Verbind je met ons

HomePaardenracen

Vooruitblik op de Prix de Ganay, 1e Groep 1

Turf - Prix de Ganay

Het seizoen van de Groep 1-races is weer in volle galop. De groep 1 is het hoogtepunt van elke race kalender en vormt de ultieme klasse test.

Op de website van France Galop staat het officieel vermeld! Zondag 28 april is het dan eindelijk zo ver en zal de Prix de Ganay groep 1 2024 op de Paris Longchamp van start gaan. De race die geopend is voor renpaarden van 4 jaar en ouder is een race voor de topklasse in de sport. 

De Prix de Ganay, een Groep 1 paardenrace-evenement is een van de hoogtepunten van de racekalender, de baan biedt een Groep 1 race die de ultieme test van vaardigheid en klasse is voor zowel de paarden als de jockeys.

Plaats je weddenschappen op paardenrennen bij betFIRST, vind het juiste paard en geniet van de beste odds!

Terugblik Prix de Ganay 2023

Laten we terugkijken naar de Ganay-prijs van vorig jaar. In 2023 was de grote winnaar Iresine (FR), gereden door Marie Vélon, die er met de prestigieuze titel en een prijs van $318.500 vandoor ging. Dit jaar zal hij weer aan de start staan. Simca Mille (IR), tweede, en Bay Bridge (VK), derde, zullen dit jaar niet deelnemen aan de race.

Voor de volgende editie kunnen we voorgaande edities bekijken om te zien welke paarden, trainers en jockeys al gewonnen hebben. Hierdoor kunt u trends identificeren die u zullen helpen bij het kiezen van de winnaar van dit jaar.

Een stukje uit de geschiedenis van de Prix Ganay

De Prix Ganay, is een van de meest prestigieuze paardenraces van Frankrijk. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1889 heeft de Prix Ganay de harten van raceliefhebbers over de hele wereld veroverd en blijft het een hoogtepunt op de internationale paardenracekalender.

De Prix Ganay is vernoemd naar de hertog van Gannes, die eind 19e eeuw een prominent figuur was bij de Franse paardenraces. Sinds de oprichting wordt de race jaarlijks gehouden op de beroemde Longchamp-renbaan nabij Parijs, waar top volbloedpaarden, bekwame jockeys en gepassioneerde toeschouwers worden aangetrokken.

Door de jaren heen heeft de Prix Ganay zich ontwikkeld tot een vooraanstaand evenement in de wereld van de paardenraces, bekend om zijn concurrentievermogen, prestige en hoogwaardige race-actie. Het heeft gediend als podium voor legendarische paarden om hun talent te laten zien en te strijden tegen formidabele tegenstanders, wat heeft bijgedragen aan de blijvende erfenis van de paardensport.

Het wedden op paarden en jockeys heeft hier altijd al onderdeel van uitgemaakt. In den beginne, voornamelijk onder edellieden en koninklijk heden. In 2024 maakt betFIRST het wedden op de paardensport makkelijker en toegankelijker dan ooit.

Race Details:

Locatie: Renbaan Longchamp, Frankrijk
Race Type: Groep 1 zachte baan
Open voor paarden van:  4 jaar en ouder
Afstand: 2.100 meter (1 mijl, 2 ½ furlongs)
Gewicht Voorwaarden:  Fillies en merries dragen 3lbs minder

Weersverwachting:

Tijdens een paardenrenwedstrijd kan het weer een van de bepalende factoren betekenen. Verwachtingen zijn zachte grond met milde regen tijdens de racedag.

Favorieten voor de Prix de Ganay 

Onder de favorieten voor de Prix de Ganay, springen er een aantal namen uit.

Let wel de deelnemers van de race zijn op het moment van schrijven nog niet volledig geconfirmeerd. Voor een exacte weergave van de deelnemers bekijk je het overzicht op de pagina van betFIRST. 

Groep 1 races vertegenwoordigen het hoogtepunt van de racekalender, en bieden een ware test van klasse en vermogen. Hoewel paarden geen gelijk gewicht dragen in Groep 1 races, worden factoren zoals geslacht en leeftijd in overweging genomen, wat een extra dimensie toevoegt aan de competitie.

France Galop, maakte naast de diverse klassieke voorbereidende inschrijvingen ook de deelnemerslijst bekend voor de Prix Ganay Groep 1. Het hoogtepunt volgt tijdens de race op zondag 28 april in Longchamp. Onder de 19 paarden in de running zijn er maar liefst 8 Groep 1 winnaars! Dit is het geval voor Luxemburg (Camelot), Al Riffa (Wootton Bassett), Dubai Honor (Pride Of Dubai), Irésine (Manduro), Fantastic Moon (Sea The Moon), Lord North (Dubawi), Measured Time (Frankel) en Feed The Flame (K) (Kingman).

De volgende paarden zijn Geen Groep 1 winnaars,  desalniettemin zijn het zeer goede renpaarden; Haya Zark (Zarak), Dolayli (Siyouni), Birr Castle (Cloth of Stars), Crypto Force (Time Test), Mr Hollywood (Iquitos), Passenger (Ulysses) en Military Order (Frankel) zijn tevens verwacht voor het de eerste Groep 1 van het jaar op het het zachte veld op Franse bodem.

Tip: houd deze paarden in gedachten voor maiden bets

Voor degenen die de opwinding van de Prix de Ganay willen vergroten, biedt betFIRST een breed scala aan weddenschapopties. Van eenvoudige win-weddenschappen tot each-way weddenschappen, doubles, trebles, tricasts en forecasts, er zijn genoeg manieren om betrokken te raken bij de actie.

Wedden op paardenraces is nog nooit zo eenvoudig geweest met het gebruiksvriendelijke platform van betFIRST, dus waarom zou je geen weddenschappen plaatsen en de spanning van de Prix de Ganay zelf ervaren?

Hou de paardenrace van pagina van betFIRST in de gaten om je weddenschappen te plaatsen.

Wat zijn de meest gekozen inzetten op paardensport?

Simple Gagnant

Je wint als je gekozen paard als eerste finisht.

Simple Placé

Als je gekozen paard bij de eerste 3 paarden (in geval van 8 of meer deelnemers) of bij de eerste 2 paarden (in geval van 4 tot 7 deelnemers) eindigt, win je.

Couplé Ordre

Je wint als je de eerste 2 paarden in de juiste volgorde kiest.

Trio Ordre

Met deze inzet win als je de eerste 3 paarden in de juiste volgorde kiest (in races 4-9 paarden).

Liefhebbers van de paardensport hebben het goed vertoeven bij betFIRST! 

betFIRST geeft je buiten het laatste nieuws op ons blog ook statistieken over de paarden waarop je kunt inzetten tijdens de paardenrennen. Maak een weloverwogen besluit en volg het live via betFIRST TV! Zet in met de beste noteringen en geniet van de bloedstollende actie in de groep in van de Prix de Ganay bij betFIRST 

Must See

More in Paardenracen