Verbind je met ons

HomeWielrennen

Vuelta 2023: Kan Evenepoel zichzelf opvolgen of schrijft Jumbo-Visma geschiedenis?

Het wielerseizoen loopt stilaan op z’n einde, maar niet vooraleer nog de laatste grote ronde gereden worden: de Vuelta a España.

Nadat Remco Evenepoel de Giro vroegtijdig moest verlaten, heeft hij nu zijn zinnen gezet op een tweede opeenvolgende rode trui.

De Belgische kampioen zal het alvast niet gemakkelijk krijgen, want het deelnemers veld is dit jaar héél erg sterk met onder meer Jonas Vingegaard, Primož Roglič, João Almeida, Juan Ayuso, Geraint Thomas Enric Mas en Aleksandr Vlasov.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Vuelta vind je hieronder.

Remco Evenepoel

Vorig jaar mocht Evenepoel zich in hetzelfde rijtje als Eddy Merckx, Freddy Maertens, Gustaaf Deloor, Edward Van Dijck, Frans De Mulder en Ferdinand Bracke plaatsen. Namelijk Belgen die er ooit in slaagden om de Ronde van Spanje te winnen.

De nog steeds maar 23-jarige richt vanaf vrijdag zijn pijlen op een nieuwe eindzege.

Normaalgezien zou Evenepoel niet starten, maar nadat hij door een coronabesmetting de Giro vroegtijdig moest verlaten maakte hij van deze Vuelta een nieuw doel.

Zijn voorbereiding was alvast erg geslaagd. Hij werd derde in de Ronde van Zwitserland, hij won de Clásica San Sebastián en hij veroverde bovendien ook de Belgische driekleur op het BK op de weg én enkele weken geleden werd hij ook nog eens wereldkampioen tijdrijden.

Evenepoel is dan ook één van de grote topfavorieten, dat is zeker, maar hij zal dit jaar met méér concurrenten moeten zien af te rekenen dan vorig jaar.

Vooral uit de hoek van Jumbo-Visma dreigt er heel wat gevaar. Evenepoel heeft namelijk niet de allersterkste ploeg rond zich en zal het voornamelijk toch zelf moeten doen.

Het enige voordeel voor de renner van Soudal Quick-Step is dat de druk op deze manier wel bij hem wordt weggehouden en helemaal op de schouders van Jumbo-Visma komt te liggen.

Mogen we op zondag 17 september opnieuw een Belgische eindzege vieren? Het zou zomaar eventjes kunnen.

Remco Evenepoel wint de Vuelta (Boosted odd van 6.00)

 

Primož Roglič

Bij Jumbo-Visma willen ze duidelijk geschiedenis schrijven als de eerste ploeg die alle drie de grote rondes in één jaar kan winnen.

Ze trekken namelijk met Giro-winnaar Roglič én Tour-winnaar Vingegaard naar de Ronde van Spanje.

In principe is Vingegaard de sterkste van de twee, maar de Deen zal voor het eerst in zijn carrière aan twee grote rondes na elkaar deelnemen en dus valt zijn vorm nog af te wachten.

Bovendien zou Vingegaard zich ook kunnen ontpoppen tot een zéér trouwe ploegmaat om Roglič aan een vierde eindzege te helpen. Een goede daad waar hij later misschien nog wel de vruchten van zou kunnen plukken.

Wij schuiven daarom Roglič naar voren als topfavoriet. De Sloveen won de Ronde bovendien ook al in 2019, 2020 en 2021.

Roglič kan dan ook nog eens rekenen op een waanzinnig sterke ploeg rond zich met onder meer Sepp Kuss, Attila Valter, Dylan van Baarle en Wilco Kelderman.

Als de geel-zwarte trein er in slaagt om een ontsnapping op te zetten met Roglič, Vingegaard en luxeknecht Kuss, dan kunnen ze wel eens héél veel seconden pakken.

De Nederlandse ploeg heeft echt alle troeven in huis om deze Ronde van Spanje te winnen en wij denken dat ze vooraf toch Roglič net dat tikkeltje meer naar voren zullen schuiven.

Primož Roglič wint de Vuelta (notering van 3.25)

Must See

More in Wielrennen