Verbind je met ons

HomeUncategorized

WTA Masters 1000 Indian Wells 2024: Voorbeschouwing en voorspellingen

Voor fans van tennis en diegenen die graag wedden op tennis hebben we goed nieuws. Het eerste WTA 1000 toernooi van het jaar begint bijna. Natuurlijk hebben we het over BNP Paribas Open in Indian Wells. Dit toernooi wordt gespeeld op de hardcourt banen van de Indian Wells Tennis Garden en staat als het vijfde grootste evenement op zowel de ATP- als WTA-kalenders, na de vier Grand Slams. Vandaar de bijnaam “5th Grand Slam. De WTA 1000 Indian Wells is het toernooi met het vijfde hoogste prijzengeld op de vrouwentour. De totale financiële inzet is net zo hoog als voor de mannen – US$ 8.995.555. De kampioen van vorig jaar, Elena Rybakina, won in totaal $1.262.220, wat neerkomt op ongeveer 14% van het prijzengeld dat naar de winnaar gaat.

Overweeg je een weddenschap en heb je nog geen account? Geen probleem. Registreren is zo gedaan. Ga naar de bestFIRST site om een account aan te maken. Dankzij de itsme registratie is dat zo gedaan en kun je nu direct meedoen met alle online weddenschappen.

Een korte geschiedenis van de “Grand Slam van het Westen”

De WTA 1000 in Indian Wells is echt een van de grootste toernooien ter wereld en het is geen verrassing dat veel fans er elk jaar naar uitkijken. Op de WTA-kalender is de BNP Paribas Open van dit jaar de 35e editie, in tegenstelling tot het mannentoernooi dat dit seizoen 50 wordt. Voor vrouwen was Indian Wells niet altijd het prestigieuze toernooi dat we nu kennen. In 1996 kreeg het evenement een belangrijke upgrade, toen het promoveerde van een WTA Tier II naar een WTA Tier I evenement. Sindsdien heeft de WTA-kalender verschillende herstructureringen doorgemaakt. Bijvoorbeeld, in 2009 werd Indian Wells onderdeel van de WTA Premier Mandatory en in 2020 trad het toe tot de categorie WTA 1000. Dit betekent eenvoudigweg dat Indian Wells sinds 1996 voor vrouwen een evenement is van hetzelfde kaliber als de ATP Masters 1000-toernooien voor mannen.

Interessant is dat géén van de huidige top 20-speelsters de Indian Wells-titel meer dan eens heeft gewonnen. Victoria Azarenka, momenteel op de 30e plaats in de WTA-ranglijst, heeft 3 finales gespeeld en 2 keer gewonnen. Nog een kleine anekdote: in de geschiedenis van het toernooi heeft geen enkele speler het meer dan twee keer gewonnen. Zoals we ook hebben besproken in de voorbereiding voor het ATP toernooi is de WTA ook diverse keren van plaats veranderd en wordt momenteel gehouden in de Coachella Valley in Californië. De Indian Wells Tennis Garden heeft 29 tennisbanen, waarvan de grootste het stadion met 16.100 zitplaatsen is – het op één na grootste tennisveld ter wereld.

Format, Nieuws en Wildcards

Het format voor het WTA-toernooi is als volgt – 96 spelers, 32 geplaatst en 64 ongeplaatst. De geplaatste spelers worden geselecteerd op basis van de laatst bijgewerkte WTA-ranglijsten. Goed nieuws voor alle fans, want bij zowel de mannen als vrouwen doet zo’n beetje de hele top 10 mee. 

We verwachten dat de ranglijst niet meer zal veranderen voor de loting, die op 3 of 4 maart plaatsvindt. Daardoor ziet de lijst van de top 10 geplaatste spelers er als volgt uit: Iga Swiatek (1), Aryna Sabalenka (2), Coco Gauff (3), Elena Rybakina (4), Jessica Pegula (5), Ons Jabeur (6), Marketa Vondrousova (7), Qinwen Zheng (8), Maria Sakkari (9) en Jelena Ostapenko (10).

Indian Wells 2024 zal tevens deelname zien van twee speelsters met een wildcard, die momenteel lager op de ranglijst staan: Caroline Wozniacki uit Denemarken, die op de 206e plek staat, en de 43-jarige Amerikaanse Venus Williams, die op plaats 484 gerangschikt is. Williams lijkt zich vooral te richten op deelname aan grote toernooien, vaak met een wildcard.

De 33-jarige Wozniacki is geleidelijk aan terug aan het keren naar haar vroegere vorm sinds haar comeback in het professionele tennis vorig jaar. Haar deelname aan de US Open in september, waar ze de vierde ronde bereikte, markeerde haar eerste Grand Slam sinds de Australian Open van 2020. Vervolgens kwam ze tot de tweede ronde van de Australian Open dit jaar, waar ze verloor van Maria Timofeeva.

Favorieten WTP BNP Paribas Open 2024

Terwijl Aryna Sabalenka voor het tweede opeenvolgende jaar de Australian Open op haar naam schreef, positioneert Iga Swiatek zich wederom als de topfavoriet, met name als de dominante kracht binnen de WTA 1000-toernooien. Deze Poolse speler heeft in de afgelopen drie jaar maar liefst acht WTA 1000-titels veroverd, in schril contrast met de twee titels van Sabalenka. Swiatek’s recente prestaties omvatten het bereiken van de halve finale en het winnen van de finale in Dubai en Doha, Qatar. Voor fans die geïnteresseerd zijn in wedden op tennis, biedt Swiatek’s consistentie in grote toernooien een aantrekkelijke optie voor online wedden.

 

Elena Rybakina, de titelverdedigster in Indian Wells en de huidige nummer 4 van de wereld, blijft ook een sterke favoriet. Ondanks een vroege uitschakeling in de tweede ronde van de Australian Open dit jaar, heeft ze al overwinningen behaald in Brisbane en Abu Dhabi, en bereikte ze de finale in Doha. Opmerkelijk genoeg is Rybakina de enige topatlete die dit jaar in zes van de zeven weken heeft deelgenomen, waarbij ze momenteel rust neemt ter voorbereiding op Indian Wells.

 

Coco Gauff, die vorig jaar haar eerste WTA 1000- en Grand Slam-titels won in Cincinnati en op de US Open, allebei op Amerikaanse bodem, blijft een prominente favoriet. Ze heeft haar indrukwekkende vorm voortgezet in 2024 met een overwinning in Auckland en het bereiken van de halve finales in Melbourne en de kwartfinales in Dubai, wat haar een populaire keuze maakt voor online wedden op tennis.

 

Als outsider is Zheng een interessante optie om te overwegen. Deze Chinese speelster heeft zich onderscheiden met haar opvallende prestaties op het internationale toneel. Ondanks enkele wisselvalligheden in recente toernooien, heeft Zheng laten zien dat ze het potentieel heeft om het op te nemen tegen de top van de wereld. Haar opmars naar de finale van de Australian Open is een testament van haar groei op het hoogste niveau.

Wie zie jij als grote favoriet? Wie je ook kiest, bij betFIRST vind je de beste quoteringen. 


Live tennis kijken via betFIRST TV

Met betFIRST TV krijg je toegang tot een breed scala aan sportevenementen die je live kunt volgen. Het enige wat je nodig hebt om van deze gratis service te profiteren, is een geregistreerd account op de betFIRST-website. Leden met een accountbalans van ten minste 5 euro, of die in de afgelopen 48 uur online sportweddenschappen hebben geplaatst, komen in aanmerking om betFIRST TV te gebruiken.

Zie je het betFIRST TV-symbool naast een evenement? Dan kun je het evenement rechtstreeks streamen op je mobiele telefoon, tablet of computer. De betFIRST app is beschikbaar voor zowel iOS als Android gebruikers en kan worden gedownload via de Apple App Store of Google Play Store. Terwijl je de gratis match bekijkt, kan je meteen ook de laatste nieuwe live weddenschappen in de gaten houden. Handig toch?

 

Must See

More in Uncategorized