Verbind je met ons

HomeWielrennen

Voorbeschouwing Ronde van Catalonië 2024

Tour de Catalogne

De 103e editie van de Volta a Catalunya, wellicht beter bekend als de Ronde van Catalonië, gaat van start op 18 maart en eindigt op 24 maart. Het omvat 7 etappes waarin de uiteindelijke winnaar van de competitie bepaald zal worden.
Bij betFIRST kun je wedden op wielrennen en wedden op de Ronde van Catalonië 2024. Bereid je optimaal voor op je weddenschappen met onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Catalonië 2024.

De eerste etappe begint en eindigt in “Santa Feliu De Guíxols” en zal in totaal 4 bergpassen bevatten, waarvan twee in het begin van de etappe gelegen zijn en erkend als derde-categorie beklimmingen. De andere twee passen zijn van de tweede categorie. De laatste tweede-categorie pas, de “Alt de Santa Grau,” bevindt zich op minder dan 20 km van de finish. De etappe eindigt met een klim, wat hem belangrijk maakt voor renners die op winst mikken.

De tweede etappe begint in Mataró en de wielrenners zullen een totale afstand van 186,5 km afleggen om uiteindelijk Vallter te bereiken. Dit zal de eerste hooggebergte-etappe zijn. Wielrenners zullen een eerste-categorie pas beklimmen, de “Col de Coubert.” Na het bereiken van deze pas en een korte rust, zullen de wielrenners de eindbeklimming aangaan, een pas gecategoriseerd als buiten categorie, de Pyreneese pas “Vallter.” Deze laatste klim strekt zich uit over 11 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6%, wat de winnaar van deze etappe zal bepalen en van groot belang zal zijn voor het algemeen klassement.

Na deze tweede etappe volgt er nog een belangrijke bergetappe waarin wielrenners 3 bergpassen zullen tegenkomen, één van eerste categorie en twee van de buitencategorie gelegen naar het einde van de etappe. Deze etappe zal weinig vlakke kilometers hebben en zal eindigen op de buitencategorie pas “Port Ainé,” met stijgingspercentages van 15%. Bovendien zal het een lange klim zijn, die meer dan 18 km lang is, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8%, waardoor het ideaal is voor klimmers en kansen biedt voor ontsnappingen.

Na deze twee berg etappes, zal de race iets gemakkelijker worden voor klimmers en klassementsrenners met twee vlakke etappes (de vierde en vijfde etappes), maar ze zullen nog steeds enkele beklimmingen naar tweede-categorie passen bevatten, waar ontsnappingen een cruciale rol zullen spelen.

De race sluit af met twee memorabele etappes. Eerst is er een uitdagende bergetappe met onder andere twee eerste-categorie en een buitencategorie klim. Het hoogtepunt volgt in Barcelona, met een iconische finale op het Montjuïc circuit. Hier beklimmen de renners zes keer de beruchte “Alt del Castell de Montjuïc”.

Favorieten Ronde van Catalonië 2024

Overweeg je een weddenschap op wielrennen? Wij helpen je graag en bespreken dé grote favorieten voor de Volta a Catalunya 2024. Als topfavoriet kunnen we niet om Tadej Pogacar heen. Met een dominante voorsprong en de potentie om net als Valverde in 2017 met drie etappezeges te eindigen, lijkt zijn overwinning bijna een zekerheid in een veld zonder concurrenten zoals Roglic, Vingegaard, of Evenepoel.

Direct daarachter vinden we Enric Mas van Movistar, die met een nieuwe aanpak en een late seizoensstart, fris en goed voorbereid aan de start verschijnt. Gezien het parcours, dat hem op het lijf geschreven is, positioneert hij zich als de nummer één uitdager van Pogacar.

De Belgische belofte Cian Uijtdebroeks van Visma Lease a Bike maakt ook een sterke indruk en heeft in Catalonië een uitstekende kans om zich te bewijzen als podiumkandidaat, vooral in afwezigheid van Vingegaard. Zijn prestatie in de Tirreno-Adriatico belooft veel voor zijn vorm.

Andere favorieten zijn onder anderen Simon Yates en Alexander Vlasov. Jong talent Lenny Martinez heeft zich al vroeg in het seizoen onderscheiden met opvallende prestaties, terwijl ook Sepp Kuss en Joao Almeida beiden potentieel hebben voor verrassingen.  

Wedden op wielrennen

Stap in de wereld van wielrennen met betFIRST, waar elke race en elke etappe je de kans biedt op een overwinning. Bij ons sta jij als speler centraal, gegarandeerd door een veilige en betrouwbare speelomgeving en de snelste uitbetalingen in België. Voel de adrenaline van elke sprint en beklimming, en zet jouw kennis en passie om in winst. Nog geen account? Geen probleem, binnen enkele klikken ben je startklaar. Ontdek nu het uitgebreide aanbod sportweddenschappen en laat je meeslepen door de actie bij betFIRST!

 

Must See

More in Wielrennen