Verbind je met ons

HomePaardenracen

Wedden op de Prix de Paris 2024

Turf Prix de Paris

De Prix de Paris, een van de meest verwachte evenementen binnen de draf- en rensport van de Amérique Races PMU, komt er weer aan. Dit biedt een prachtige kans voor liefhebbers van paardenrennen om zich bij betFIRST aan te sluiten en mee te doen met alle actie rondom deze prestigieuze Belgische drafren, die talloze toeschouwers trekt. We helpen je graag met informatie over deze beroemde Amérique Races prijs, de topfavorieten voor de editie van 2024 en natuurlijk de sportweddenschappen en wedtips.

Geschiedenis van de Prix de Paris

Net zo gerenommeerd als de Prix de l’Arc de Triomphe, die plaatsvindt op de renbaan van Longchamp, is de Prix de Paris Marathon Race een hoogtepunt in de drafrensport dat zijn oorsprong vond in 1962. Het vindt jaarlijks plaats op de renbaan van Vincennes aan het einde van februari, waarbij paarden van 4 tot 11 jaar oud die meer dan €160.000 hebben gewonnen, tegen elkaar strijden.

Tot eind 1993 werd deze race over een afstand van minder dan 3.400 meter gehouden. Na de Tweede Wereldoorlog werd het evenement meerdere keren verplaatst naar de renbaan van Enghien, met een afstand van 4.000 meter. Sinds 1994 leggen de deelnemers echter een afstand af van tussen de 4.125 en 4.150 meter.

In 2020 werd de Prix de Paris opgenomen in de Amérique Races, tot groot genoegen van fans van paardrennen. Tegenwoordig omvat het evenement 6 kwalificatierondes en 3 hoofdraces: de Legend Race, de Speed Race, en de Marathon Race.

Om deel te nemen aan de Prix de Paris moeten deelnemers bij de kwalificatierondes zoals de Prix de Bretagne, de Prix du Bourbonnais, de Prix de Bourgogne, en de Prix de Belgique bij de eerste drie eindigen. Ook de winnaars van het Critérium Continental en de Prix Ténor de Baune – Amérique Races Qualif 4 verdienen een plek in deze Parijse drafren.

Meest succesvolle paarden en pikeurs

Door de jaren heen hebben veel paarden en hun rijders geschiedenis geschreven in de wereld van de sport en de Prix de Paris. Een kort overzicht van de meest succesvolle paarden en pikeurs.

Meest succesvolle paarden

 • Bellino II: Drie overwinningen (1975, 1976, 1977).
 • Vourasie: Drie overwinningen (1993, 1994, en 1995).
 • Jardy: Drie overwinningen (2005, 2006, en 2007).


Meest bekroonde pikeurs

 • Jean-René Gougeon en Jean-Michel Bazire: Elk 7 overwinningen.
 • Leopold Verroken: 4 overwinningen.
 • Michel-Marcel Gougeon, Bernard Oger, en Franck Nivard: Elk drie overwinningen.

Wat kun je verwachten van de Prix de Paris 2024?

Dit jaar staat de Prix de Paris Marathon Race gepland voor 25 februari. Het zal plaatsvinden op de renbaan van Vincennes, waarbij de paarden twee volledige ronden van de baan zullen afleggen. Voor deze editie hebben 32 pikeurs zich ingeschreven. Onder hen ook de titelverdediger Ampia Mede SM, die hoopt haar titel te heroveren.

Favorieten en wedtips Prix de Paris 2024

 • Ampia Mede SM: Recent als derde geëindigd in de Prix de France Speed Race, achter Go on Boy en Idao de Tillard die niet meedoen. Heeft goede kansen om weer te winnen.
 • Hokkaido Jiel: Onlangs vijfde geworden in de Prix de France en moet zijn opkomst bevestigen.
 • Hussard du Landret: Scoorde punten tijdens de kwalificatierondes van de Amérique Races, maar zijn prestatie in de Legend Race was niet overtuigend. Hij hoopt zijn vorm te herpakken in de Prix de Paris en droomt van de eindoverwinning.
 • Hooker Berry: Derde in 2023 en hoopt zijn seizoen te redden na een moeilijke winter.
 • Diable de Vauvert: Winnaar in 2022, heeft zich speciaal voorbereid om nogmaals te zegevieren.
 • Izoard Védaquais: Winnaar van de Prix de Belgique-Amérique Races PMU Qualif 6. Zijn trainer Philippe Allaire voorspelt een overwinning op de 4.000 meter. Beschouwd door velen als het sterkste paard van het moment, heeft hij zijn snelheid bewezen door Idao de Tillard te verslaan tijdens de Prix Jules Thibault in 2023.

Tot slot, als je bekend bent met paardenraces, vooral de Prix de Paris, weet je dat verrassingen altijd mogelijk zijn. Vooral na de winterwedstrijden kunnen sommige paarden vermoeid arriveren, terwijl anderen juist in vorm geraken. Dit kan in het voodeel werken van Inmarosa, tweede in de Prix de Belgique – Amérique Races PMU Qualif 6, Kana De Beylev, en It’s a Dollarmaker.

De beste PMU-odds op de Prix de Paris 2024 bij BetFIRST

Bij betFIRST zijn alle fans van PMU weddenschappen in goede handen. Op onze gebruiksvriendelijke website heb je de mogelijkheid om gemakkelijk diverse bets te plaatsen op paardensport. Van win (Simple Gagnat), Plaats (Simple Placé) en 2sur4, tot aan complexere weddenschappen zoals Trio Ordre (Trifecta) en Quarté+.

Maar de meeste weddenschappen met de beste wednoteringen is niet het enige waar betFIRST goed in is. Want net zoals deze paarden, is betFIRST ook First in Fast. Hierdoor kun je vliegensvlug beschikken over je winsten. Want heb je gewonnen? Dan kan het geld al binnen 5 seconden bij je op de rekening staan.

Of je nu voor die ene grote winst wil gaan of meer zekerheid wil, de PMU paardenrennen hebben deze wedmogelijkheid voor jou! Welke weddenschap ga jij kiezen?

 

 

Must See

More in Paardenracen