Verbind je met ons

HomeWielrennen

Kan Remco Evenepoel drie op drie pakken in de Clásica San Sebastián?

Wielrennen algemeen beeld

Het is nog maar pas geleden dat wielerfans van over de hele wereld zich verzamelden in het Baskenland voor de start van de Tour de France.

Een drietal weken later wordt de Spaanse regio alweer het strijdtoneel voor de Clásica San Sebastián.

De eendagswedstrijd is de laatste jaren uitgegroeid tot een moderne klassieker en dat hebben we vooral te danken aan het wielergekke Baskenland.

Remco Evenepoel start zaterdag als titelverdediger en kan zich bij winst meteen in de geschiedenisboeken schrijven als twee renner ooit die de Clásica drie keer kon winnen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Clásica San Sebastián vind je hieronder.

Remco Evenepoel

Uiteraard zullen alle ogen gericht zijn op Remco Evenepoel. Hij komt hier in het Baskenland zijn titel verdedigen in zijn wereldkampioenentrui.

Evenepoel is trouwens uiterst populair bij de Basken. Hij is één van de weinige buitenlanders die de wedstrijd al twee keer kon winnen. De jonge Belg kan dan ook met een ontspannen gevoel starten hier.

Momenteel haalt de renner van Soudal-QuickStep hier momenteel ook nog een perfect rapport. Twee deelnames, twee overwinningen. Het parcours in Donostia is dan ook op zijn lijf geschreven.

Evenepoel moest dit jaar eigenlijk schitteren in de Giro, maar helaas moest hij vroegtijdig de grote ronde verlaten met een coronabesmetting.

Toch liet hij in de eerste week al zien dat hij écht wel in topvorm verkeerd. Hij pakte dan ook al vrij snel het roze.

In de Ronde van Zwitserland werd hij derde en op het Belgisch kampioenschap veroverde hij de titel.

Ook in deze Clásica San Sebastián zal hij ongetwijfeld willen schitteren om met een goed gevoel het wereldkampioenschap aan te vatten en daarna door te gaan naar de Ronde van Spanje.

Evenepoel wint (notering van 2.10)

 

Juan Ayuso

De grootste uitdager van Evenepoel wordt naar alle waarschijnlijkheid de piepjonge Juan Ayuso. Amper 20 jaar, maar de Spanjaard kan nu al een indrukwekkend palmares voorleggen.

Vorig jaar eindigde hij nog als derde in de Ronde van Spanje. Dit jaar pakte hij de tweede plaats in de Ronde van Zwitserland. Daarmee eindige hij zelfs één plaats boven Evenepoel.

Ook met zijn tweede plaats in het nationale kampioenschap van Spanje maakte hij indruk.

Ayuso is een renner om in de gaten te houden. Hij lijkt ieder jaar gigantische stappen voorwaarts te zetten. Nu de volle buit binnenhalen in de Clásica San Sebastián lijkt dan ook helemaal niet ondenkbaar.

Bovendien weten we dat UAE Team Emirates een oog voor talent heeft.  Na Tadej Pogačar zou de ploeg met Ayuso mogelijks opnieuw een goudhaantje in haar rangen hebben.

Tot slot, reken er maar op dat hij als Spanjaard deze wedstrijd met rood zal omcirkeld hebben in aanloop naar de Vuelta.

Het enige wat Ayuso parten zou kunnen spelen is zijn val in de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika. Hij schoof daar enkele dagen geleden onderuit in de slotkilometer.

Voorlopig lijkt er niks ergs aan de hand te zijn, maar het blijft afwachten of de Spanjaard er zaterdag daadwerkelijk geen last van heeft.

Ayuso wint (notering van 6.50)

Must See

More in Wielrennen