Verbind je met ons

HomeChampions League

Sportweddenschappen Champions League: ontknoping in de achtste finales

CL Matches

De UEFA Champions League keert deze week terug en belooft weer voetbalspektakel van het hoogste niveau. Op dinsdag 12 en woensdag 13 maart gaan we de ontknoping zien in de tweede wedstrijd van de achtste finales.

We kijken uit naar hoe PSV het in Duitsland gaat doen op bezoek bij Dortmund en maken ons op voor heerlijke duels tussen Atletico en Inter, en Barcelona en Napoli. Ook Arsenal staat voor een uitdaging en moet proberen een 0-1 achterstand goed te maken om door te gaan in het toernooi.

Bij betFIRST vind je voor het wedden op voetbal de beste odds! Bekijk nu alle weddenschappen en plaats jouw inzet op deze cruciale Champions League wedstrijden.


Arsenal – Porto

Ze maakte er zes tegen Lens en West Ham, vijf tegen zowel Burnley, Crystal Palace als Sheffield, ze versloegen Liverpool met 3:1 en niet zo lang geleden wonnen ze van de Europese kampioen Manchester City (1:0). In Portugal ging het echter een stuk stroever en slaagde ze er niet in om de verdediging van Porto te breken: 1-0.

Mikel Arteta zal zijn Arsenal beter moeten voorbereiden voor de return om hun rol als favorieten waar te maken en Porto uit te schakelen op hun weg naar de kwartfinales van de Champions League. In de eerste wedstrijd in Portugal leek het erop dat Galeno, de 26-jarige Braziliaanse speler van Porto, een avond van gemiste kansen zou hebben. Hij had twee opmerkelijke kansen in de 21ste minuut die normaal gesproken makkelijk te verzilveren zouden zijn. Maar vlak voor het eindsignaal bekroonde hij zich tot de grote held met een afstandschot van ruim 20 meter: 1-0.

Mikel Arteta mag dan trots zijn op het balbezit van 62 procent, Serge Conceicao kan daar tegenin brengen dat Arsenal het hele spel niet één schot op doel wist te krijgen. Arteta zou kunnen aanvoeren dat de scheidsrechters de slimme trucjes van Porto’s spelers iets te veel door de vingers zagen, terwijl Conceicao zou kunnen wijzen op het feit dat Arsenal met 22 overtredingen beduidend fysieker speelde dan zijn team, dat er maar 14 maakte. Maar eigenlijk hoeft Conceicao niets te zeggen; de eindstand spreekt voor zich – 1:0 in het voordeel van Porto. De returnwedstrijd vindt komende dinsdag (12 maart) plaats in Londen, en ondanks de uitkomst van de eerste match, staat Arsenal nog steeds te boek als grote favoriet om te winnen en door te stoten naar de volgende ronde.

Barcelona vs Napoli

Xavi is wellicht niet helemaal tevreden over hoe Barcelona speelde, maar toch kan hij met trots terug naar Catalonië. In het stadion vernoemd naar Diego Armando Maradona maakte Barcelona een einde aan een moeilijke periode. Het was al 1000 dagen geleden sinds hun laatste Champions League-doelpunt in de knock-outfase, een doelpunt van Lionel Messi tegen PSG. Sindsdien geen succes meer in de Champions League voor Barcelona, met zelfs nog uitstapje naar de Europa League en een pijnlijke nederlaag tegen Eintracht. Maar in Napels toonden ze veerkracht en kwamen ze een stap dichter bij de laatste acht van Europa.

Lewandowski zette Barcelona op voorsprong na een assist van Pedri. Toch liet Napoli zich ook van zijn beste kant zien. Onder hun nieuwe coach Francesco Calcona, die voortbouwt op het werk van Rudi Garcia en Walter Mazzarri, kwam Napoli terug in de wedstrijd. Het eindigde in een terechte 1-1. Voor de return in Barcelona is de thuisploeg de lichte favoriet. Maar ze missen wel sterspelers met Pedri, Gavi en De Jong. Napoli is herboren onder Calcona en vormt een grotere bedreiging dan ooit. We kunnen een spannende wedstrijd verwachten, met veel strijd op het middenveld.

Atletico Madrid – Inter

Wat Inter dit seizoen doet, en vooral in 2024 onder de leiding van Simone Inzaghi, mag gerust voetbalperfectie genoemd worden. Met een indrukwekkende opmars die op 6 januari begon tegen Verona, heeft Inter de Italiaanse voetbalwereld gedomineerd, de Super Cup gewonnen en, met een rechtstreekse overwinning en dominantie tegen Juventus, de drempel bereikt om de 20ste Scudetto te winnen. Maar een minimale voorsprong van slechts 1-0 voor de reis naar Madrid biedt absoluut geen zekerheid. Intern mag zich opmaken voor intense returnwedstrijd met Atletico in het Metropolitano.

Simeone maakt zich wellicht zorgen over de machteloze indruk die Atletico achterliet in Italië tijdens de achtste finale tegen zijn vroegere club. Ondanks dat ze met minimaal verlies van het veld stapten en nog steeds in de race zijn, lukte het Atletico’s team voor het eerst dit seizoen niet om ook maar één schot op doel te lossen. Pas na bijna een uur spelen kregen ze via linksback Lino een echte kans. Maar voor het thuispubliek in Madrid verwachten we een totaal andere wedstrijd. Deze woensdag belooft een spannende avond te worden, waarbij Atletico Madrid vastberaden is om een nieuw gezicht te laten zien en voor eigen publiek de overwinning tegen Inter binnen te slepen.

Borussia Dortmund – PSV

Dat Borussia Dortmund als eerste zou eindigen in de ‘groep des doods’, met teams als Paris Saint-Germain, Milan en Newcastle, had bijna niemand verwacht. Na een stroeve start verraste Dortmund vriend en vijand, en in de achtste finale speelden ze gelijk tegen PSV in Nederland. In Eindhoven leek Dortmund de overhand te hebben, maar kort na de pauze trok PSV de stand gelijk. Daardoor begint de returnwedstrijd in Duitsland weer helemaal vanaf nul.

PSV is op weg om kampioen van Nederland te worden en heeft dit seizoen al menig tegenstander schrik aangejaagd. Voor deze returnmatch had het team van Peter Bosz slechts twee keer verloren in 39 wedstrijden, een keer tegen Arsenal in het Emirates en in de achtste finale van de beker tegen Feyenoord. PSV verkeert in topvorm, terwijl Dortmund het dit seizoen moeilijk heeft in de eigen competitie.
Een nederlaag in eigen huis zou een enorme klap zijn voor de Duitsers, terwijl het voor de Eindhovenaren dé kans is om er een geweldig seizoen van te maken. 

 

Must See

More in Champions League