Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Voorbeschouwing Speelronde 30 Jupiler Pro League

JPL 15-3

De spanning in België bereikt zijn hoogtepunt. Dit weekend staat de laatste, 30ste speelronde van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League op het programma, en meer dan de helft van de clubs wacht gespannen af in welke play-off ze zullen belanden. Koploper Union Saint-Gilloise heeft al een ticket voor de Europa League in de wacht gesleept door de eerste plaats veilig te stellen in het reguliere seizoen.

Club Brugge, Anderlecht en Antwerp zijn ook al verzekerd van deelname aan de kampioenen play-offs, en voor de overgebleven twee plekken strijden nog vier teams. Sint Truiden is al zeker van deelname aan de play-offs voor een plek in de Europese Conference League, net als Standard Luik, Westerlo en Charleroi. Ondertussen zullen Leuven, Eupen, RWDM en Kortrijk strijden in de groep voor behoud.

Overweeg je om te wedden op voetbal dit weekend in de Jupiler Pro League? Als fan van sportweddenschappen en online weddenschappen ga je naar betFIRST voor de allerbeste en meest favoriete voetbal quoteringen.

Koploper Union verliest momentum 

Zo’n twee maanden terug leek Union SG onaantastbaar, met overwinningen op rij in de Jupiler Pro League en een voorsprong van maar liefst 10 punten. Maar naarmate het seizoen vorderde, begon Union wat momentum te verliezen en Anderlecht, met zes overwinningen op rij, wist het verschil met de koploper aanzienlijk te verkleinen. Met nog één ronde te gaan voor de start van de play-offs, is de voorsprong van Union op Anderlecht geslonken tot slechts zes punten, wat eigenlijk een verwaarloosbaar voordeel is.  

Afgelopen zondag, in de 29e speelronde, nam Union Saint-Gilloise het op tegen Gent in een wedstrijd die op papier als een topduel werd beschouwd, maar gezien de stand op de ranglijst, leek de thuisploeg de absolute favoriet. Royale Union SG had 25 punten meer en was duidelijk in betere vorm. De laatste keer dat ze een competitiewedstrijd verloren, was in de zevende speelronde. Gent daarentegen wist slechts één van hun laatste 11 wedstrijden te winnen en zit duidelijk in een dip. 

Omdat de punten echter gehalveerd worden na het reguliere seizoen, moet het team van Aleksander Blessin hun vorm zien te houden. Een overwinning tegen Gent was dan ook cruciaal. Maar de koploper speelde slechts gelijk tegen Gent, dat nog strijdt voor een play-off plek. Hiermee zetten ze hun leidende positie voor de start van de play-offs op het spel. 

In de laatste ronde van het reguliere seizoen gaat Union op bezoek bij kampioen Antwerp. Mochten ze verliezen, en Anderlecht wint thuis tegen Kortrijk, dan zou het verschil ineens minimaal zijn aangezien de punten worden gehalveerd voor de play-offs. En daar wachten tien spannende derby’s op elk van de zes best geplaatste teams, wat opnieuw kan leiden tot een zenuwslopende ontknoping zoals vorig jaar of het jaar daarvoor, waarin Union de titel liet glippen.


Anders Dreyer belangrijk voor Anderlecht

Met 15 doelpunten en acht assists is de 25-jarige vleugelspeler uit Denemarken, Anders Dreyer, de productiefste voetballer in de Belgische competitie dit seizoen. Als hij in vorm is, speelt Anderlecht goed, en dat was precies het geval in de stadsderby tegen Molenbeek. Deze wedstrijd bevestigde dat de clash tussen de Brusselse derby rivalen alleen op papier bestond. Het veel succesvollere Anderlecht stond al 3:0 voor bij de rust.

Dit was de zesde opeenvolgende overwinning van Anderlecht in de Belgische competitie, waarbij de resultaten eindelijk weer passen bij de reputatie van de club na enkele seizoenen van tegenvallers. We zullen zien of het team van Brian Riemer in staat zal zijn om het herrezen Union, dat decennialang in de schaduw stond maar de afgelopen jaren zijn rol als leidende Brusselse club heeft weten te herpakken, voorbij te streven. Een interessante strijd wacht ons tot het einde van het seizoen.

De spannende strijd om play-off 1

Het als derde geplaatste Club Brugge maakt ook deel uit van de kampioenschapsgroep nadat ze overtuigend wonnen van Leuven in de laatste ronde, en nu 41 punten hebben. In de laatste ronde spelen ze uit tegen Sint-Truiden. Kampioen van vorig seizoen, Antwerp, heeft ook 41 punten en speelt in de laatste ronde tegen koploper Royale Union SG, wat dé topwedstrijd van het weekend zal zijn.

De meest interessante strijd zal zijn tussen de teams van de 5e tot de 8e plaats. Het als 5e geplaatste Genk won in de laatste ronde met 1:0 van Standard Luik en heeft met 46 punten een grote kans om zich te kwalificeren voor de kampioenschapsgroep. In de laatste ronde spelen ze tegen Westerlo, die op de 11e plaats staat. Mechelen bezet de laatste plaats die leidt naar de play-off 1. Na de overwinning in de laatste ronde tegen Westerlo, hun vierde op rij, hebben ze 45 punten en spelen ze in de laatste ronde tegen Leuven.

Cercle Brugge heeft een slecht moment gekozen om in een dip te raken, ze verloren thuis van Mechelen met 3:2 en speelden in de laatste ronde gelijk tegen Charleroi met 0:0. In de laatste ronde hebben ze met RDWM een relatief makkelijke tegenstander. 

Gent staat momenteel op de achtste plaats in de Jupiler Pro League en presteert duidelijk onder verwachting. Op dit moment zal het team van Hein Vanhaezebrouck hoogstwaarschijnlijk de kampioenschapsronde missen, ondanks dat het gat naar de zesde plaats minimaal is, aangezien Gent en Cercle Brugge beide 44 punten hebben, slechts één punt minder dan Mechelen op de 6e plaats.

Eén ding is zeker, komend weekend belooft spannend te worden in de Jupiler Pro League. En met betFIRST kun je deelnemen aan de spanning en actie! Met je voetbalinzicht en kennis kun je profiteren van de beste weddenschappen en odds van betFIRST. En voor fans die deze laatste speelronde, die je absoluut niet wil missen, live gaan kijken hebben we goed nieuws: live wedden bij betFIRST is nu gemakkelijk dan ooit! Geniet van de beste odds tijdens live wedstrijden

 

Must See

More in Jupiler Pro League