Verbind je met ons

HomeUncategorized

Topaffiches in de JPL: Club Brugge – Gent en Antwerp – Anderlecht

Antwerp FC spelers algemeen seizoen 2023 2024

Op zondag worden de Belgische voetballiefhebbers verwend met maar liefst twee topaffiches. Op speeldag 18 in de Jupiler Pro League staan namelijk Club Brugge – AA Gent en Antwerp – Anderlecht op het menu. Met vier ploegen uit de top zes is de kans groot dat de bovenkant van het klassement er na dit weekend heel wat anders zal gaan uitzien.

Anderlecht moet winnen om Union niet mogelijks nog verder te zien uitlopen. AA Gent kan bij winst op gelijke hoogte komen met RSCA op de tweede plaats. Antwerp kan ook mogelijks over AA Gent springen en Club Brugge zou bij verlies de top vier wel heel ver zien uitlopen.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Jupiler Pro League: Club Brugge – AA Gent

Zondagnamiddag krijgen we een nieuwe Slag om Vlaanderen in de Jupiler Pro League. Club Brugge en AA Gent kruisen namelijk de degens in het Jan Breydelstadion. Kan Club Brugge revanche nemen voor de heenwedstrijd of wordt het toch weer AA Gent dat aan het langste eind trekt? Op basis van de recente geschiedenis vermoeden we dat Club Brugge opnieuw het evenwicht zal herstellen.

Club Brugge ongeslagen in eigen huis

In de laatste vier onderlinge duels is er namelijk een duidelijk patroon te herkennen. Anderhalf jaar geleden versloeg Club Brugge in eigen huis AA Gent in een strijd om de Belgische Supercup. Daarna kon AA Gent het heenduel in de Ghelamco Arena winnen. De terugwedstrijd van dat seizoen werd opnieuw thuis door Club Brugge gewonnen. AA Gent versloeg dit seizoen in eigen huis op haar beurt alweer Blauw-Zwart. Trekt Club deze opvallende lijn door met opnieuw een overwinning in eigen huis tegen de Buffalo’s? Het zou zomaar eventjes kunnen.

Club Brugge is namelijk uitstekend bezig. Van hun laatste vijf wedstrijden wonnen ze maar liefst vier keer. Enkel vorige week speelden ze gelijk tegen KV Mechelen, maar om die wedstrijd was op zijn zachtst uitgedrukt veel te doen. Club had dus evengoed aan deze wedstrijd met vijf achtereenvolgende gewonnen wedstrijden kunnen beginnen. Ook AA Gent kon drie keer winnen in haar laatste vijf wedstrijden, maar in de toppers tegen KRC Genk en Union lieten ze telkens punten liggen met twee keer een gelijkspel.

Dat doet ons vermoeden dat Club op dit moment toch net dat tikkeltje meer in vorm is. Zeker in eigen huis, waar Blauw-Zwart dit seizoen nog steeds ongeslagen is, moet een overwinning tegen AA Gent mogelijk zijn.

 

 

Club Brugge wint


Wedtips Jupiler Pro League: Antwerp – Anderlecht

Voor Anderlecht staat zondagavond een moeilijke verplaatsing richting de Bosuil op het programma. Antwerp kan met een overwinning tot op twee punten naderen van Anderlecht, maar Paars-Wit verloor in haar laatste zestien wedstrijden in de Jupiler Pro League nog maar een keertje.

Gelijkaardige vorm van beide ploegen

Bij Anderlecht zijn ze momenteel uitstekend bezig. Paars-Wit staat op een tweede plaats met 35 punten en liet dit seizoen amper punten liggen. Ze ontpoppen zich daarmee als titelkandidaat voor dit seizoen en dat was ondertussen toch ook alweer een hele tijd geleden.

Antwerp begon dan weer niet zo goed aan het seizoen en stapelde vooral de gelijke spelen op. Ook van de Champions League werden ze niet echt vrolijk, want na vijf speeldagen had The Great Old nog steeds nul punten.

De situatie ziet er ondertussen wel net iets anders uit voor Antwerp, want ze behaalden in hun vijf meest recente wedstrijden in de Jupiler Pro League vier overwinningen en een gelijkspel. Bovendien konden ze donderdagavond ook stunten tegen FC Barcelona door hen met 3-2 te kloppen op de laatste speeldag in de poulefase van de Champions League.

Beide clubs kunnen dus met een goed gevoel en een gelijkaardige vorm aan deze wedstrijd beginnen. Dat doet ons vermoeden dat het wel eens een heel gelijkopgaande match zou kunnen worden met mogelijks een gelijkspel als gevolg. Dat was ook al het geval in twee van hun laatste drie onderlinge duels. Toen eindigde de wedstrijd telkens op 0-0.

Gelijkspel


Boosted odds – Jupiler Pro League special

Met Club Brugge – AA Gent en Antwerp – Anderlecht staan er twee duels op het programma waarin heel wat op het spel staat. De spanning kan dus hoog oplopen en dan zou wel eens nefast kunnen zijn voor het aantal doelpunten. Ook in Westerlo – KAS Eupen zal het vooral zaak zijn om niet te verliezen in de strijd tegen degradatie. Union SG neemt het op tegen KV Mechelen, dat op de vorige speeldag Club Brugge nog op 0-0 hield. Ook in de Waalse derby tussen Standard en Charleroi zal de spanning hoog oplopen.

De kans dat we heel veel wedstrijden met een waar doelpuntenfestijn zullen krijgen, lijkt ons dan ook eerder klein. We verwachten dan ook minder dan 23 gescoorde doelpunten op deze speeldag.

Minder dan 22.5 goals in totaal

Must See

More in Uncategorized