Verbind je met ons

HomeWielrennen

Profiteert Jasper Philipsen van kracht Belgische ploeg en wint hij WK op de weg in Glasgow?

Wielrennen algemeen beeld

De Tour de France zit er amper op of het WK Wielrennen staat alweer voor de deur! Op zondag 6 augustus staat de wegwedstrijd bij de mannen op het programma! Het explosieve en lastige parcours is waarschijnlijk te lastig voor de pure sprinters, maar dat biedt juist kansen voor de Belgische renners.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op het WK vind je hieronder.

Jasper Philipsen

Jasper Philipsen is namelijk één van de sprinters die erg goed kan klimmen, zo liet hij onlangs nog in de Tour de France zien. Daar won hij ook nog eens vier etappes en de groene trui… We kunnen dus wel stellen dat hij in bloedvorm is!

Bovendien bestaat er geen twijfel over de sterkste ploeg in Glasgow, want dat is zonder twijfel de Belgische equipe. Naast Philipsen staan namelijk ook onder anderen Wout van Aert, Tiesj Benoot, Remco Evenepoel, Victor Campenaerts en Jasper Stuyven aan de start.

En dat kan dus wel eens in het voordeel zijn van Philipsen. Vorig jaar profiteerde Remco Evenepoel van de kracht van de Belgische ploeg en werd hij wereldkampioen. Nu kan België ook meerdere troeven vooruit sturen en andere landen verzwakken.

Zodoende kan Philipsen tot het einde zijn benen sparen en een sprint van een (gereduceerd) peloton winnen. Gaat dit hem zondag in Glasgow lukken?

Philipsen wint WK op de weg (notering van 6.00)

 

Mathieu van der Poel

Wie in tegenstelling tot Jasper Philipsen op persoonlijk vlak minder te vieren had in de Tour de France was Mathieu van der Poel, al hielp hij als meesterknecht Philipsen dus wel aan meerdere etappes.

Zelf was hij de hele Ronde van Frankrijk niet in topvorm, maar naar later bleek had de Nederlander een verkoudheid en voelde hij zich de hele Tour niet optimaal.

Dat veranderde in de laatste etappes, want toen klom Van der Poel plots met de beste 30 renners van het peloton mee, alleen kwamen er in die etappes geen kansen meer voor hem.

Het biedt echter wel veel perspectief richting het WK. Bovendien is het parcours, explosief van aard, echt op het lijf van Van der Poel geschreven.

In tegenstelling tot de Belgische formatie is het bij Nederland heel duidelijk: alle ballen op Van der Poel. Kan hij die druk aan en kroont hij zich zondag 6 augustus als wereldkampioen?

Van der Poel wint WK op de weg (notering van 7.50)

 

Must See

More in Wielrennen