Verbind je met ons

HomeWielrennen

Evenepoel en van Aert zijn elkaars voornaamste uitdagers op het WK Tijdrijden in Glasgow

Sport Themen der Woche KW31 Radsport, Rad-WM in Glasgow, Jedermannrennen Gran Fondo: UCI Road cycling, Rad, Radsport, St

Tussen 3 en 13 augustus staan er in Glasgow tal van wereldkampioenschappen op het menu. Zowat in elke mogelijk fietsdiscipline valt er een regenboogtrui te verdienen. Zo ook voor de tijdrijders. Op vrijdag 11 augustus verdedigen Wout van Aert en Remco Evenepoel de Belgische driekleur.

In Stirling staat er hen een 47,8 kilometer lang parcours te wachten met een viertal heuvels. Vooral helemaal op einde zullen de renners zweten op het pittige kasseiklimmetje naar Stirling Castle. Tobias Foss verdedigt zijn titel, nadat hij vorig jaar vriend en vijand verraste in Wollongong. De kans dat hij in Glasgow deze stunt echter kan overdoen lijkt alvast erg klein.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op het WK Tijdrijden vind je hieronder.

Belgische trots

België heeft zich in een paar jaar tijd stevig op de tijdrit kaart gezet. Bij de start van het WK in Glasgow zijn de twee topfavorieten dan ook twee van onze landgenoten. Het wordt dus vooral een strijd tussen Remco Evenepoel en Wout van Aert, maar wie van de twee lijkt nu vooraf de sterkste?

Normaal zouden we die vraag niet moeten stellen, want de twee heren hebben vorige maand nog maar een rechtstreeks duel uitgevochten op het Belgisch kampioenschap. Die werd met grote overmacht door van Aert gewonnen, maar tot een echte krachtmeting kwam het nooit. Evenepoel maakte namelijk al vroeg in de wedstrijd een slippertje en dat kan je uiteraard niet meer goedmaken in een tijdrit én al zeker niet tegen een topper als van Aert.

Ook afgelopen zondag was van Aert de sterkste van twee op het wereldkampioenschap op de weg. De renner van Jumbo-Visma eindigde als tweede, terwijl Evenepoel tevreden moest zijn met een 25e plaats. De jonge Evenepoel probeerde wel, maar voelde al snel dat hij op dit parcours geen potten zou gaan breken. Het was beter om de krachten dan toch maar een beetje te sparen voor de tijdrit.

Van Aert besefte ook in de laatste 20 kilometer dat zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel te sterk was. De tweede plaats was het hoogst haalbare. Van Aert moest daarvoor wel opboksen tegen fenomenen Mads Pedersen en Tadej Pogacar. Onze landgenoot reed uiteindelijk naar het zilver, maar dat heeft hem ongetwijfeld heel wat krachten gekost.

Die ontgoocheling en de zware inspanningen breken hem misschien wel het zuur op tijdens het WK tijdrijden. Wij denken daarom dat Evenepoel over de beste papieren beschikt om na de regenboogtrui op de weg van vorig jaar, deze keer de felbegeerde trui in het tijdrijden te pakken.

Evenepoel wint (notering van 2.50)

 

Italiaanse kwelduivel

Onze landgenoten steken met kop en schouders boven al de rest uit, laat daar geen twijfel over bestaan. Toch is een verrassing altijd mogelijk, zoals vorig jaar. Toen reed de nobele onbekende Tobias Foss naar de mooiste overwinning in zijn carrière. Als dark horse kijken wij in de richting van Filippo Ganna. Een naam die vooral van Aert zal doen huiveren.

De Italiaan wist namelijk twee wereldtitels voor de neus van van Aert weg te snoepen. Vooral het WK in Knokke in 2021 zal ongelofelijk veel pijn gedaan hebben. Ganna won met amper 6 seconden voorsprong voor de ogen van het Belgische publiek. Ook op dit WK in Glasgow heeft Ganna al een regenboogtrui kunnen veroveren. In de individuele achtervolging op de baan pakte hij na een verschroeiende slotsprint de wereldtitel. Als de Italiaan vrijdag opnieuw in bloedvorm zit, dan zou hij wel eens de voornaamste uitdager van van Aert en Evenepoel kunnen worden.

Ganna wint (notering van 6.00)

Must See

More in Wielrennen