Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Wedtips voor de Jupiler Pro League en de Premier League

Anderlecht spelers algemeen seizoen 2023 2024 (2)

Na de interlandbreak is het weer tijd voor clubvoetbal. In Engeland staat op de negende speeldag in de Premier League onder meer de topper Arsenal – Chelsea op het programma. In onze eigen Jupiler Pro League wordt het dan weer uitkijken naar Charleroi – Antwerp en vooral naar de klassieker tussen Standard en Anderlecht.

De beste odds in België om voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


Wedtips Jupiler Pro League: Standard – Anderlecht

Anderlecht is momenteel heel erg goed bezig in de Jupiler Pro League en dat is na de voorbijgaande seizoenen toch vooral erg opvallend te noemen. Anderlecht begint deze speeldag als nummer twee in het klassement, op een puntje van leider Union SG, waar ze op de openingsspeeldag van verloren. Sinds speeldag twee is Paars-Wit nog steeds ongeslagen.

Voor Carl Hoefkens en Standard begon de competitie in mineur. Zij konden na zeven speeldagen pas voor het eerst een wedstrijd winnen. Sindsdien hebben ze dertien op vijftien punten gepakt én een recente 2-1 overwinning tegen Club Brugge. Het mag duidelijk zijn dat Standard momenteel op rozen zit.

De verplaatsing naar Sclessin is altijd loodzwaar, zeker nu Standard in een winning mood zit. Toch kan Anderlecht daar misschien wel van profiteren. De nuchtere Brian Riemer is niet de persoon die snel een wedstrijd zal onderschatten, terwijl dat bij Standard misschien na de overwinning tegen Club Brugge wel eens het geval zou kunnen zijn. Het was dit seizoen immers nog maar de allereerste keer dat ze konden winnen van een topclub.

Bovendien heeft Anderlecht in het verleden al genoeg bewezen dat ze Standard zowel thuis als op verplaatsing de baas kunnen. In hun laatste vier wedstrijden op Sclessin won RSCA namelijk drie keer. De meeste recente keer kreeg Anderlecht een forfaitnederlaag, nadat de wedstrijd werd stilgelegd door wangedrag van de supporters.

Anderlecht wint


Doelpunten voor zowel Standard als Anderlecht?

Als we ons baseren op de voorbije wedstrijden van beide ploegen, mogen we ons aan een entertainende pot voetbal verwachten. In de laatste zes wedstrijden van Standard werd er namelijk vijf keer door beide ploegen gescoord.

Anderlecht doet zelfs nog beter met zeven opeenvolgende wedstrijden waarin alle twee de ploegen op het scorebord stonden. In totaal scoorde Anderlecht veertien keer en kregen ze acht tegendoelpunten binnen.

Scoren beide ploegen ook zondagavond elk minstens een keer?

Beide ploegen scoren


Wedtips Jupiler Pro League: Charleroi – Antwerp

Bij Antwerp hebben ze op de vorige speeldag eindelijk de vloek van het scoreloze gelijkspel kunnen doorbreken. Dat deed de landskampioen tegen KAS Eupen. Het werd maar liefst 4-1 op de Bosuil, een welgekomen zege na drie keer op rij een 0-0 tegen zowel RWDM, AA Gent en KV Mechelen.

Ondanks al die gelijke spelen verloor Antwerp dit seizoen wel nog maar een keer in de Jupiler Pro League en dat is ondertussen ook alweer geleden van begin augustus, toen ze met 1-0 de boot ingingen tegen Anderlecht.

Charleroi blijft achter met tien op dertig en pakt dus amper een derde van de mogelijke punten. De Zebra’s hebben het bovendien bijzonder moeilijk tegen ploegen uit de top vijf. Zowel tegen Union SG, Anderlecht als Club Brugge konden ze geen punten pakken.

Wij vermoeden daarom dat Antwerp, dat bij het ingaan van speeldag elf op een vierde plaats staat, zaterdagavond de meeste aanspraak maakt op de drie punten.

Antwerp FC spelers algemeen seizoen 2023 2024

 

Antwerp wint


Wedtips Premier League: Chelsea – Arsenal

Arsenal is momenteel aan een uitstekend seizoen bezig. De Gunners zijn samen met aartsrivalen Tottenham de enige twee ploegen die nog steeds ongeslagen zijn in de Premier League. Na acht speeldagen hebben ze zes keer gewonnen en speelden ze twee maal gelijk.

Chelsea is dan weer heel wat minder goed bezig. Zij staan bij het ingaan van de interlandbreak nog steeds op een teleurstellende elfde plaats in de Engelse eerste klasse. Met kersverse coach Mauricio Pochettino moest Chelsea het stellen met amper een overwinning in hun eerste zes Premier League wedstrijden.

Ondertussen lijkt het tij wel stilaan aan het keren te zijn, want The Blues konden zowaar twee maal op rij winnen. Drie keer als je ook de League Cup wedstrijd tegen Brighton meetelt. Maar is dat voldoende om ook iets te rapen tegen Arsenal?

6-1 voor Arsenal in de onderlinge duels

Het mag dan wel terug de goede weg op gaan met Chelsea, met enkel overwinningen tegen Fulham en Burnley hebben ze nog wel wat te bewijzen. Dat terwijl Arsenal al een heel seizoen consistent presteert met overwinningen tegen onder meer Manchester City, Manchester United en Crystal Palace. Bovendien heeft Arsenal maar liefst zes van hun laatste zeven onderlinge duels met Chelsea FC gewonnen. In hun laatste drie wedstrijden kwamen ze in totaal acht keer tot scoren.

Wij zetten daarom in op Arsenal als winnaar tegen Chelsea.

Chelsea wint

 

Must See

More in Jupiler Pro League