Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Jupiler Pro League Sportweddenschappen Dag 27

Weekend Matches 23-02

Afgelopen week zagen we in speelronde 26 van de Jupiler Pro League enkele overtuigende overwinningen en spannende wedstrijden. Koploper Union SG boekte opnieuw een sterke zege door met 3-1 te winnen bij Kortrijk, terwijl Anderlecht, de nummer twee in de stand, thuis comfortabel met 4-1 won van Sint-Truiden. Plaats je voetbalweddenschappen bij betFIRST met de beste quotes op de markt.

Het absolute hoogtepunt van de week was ongetwijfeld de Brugse derby, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. En natuurlijk het doelpunt van Minda. Geweldig. Met een schitterende solo vanuit zijn eigen zestien stak hij het hele veld over, speelde meerdere tegenstanders uit voordat hij de bal rechts langs de keeper schoot. Een doelpunt dat zeker zal meedingen voor de titel doelpunt van het seizoen.

Union SG en AA Gent staan wederom in de spotlights met hun deelname aan de Europa Conference League. AA Gent speelt woensdagavond, terwijl Union SG op donderdag hun kunsten vertoont. De heenwedstrijden liepen voor beide teams niet zoals gehoopt. AA Gent verloor met 1-0 van Maccabi Haifa, maar blijft in de race, terwijl Union SG thuis een 2-0 achterstand goedmaakte tegen Frankfurt en zo een gelijkspel uit het vuur sleepte, waardoor de hoop op kwalificatie levend blijft.
Charleroi - Genk


Voorbeschouwing Charleroi – Genk

Aanvang: vrijdag 23 februari: 20:45
In een cruciale thuiswedstrijd moet Charleroi hun prestaties aanzienlijk verbeteren om uit de degradatiezone te ontsnappen, terwijl Genk bij winst kan stijgen naar de 5e plaats in de competitie.

Voor Charleroi is elke wedstrijd vanaf nu cruciaal. Met een reeks van wisselvallige resultaten in eigen huis – winst afgewisseld met verlies in de laatste zeven duels – is het duidelijk dat er iets moet veranderen. Hun defensieve kwetsbaarheid, met gemiddeld wel 3 tot 4 tegendoelpunten in hun nederlagen, staat hoog op de agenda voor verbetering.

Toch ligt er een kans tegen Genk, dat ook niet in zijn beste vorm is. Wedstrijden tussen deze teams zijn vaak doelpuntrijk, wat mogelijkheden biedt voor Charleroi. Het struikelblok? Charleroi heeft sinds 2021 Genk niet meer verslagen. Maar met de steun van het thuispubliek op een vrijdagavond kan Charleroi mogelijk verrassen.

Genk ziet deze match ook als cruciaal om niet verder af te glijden in de ranglijst én als kans om zich bij de top 5 te plaatsen. Want met een overwinning is een top 5 notering zomaar mogelijk. De onderlinge verschillenen tussen de nummer 7 Genk en nummer 3 Club Brugge is immers maar vijf punten. Alles is mogelijk.


Voorbeschouwing Club Brugge – Anderlecht

Aanvang: zondag 25 februari: 13:30
Een smakelijke clash op zondag: Club Brugge en Anderlecht nemen het tegen elkaar op in het Jan Breydel Stadion.

Beide teams bivakkeren in de top van de ranglijst, dus spanning is gegarandeerd. Club Brugge is op zoek naar revanche na het gelijkspel in de derby tegen Cercle (1-1). Hun defensie staat als een huis en het team heeft de minste tegengoals in de competitie. Maar die constante scherpte, zeker in aanvallend opzicht, is wat ze nodig hebben. Een winst hier kan het team een duwtje in de rug geven en vertrouwen geven voor het restant van het seizoen.

Anderlecht is bezig aan een lekkere reeks en heeft het momentum aan hun zijde met een heerlijke reeks ongeslagen wedstrijden op rij in de competitie. Kritisch punt is natuurlijk wel het flinke aantal keren dat ze gelijk spelen. Die moeten echt omgezet worden in winst. Als je vertrouwen hebt in opnieuw geen nederlaag voor het team van Riemer, dan zijn de wednoteringen bij betFIRST in jouw voordeel.
Voor een gelijkspel krijg je maar liefst 4.05 keer je inzet, terwijl een overwinning van Anderlecht staat op de beste odds van maar liefst 4.85.
Club Brugge is de grote favoriet, terwijl Anderlecht hoopt hun ongeslagen reeks voort te zetten. Voor welke weddenschap ga jij?


 Gent - Antwerp

Voorbeschouwing Gent – Antwerp

Aanvang: zondag 25 februari: 16:00
Een ander heerlijk duel op het schema zondag in speelronde 27 is Gent tegen Antwerp in de KAA Gent Arena. Deze clash tussen twee teams die dicht bij elkaar staan in de strijd om de bovenste plekken zet de toon voor een spannende voetbalmiddag.

Gent, dat bezig is aan een verschrikkelijke reeks van 7 wedstrijden zonder wist, vond toch weer de winnende formule in hun laatste match. Die overwinning geeft het team ongetwijfeld een boost en de motivatie om deze lijn door te trekken tegen Antwerp. Met een historie die niet in hun voordeel spreekt – de laatste winst op Antwerp was in 2019 – is dit het uitgelezen moment voor Gent om het tij te keren.

Ook Antwerp kent een reeks met wisselende resultaten. Een overtuigde 4-0 winst op RWDM werd afgewisseld met een 0-1 nederlaag in eigen huis tegen KV Mechelen afgelopen week. De historische overhand in onderlinge ontmoetingen tegen Gent geven hen een klein psychologisch voordeel.  

De favorietenrol volgens de bookmaker ligt bij het thuisteam, maar Antwerp heeft meermaals bewezen dat ze in staat zijn om de prognoses te trotseren. Wie trekt aan het langste eind in dit duel tussen de nummer 4 en 5 van de Jupiler Pro League?


Bij betFIRST kun je zowel pre-match weddenschappen als live wedden op de Jupiler League. En natuurlijk krijg je de beste wednoteringen voor al je bets. Maar betFIRST wil je nog meer geven en heeft daarom de beste promoties. Wat dacht je van Odds Power Up?
Deze unieke promotie verhoogt je potentiële winsten door je elke week toegang te geven tot de hoogste odds voor geselecteerde voetbal- en basketbalwedstrijden. Simpel gezegd: de beste odds voor de beste wedstrijden. Bekijk alle wedstrijden die hiervoor in aanmerking komen via onderstaande link.


Must See

More in Jupiler Pro League