Verbind je met ons

HomeChampions League

Sportweddenschappen Champions League: Milaan, PSV, Barcelona en Arsenal

CL Matches

Na een week vol spannende UEFA Champions League-actie, waarin verrassende resultaten zoals de overwinning van Lazio tegen een duidelijk verzwakt Bayern ons hebben vermaakt, kijken we reikhalzend uit naar wat de volgende wedstrijden ons gaan brengen. Voetbal staat nooit stil, en wat is er beter dan één Champions League-week? Precies, twee Champions League-weken achter elkaar!

De crème de la crème van het Europese clubvoetbal keert terug voor nog een week vol topvoetbal van het hoogste niveau. Net als vorige week staat er weer een reeks fascinerende wedstrijden op het programma. Leiders van de competities, regerende kampioenen en teams die dit seizoen uitblinken staan oog in oog in wat belooft een spectaculaire week te worden in de beste Europese clubcompetitie. Maar welke wedstrijden zijn dit en waarom zijn ze zo spannend? We bespreken vandaag in het laatste sportnieuws alle wedstrijden in deze ronde van de Champions League, met onder andere Milan, PSV, Barcelona en Arsenal. Wat een vooruitzicht. Veel plezier.

 


Voorbeschouwing Inter Milan – Atlético Madrid

Aanvang: 20 februari 2024 – 21:00.
Wat is een betere manier om de week te starten dan met een reis naar het prachtige Milaan, waar Inter en Atlético Madrid elkaar treffen in wat één van de meest fascinerende duels van de achtste finales belooft te worden. Inter begint aan deze wedstrijd als favoriet én in zeer goede vorm. De ploeg uit Italië staat fier aan kop van de Serie A met een comfortabele voorsprong op de nummer twee. Een vorm die ze maar al te graag willen meenemen naar de Champions League. Net zoals vorig jaar, want toen bereikte ze de finale waarin ze met slechts één doelpunt verschil van Manchester City verloren. Dan de Spanjaarden. Atlético Madrid kende een goede generale voor deze wedstrijd met een indrukwekkende 5-0 overwinning op La Liga-sensatie Las Palmas. Hun vorm de afgelopen wedstrijden is wel wisselvallig, waarbij vooral de verliespartij tegen een zwak Sevilla opvalt. Met Simeone heeft Atlético een coach met de nodige ervaring en een die eigenlijk altijd wel een troef achter de hand heeft, zeker in Europese competities.

In elk ander seizoen zou Atlético Madrid waarschijnlijk de favoriet zijn, maar gezien de huidige vorm en het verloop van het seizoen, lijkt Inter Milaan de grootste kanshebber op het behalen van de volgende ronde.  Dit betekent niet dat de Spanjaarden geen schijn van kans hebben, maar wel dat ze het zwaar zullen krijgen om een indrukwekkend resultaat neer te zetten tegen Inter in het Giuseppe Meazza, dat op grote avonden nooit teleurstelt.

 

Voorbeschouwing PSV – Borussia Dortmund

Aanvang: 20 februari 2024 – 21:00
Een bezoek aan het bruisende Eindhoven staat op het programma, waar PSV en Dortmund elkaar ontmoeten in een wedstrijd die gegarandeerd voor vuurwerk gaat zorgen. Maar wat maakt dit duel zo bijzonder boeiend? Normaal gesproken zijn teams uit de top 5 competities de gedoodverfde favorieten tegenover teams uit minder hoog aangeschreven competities. Echter, een specifiek aspect maakt dat voor deze wedstrijd niet per se opgaat. PSV staat momenteel aan de leiding in de Eredivisie met een riante voorsprong, maar het is vooral de manier waarop ze domineren die indruk maakt. Met slechts 10 doelpunten tegen dit seizoen en een doelsaldo van 70 in de competitie, scoort PSV statistisch gezien 7 keer voor elke tegengoal. Een mooi aantal dat de kwaliteit van het team uit Eindhoven onderstreept. Bovendien, de ploeg van trainer Peter Bosz heeft een uitgebalanceerde selectie: het talent van Johan Bakayoka en de flair van Noa Lang (geblesseerd), aangevuld met de ervaring van spelers als Luuk de Jong en de creativiteit van Joey Veerman. Bovendien hebben ze met Hirving Lozano een speler in huis die weet hoe het is om te presteren in de Champions League. 

Dan Dortmund, waar voormalig PSV-speler Donyell Malen furore maakt. De Duitsers eindigde als eerste in hun Champions League-groep met Newcastle, Milan en PSG. Indrukwekkend. En hoewel de ploeg met supersterren als Sancho en Reus opgelucht ademhaalde na het horen van deze loting, wordt het waarschijnlijk geen gemakkelijke opgave. Dit weekend ging de ploeg van trainer Terzić op bezoek bij Wolfsburg en speelde met 1-1 gelijk. Een wat teleurstellend resultaat, zeker omdat ze hierdoor de aansluiting met de top 3 verliezen en lijken te moeten gaan strijden met RB Leipzig om plek 4. De Duitsers zijn al wel lange tijd ongeslagen: de laatste keer dat ze een nederlaag moesten slikken was op 9 december, toen het met 10 man eindigde tegen RB Leipzig: 2-3. 

In Eindhoven lijken de Nederlanders volgens de meeste legale bookmakers dan de favoriet, maar over twee wedstrijden hebben de Duitsers het voordeel.

Voorbeschouwing Porto – Arsenal

Aanvang: 21 februari 2024 – 21:00
In het imposante Estádio do Dragão staat een wedstrijd op het programma die op papier misschien wel de meest ongelijke strijd van deze week lijkt. FC Porto, een ploeg met een rijke Europese geschiedenis, heeft op de nationale podia misschien wat steken laten vallen, maar in Europese toernooien tonen ze keer op keer hun ware kracht. Echter, de thuisploeg staat voor een enorme uitdaging tegen Arsenal, een team dat de afgelopen weken alles en iedereen omver heeft geblazen. De overtuigende overwinningen van Mikel Arteta’s team op Liverpool, West Ham en Burnley – met een indrukwekkend totaal van 11 doelpunten en geen enkele tegentreffer – sturen een duidelijk signaal naar heel Europa: Arsenal is dit seizoen niet te stoppen.

Deze reeks resultaten onderscheidt Arsenal nadrukkelijk van FC Porto in de aanloop naar deze confrontatie. Hierdoor worden de Gunners gezien als de duidelijke favorieten, niet alleen voor de wedstrijd van woensdag, maar ook voor de return.

Overweeg je een weddenschap op Porto – Arsenal, maar heb je nog geen account op betFIRST? Geen probleem. Registeren op betFIRST is eenvoudiger en sneller dan thee zetten dankzij registratie met itsme. Binnen enkele minuten kun je genieten van alle voordelen van het betFIRST casino en de beste odds in België.

Voorbeschouwing Napoli – FC Barcelona

Aanvang: 21 februari 2024 – 21:00
Deze week wordt afgesloten met een geweldig duel tussen twee kampioenen: de huidige Italiaanse kampioen Napoli neemt het op tegen de Spaanse kampioen FC Barcelona. Beide grootmachten maakte indruk in hun eigen competities in het afgelopen seizoen, maar hebben dit seizoen nog niet hun beste vorm laten zien.

FC Barcelona begint met een uitwedstrijd in Napels. De ploeg van de Spaans vedette Xaxi heeft moeite om consistent te presteren. Vooral het aantal tegendoelpunten in recente wedstrijden valt op. Eind vorige maand verloor het in eigen huis met maar liefst 3-5 van Villareal. Na twee minimale overwinningen op Osasuna en Alaves speelde de Spanjaarden wederom in het eigen Camp Nou met 3-3 gelijk tegen Granada. In hun laatste wedstrijd voor deze Champions League ontmoeting ging de ploeg op bezoek bij Celta en ontsnapte aan een gelijkspel dankzij een benutte penalty van Lewandowski. Dit kalenderjaar alleen al kreeg de ploeg maar liefst 24 tegendoelpunten! Bijzonder.

Dan Napoli, die in nog zwaarder weer lijkt te verkeren. Ze staan momenteel op een zeer teleurstellende negende plek in de Serie A en zijn ver verwijderd van hun kampioensvorm van vorig seizoen. Dit zorg voor spanningen zowel op het team als daarbuiten. In deze confrontatie, waar twee teams die onder hun niveau presteren op zoek zijn naar Europees succes, wordt Barcelona gezien als de favoriet voor de volgende ronde over twee duels. In de wednoteringen voor ontmoeting, in het Diego Armando Maradona stadion, zien we geen favoriet. Voor beide ploegen krijg je odds van 2.70 voor een overwinning, terwijl een gelijkspel staat op 3.60.
Dit is een mooie kans voor iedereen op zoek naar een goede bet. Heb jij vertrouwen in een van beide ploegen of denk je te weten hoe de wedstrijd zal gaan verlopen? Overweeg dan een weddenschap en profiteer van deze hoge notering!

Must See

More in Champions League