Verbind je met ons

HomeUncategorized

Wedtips voor Liverpool – Arsenal en Anderlecht – KRC Genk

Vlak voor kerstmis staan er zowel in Engeland als in België twee toppers op het programma. In Engeland strijden Liverpool en Arsenal om de leidersplaats in de Premier League. In de Jupiler Pro League zullen de ogen vooral gericht zijn op het spannende duel tussen Anderlecht en Racing Genk.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Premier League: Liverpool – Arsenal

Op speeldag 18 in de Premier League staat er met Liverpool tegen Arsenal een topper om duimen en vingers bij af te likken op het menu. The Gunners hebben op dit moment slechts één punt voorsprong op hun rivalen uit Merseyside. De winnaar van dit duel sluit deze speeldag sowieso af als nummer één. Bij een gelijkspel kunnen ze beiden zelfs de leidersplaats verliezen aan Aston Villa. Spanning alom dus vlak voor kerstavond in Engeland.

Liverpool verloor nog niet op Anfield

Liverpool beet vorige week de tanden stuk op een stug Manchester United (0-0) en verloor daarmee de leidersplaats aan Arsenal. Er had nochtans meer ingezeten voor de ploeg van Jürgen Klopp, maar ze hadden het geluk niet aan hun zijde. Van hun maar liefst 34 (!) schoten ging er geen enkele tegen de netten. Pech, maar ook goed verdedigend werk van Manchester United.

Arsenal moet echter niet hopen op het feit dat Liverpool het scoren verleerd zou zijn, want amper drie dagen later slaagden ze erin om maar liefst vijf keer te scoren in een 5-1 overwinning tegen West-Ham United in de kwartfinales van de League Cup.

Bovendien kan Liverpool ook nog eens rekenen op een onberispelijke thuisreputatie. De 0-0 tegen Manchester United was namelijk hun ‘slechtste’ prestatie dit jaar. Alle andere 11 thuiswedstrijden won Liverpool vrij vlotjes. In totaal scoorden ze 37 keer op Anfield terwijl ze maar 7 tegendoelpunten kregen en maar liefst 7 keer een clean sheet pakten.

Liverpool scoort meer dan 1.5 keer


Verliest Arsenal haar derde wedstrijd in de Premier League?

Ook Arsenal is aan een uitstekend seizoen bezig, met amper twee verloren wedstrijden in de Premier League. Toch zouden ze dit weekend wel eens tegen een derde verlies aan kunnen lopen, want The Gunners doen het buitenshuis eigenlijk niet zo goed.

Zowel tegen Newcastle als tegen Aston Villa verloren de Gunners op verplaatsing in de Premier League. Als we alle competities in beschouwing nemen, valt het pas echt op dat Arsenal duidelijk een probleem heeft buitenshuis. Van hun laatste negen uitmatchen konden ze slechts drie keer winnen. Vier keer verloren ze en twee keer speelden ze gelijk. De gewonnen wedstrijden waren bovendien tegen onder meer Brentfort en Luton Town. Toch ook niet de grote namen in Engeland dus.

Wij gaan daarom voor een overwinning van Liverpool in deze Premier League topper van zaterdagavond.

Liverpool wint


Wedtips Jupiler Pro League: Anderlecht – KRC Genk

In België wordt het tijdens de kerstperiode uitkijken naar Anderlecht – KRC Genk. Op de 19e speeldag trekken de Limburgers op zaterdag 23 december naar het Astridpark. Paars-Wit staat bij het ingaan van deze speeldag op een tweede plaats met 36 punten. KRC Genk vinden we drie posities lager met 31 punten.

Anderlecht is constanter dan Racing Genk

Op basis van de twee laatste wedstrijden van beide ploegen zou je kunnen stellen dat Genk het met 6 op 6 momenteel beter doet dan Anderlecht, dat slechts 2 op 6 haalt. Toch deed Anderlecht geen slechte zaak, want ze speelden gelijk tegen respectievelijk Standard Luik en Antwerp FC. Vooral tegen Antwerp zat er vorige week echt wel meer in, maar Paars-Wit kwam niet verder dan 1-1.

Racing Genk won tegen KAS Eupen en KV Kortrijk, twee ploegen die momenteel volop in een degradatiestrijd zitten. In de vier voorgaande wedstrijden speelden ze gelijk tegen AA Gent en verloren ze van Standard en Antwerp. Tegen KV Oostende leden ze bovendien ook een heel erg pijnlijke nederlaag in de Beker van België en ook de belangrijke wedstrijd tegen Fiorentina werd verloren.

Thuisvoordeel voor Anderlecht

Anderlecht verloor bovendien nog geen enkele wedstrijd in eigen huis. In totaal wonnen ze zeven keer en speelden ze slechts twee keer gelijk. KRC Genk kon van haar laatste zes uitwedstrijden slechts één keertje winnen. Paars-Wit lijkt dan ook aan deze wedstrijd te gaan beginnen als de grote favoriet voor de eindwinst.

Anderlecht wint

Must See

More in Uncategorized