Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Topschutter Jupiler Pro League 2023 – 2024

De titel van de Jupiler Pro League topschutter is een van de meest prestigieuze individuele prijzen die een aanvaller kan winnen in België. De opzet is alvast simpel: wie op het einde van het reguliere seizoen het meest aantal goals achter zijn naam heeft staan, mag zichzelf topschutter van de JPL noemen.

Toch is het allesbehalve een makkelijke opgave. In principe gaat namelijk iedere aanvallend ingestelde speler van elke ploeg de strijd aan met elkaar. Er is dus heel wat concurrentie én bovendien kan de rangschikking op ieder moment flink door elkaar geschud worden.

In het seizoen 2022 – 2023 werd Hugo Cuypers van KAA Gent topscorer in de Jupiler Pro League met 27 goals. Wie zal hem dit jaar opvolgen?

Wedden op voetbal? betFIRST biedt de beste odds in België aan voor onder andere de Jupiler Pro League.

Bekijk alle voetbal weddenschappen.

 

De top 10 topschutters Jupiler Pro League

  • Kévin Denkey (Cercle Brugge): 16 doelpunten

  • Igor Rodrigues Thiago (Club Brugge): 16 doelpunten

  • Mohamed El Amine Amoura (Union Sint-Gillis): 15 doelpunten

  • Anders Dreyer (Anderlecht): 13 doelpunten

  • Aboubakary Koita (Sint-Truiden): 13 doelpunten

  • Gustaf Nilsson (Union Sint-Gillis): 10 doelpunten

  • Nicolas Madsen (Westerlo): 10 doelpunten

  • Kasper Dolberg (Anderlecht): 10 doelpunten

  • Vincent Janssen (Koninklijke Antwerpen): 9 doelpunten

  • Tarik Tissoudali (La Gantoise): 8 doelpunten

Kevin Denkey – Cercle Brugge

Sinds 2019 speelt Kévin Denkey voor Cercle Brugge, dat hem weg haalde zijn jeugdclub Nîmes Olympique. De Togolese voetballer was op dat moment gegeerd wild op de transfermarkt, want ook Club Brugge en Schalke 04 zagen wel iets in de toen 19-jarige spits. In zijn eerste 2 seizoenen liet Denkey bij momenten mooie dingen zien, maar erg consistent was de Togolees niet.

Dit jaar lijkt echter het seizoen van de doorbraak te gaan worden. Inmiddels staat hij op 18 doelpunten uit 23 wedstrijden. Hiervoor heeft hij wel 2064 minuten nodig gehad, het meeste van alle spelers uit de top 30. Dit geeft ook aan dat zijn trainer vertrouwen blijft behouden en Denkey en hem ook laat staan als het minder goed loopt. Kan hij 2024 afsluiten als topschutter in de JPL om zo een mooie transfer te versieren?

Mohamed Amoura – Union Saint-Gilloise

Mohamed Amoura is de Algerijnse sensatie van Royale Union Saint-Gilloise. Met 16 doelpunten in slechts 1088 minuten is hij een van de best presterende spelers in de Pro League. Opvallend is dat hij tien van zijn doelpunten maakte in uitwedstrijden. Zijn overgang van Lugano naar Union in augustus 2023 voor 4 miljoen euro bleek een schot in de roos en lijkt die transferwaarde dubbel en dwars waard. Amoura was onlangs ook actief op de Afrika Cup of Nations, maar zijn bijdrage bleek daar beperkt.

 

Waarom de titel van topschutter zo belangrijk is

Het behalen van de topscorerstitel is voor iedere aanvaller een grote droom. Het is niet alleen een prestigieuze titel waardoor je voor altijd in de geschiedenisboeken van de Jupiler Pro League komt te staan, het kan de carrière van een speler ook een grote boost geven.

Topschutters zijn bijna altijd één van de meest geliefde spelers binnen een ploeg. Dat is niet onlogisch, want elke supporter ziet uiteraard graag een vlot scorende spits bij zijn favoriete ploeg rondlopen. De speler in kwestie zal ook aanzienlijk wat meer media-aandacht krijgen en dat kan dan weer zorgen voor een gunstige evolutie in zijn transferwaarde.

In veel gevallen levert de titel ook een erg mooie transfer naar het buitenland op. Denk maar aan bijvoorbeeld Deniz Undav van USG naar Brighton & Hove Albion, Aleksandar Mitrović van RSC Anderlecht naar Newcastle, Carlos Bacca van Club Brugge naar Sevilla, Ivan Perišić van Club Brugge naar Borussia Dortmund en Romelu Lukaku van RSC Anderlecht naar Chelsea FC.

Wedden op voetbal bij betFIRST


In voetbal draait alles om doelpunten: ze zijn de levensader van de sport, waar aanvallers naar streven en keepers vrezen. Dit maakt weddenschappen op doelpuntenmakers of het totale aantal doelpunten tot een van de meest spannende aspecten van sportwedden. Bij betFIRST begrijpen we deze passie en hebben we ons platform geoptimaliseerd om wedden op voetbal zo boeiend mogelijk te maken. We bieden speciale promoties zoals ODDS POWER UP voor verhoogde winsten, de Book-a-Bet functie voor vooraf geplande weddenschappen, en Goal Rush voor snelle inzetmogelijkheden tijdens de wedstrijd, naast directe uitbetalingen voor snelle toegang tot je winsten. 

Voor alle spelers, of je nu wil wedden op voetbal of fan bent van ons live casino, zorgen we ervoor dat je bij betFIRST met een prettig, fijn en vertrouwd gevoel kunt spelen. Ons eenvoudige registratieproces, ondersteund door itsme® en HooYu, maakt het starten een fluitje van een cent. En als je gewonnen hebt, dan wil je natuurlijk snel jouw winsten ontvangen. Dat kan met onze directe uitbetalingen, ondersteund door een breed scala aan banken. En wellicht het belangrijkste: dankzij onze licentie en geavanceerde beveiligingstechnologieën bieden we een veilige omgeving waar je met vertrouwen kunt wedden, wetende dat je gegevens beschermd zijn en je speelt op een platform dat eerlijkheid en integriteit hoog in het vaandel draagt.

Wedden op voetbal bij betFIRST

Must See

More in Jupiler Pro League