Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Jupiler Speelronde 26: Voorbeschouwing en wedtips

Weekend Matches

We maken ons op voor speelronde 26 in de Jupiler Pro League. Om je te helpen met de beste weddenschappen, bereiden we je graag voor. Vandaag kijken we naar het duel tussen Westerlo – Standard Luik van vrijdag, beschouwen we voor op het duel van Antwerp met Mechelen en kijken we naar de derby in Brugge.

Voetbalweddenschappen bij betFIRST

Overweeg je een weddenschap? Dan zit je goed bij betFIRST/ Niet alleen de beste odds, maar we betalen winsten direct uit: het geld staat al binnen 5 seconden op je bankrekening! En natuurlijk heeft de beste bookmaker van België ook mooie promoties. Met Boosted Odds van betFIRST en Odds Power Up krijg je unieke sportweddenschappen met extra hoge odds.  Veel plezier met weer een ronde Belgisch topvoetbal!

 

Volledig speelprogramma week 26 en beste odds Jupiler Pro League:

Datum & Tijd Thuisploeg Uitploeg 1 X 2
Vrijdag 16 feb. 20:45 Westerlo Standard Luik 2.45 3.35 3.05
Zaterdag 17 feb. 16:00 Genk RWD Molenbeek 1.28 6.50 11.00
Zaterdag 17 feb. 18:15 OH Leuven Charleroi 2.40 3.40 3.10
Zaterdag 17 feb. 20:45 Royal Antwerp KV Mechelen 1.60 4.25 5.75
Zondag 18 feb. 13:30 Cercle Brugge Club Brugge 3.45 3.70 2.10
Zondag 18 feb. 16:00 Kortrijk Union SG 8.00 5.50 1.38
Zondag 18 feb. 18:30 Anderlecht Sint-Truiden 1.66 4.15 5.25
Zondag 18 feb. 19:15 Eupen Gent 4.90 4.15 1.71

Voorbeschouwing Westerlo – Standard Luik


Aanvang: Vrijdag, 16 Februari 20:45
Favoriet: Westerlo (odds: 2.45)

Dit weekend staat er in Het Kuipje een spannende pot op het programma tussen Westerlo en Standard Luik. Beide teams strijden om zich te los te maken van de gevreesde degradatiezone. Westerlo staat slechts twee punten boven de degradatiestreep staat, Standard vier. Als we kijken naar de recente prestaties van Westerlo dan lijken we een doelpuntrijk duel tegemoet te gaan. In de laatste 5 wedstrijden werd maar liefst 20 keer gescoord in totaal. Wat dacht je van een sportweddenschap op +3.5 doelpunten? Of live wedden op dit duel, om optimaal te profiteren van het wisselende momentum?

Westerlo speelt wisselvallig en heeft dit seizoen thuis slechts vier overwinningen geboekt. Opmerkelijk genoeg vonden drie van deze overwinningen plaats in de laatste vier thuiswedstrijden. Mogelijk dat het team hier enig vertrouwen uit kan putten tegen een tegenstander die ook worstelt met vorm. Wil Westerlo degradatie ontlopen, dan zal het echt beter moeten gaan verdedigen. Het is vooral de defensie zwakte die het team opbreekt en wat wel eens een risico kan gaan vormen.  Mochten ze in eigen huis weten te winnen tegen Luik, dan nemen ze daarmee ook direct de positie op de ranglijst over.

Standard Luik won afgelopen week met een minimaal verschil (1-0) van een andere  degradatiekandidaat: Leuven. In de 19de minuut was het O’Neill die op aangeven van Alzate de enige treffer van de wedstrijd maakte. Met slechts 23 doelpunten in 25 wedstrijden voldoet Standard Luik niet aan de verwachtingen. Het gat met de nummer 9 is al 5 punten en inmiddels staan ze 11 punten achter op de nummer zes AA Gent.
Dit duel, op bezoek bij Westerlo, is dan ook cruciaal om de weg naar boven in te zetten en niet opnieuw weer te zakken op de ranglijst. 

Het grootste probleem voor Standard? Scoren. In de laatste vijf ontmoetingen is er slechts één keer heeft gewonnen. Dit belooft weinig voor een club die gewend is aan Europese competitie.

Voorbeschouwing Royal Antwerp – KV Mechelen

Aanvang: Zaterdag 17 feb. 20:45
Favoriet: Royal Antwerp (odds: 1.60)

In het Bosuilstadion belooft de ontmoeting tussen Antwerp en KV Mechelen een heerlijk voetbalgevecht te worden tussen teams in goede vorm. Mechelen is dit jaar nog ongeslagen en maakt mooie stappen op de ranglijst. Antwerp, onder leiding van Mark van Bommel, staat na 25 wedstrijden op 44 punten en op gelijke hoogte met Club Brugge.

Antwerp is ook bezig aan een goede reeks, met vier overwinningen uit de laatste vijf wedstrijden. Vooral in eigen huis is de ploeg moeilijk te verslaan. De laatste nederlaag was eind oktober tegen FC Porto (1-4). Vincent Janssen is een belangrijke schakel in het team en staat dit seizoen op 10 doelpunten en 4 assists. Ook in deze wedstrijd wordt veel van hem verwacht.

Mechelen heeft in de laatste vijf competitiewedstrijden niet verloren, inclusief de laatste twee uitwedstrijden. Een duel met Antwerp, dat aanzienlijk hoger in de stand staat, is een uitdagende opgave, maar een waarvan het team van Besnik Hasi niet terugdeinst. 

Momenteel staan ze op een 9e plek, maar de ploeg in vorm kijkt vooral ook naar boven. Ze staan immers slechts zes punten verwijderd van de top 5. Zeker een optie, mits hun indrukwekkende vorm aanhoudt. Daar waar teams als Gent en Genk moeilijkheden ondervinden en dalen in de ranglijst, zien de kansen voor Mechelen er gunstig uit.

Antwerp’s sterke thuisprestaties suggereren een voordeel, maar Mechelen’s recente vorm geeft hen vertrouwen. Een wedstrijd vol doelpunten ligt in het verschiet; ondanks dat Antwerp de favoriet is, ziet Mechelen kansen om te verrassen.

Voorbeschouwing Cercle Brugge vs Club Brugge

Aanvang: Zondag 18 feb. 13:30
Favoriet: Club Brugge (odds: 2.10)

De derby tussen Cercle en Club Brugge zondagmiddag in het Jan Breydel Stadion gaat verder dan de gebruikelijke stadsrivaliteit, met slechts vijf punten verschil op de ranglijst en beide teams in vergelijkbare vorm.

Het seizoen van het thuisteam is tot dusver wisselvallig geweest, met bijna evenveel nederlagen als overwinningen in de competitie. Toch bevinden ze zich op een keurige 5e plaats, zeker als je kijkt naar de prestaties. Een overwinning in deze derby zou Cercle Brugge wat ademruimte geven ten opzichte van de achtervolgers.

Ondanks een seizoen van ups en downs is spits Kevin Denkey een constante kracht gebleken en trotste aanvoerder van de topscorerslijst van de competitie met 20 doelpunten. Zijn geweldige prestaties zijn van groot belang geweest in het seizoen tot zover voor Cercle Brugge. In het afgelopen jaar is zijn geschatte transferwaarde maar liefst verachtvoudigd. De kans dat de 23-jarige Denkey ook na de zomer behouden kan blijven voor de ploeg wordt met de wedstrijd kleiner.

Club Brugge begint aan deze derby met het nodige vertrouwen. Van de afgelopen tien wedstrijden werd er slechts een keer verloren (tegen Antwerp). De ploeg lijkt niet in staat om echte druk te leggen op Anderlecht of Royale Union SG, maar blijft gefocust op het winnen van wedstrijden. Igor Thiago is de belangrijkste man bij de ploeg van Ronny Deila, met 16 doelpunten dit seizoen in de competitie. Hierdoor houdt hij de druk op Denkey voor de titel van topschutter van het seizoen. Het doelsaldo van Brugge is met 53:23 aanzienlijk beter dan dat van Cercle, met 35:30. Interessant om te zien hoe de thuisploeg zich gaat houden tegen een van de meest scorende teams uit de competitie.

 

Must See

More in Jupiler Pro League