dan weer op de schouders van de boomlange Zverev, die in zijn eerste match Robin Haase (ATP-66) ontmoet. Rest de vraag of de Duitser zijn geweldige optater in de kwartfinales op Roland Garros tegen Djokovic (7-5, 6-2, 6-2) al verteerd heeft. Aangezien Zverev en Federer de twee hooggeplaatste spelers zijn, kunnen ze elkaar pas in de finale tegen het lijf lopen. Het zou een verrassing van formaat zijn mocht Federer zijn tiende zege in Halle mislopen.

Roger Federer wint de Halle Open @ 1.95

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Tennis