Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Jupiler Pro League: Voorbeschouwing Dag 2 Play-offs 1

JPL

Pieken op het juiste moment lijkt niet weggelegd voor Union SG. De koploper van de reguliere competitie is de play-offs dramatisch begonnen met een 1-0 nederlaag op bezoek bij Genk. Ondanks het blessureleed bij beide teams was Genk frisser en feller en het doelpunt van Toluwalase Emmanuel Arokodare in de 27e minuut bleek voldoende voor de thuisoverwinning.

Union verliet het veld met tien man, in de absolute slotfase kreeg verdediger Christian Burgess van Union Sint-Gillis een opmerkelijke rode kaart voor het gooien van de bal tegen het hoofd van een tegenstander tijdens een ingooi.

Door deze nederlaag kan Anderlecht, dat nipt won van Antwerp FC, terugkeren naar gelijke punten

Resultaten Dag 1:

  • Anderlecht – Antwerp:  1 – 0
  • Cercle Brugge – Club Brugge: 1 – 1
  • KRC Genk – Union SG: 1 – 0

De tweede dag van play-offs 1 belooft spannend te worden. Zaterdagavond ontvangt de ploeg van Mark van Bommel de Genkse ploeg uit Vrancken. Twee duels zondag: Union thuis tegen Cercle Brugge en we eindigen met Anderlecht tegenover Club Brugge. We zetten je op scherp voor de aankomende matchen met onze voorbeschouwing en wedtips, zodat jij weloverwogen kunt wedden tijdens de tweede speelronde van de play-offs deze week

Dit is het speelschema van dag 2, inclusief de beste notering (op het moment van schrijven).

  • 06/04 20:45 – Antwerp (2.35) – KRC Genk (3.10)
  • 07/04 13:30 – Union SG (1.80) – Cercle Brugge (4.60)
  • 07/04 18:30 – Club Brugge (2.00) – Anderlecht (3.90)

Voorbeschouwing Antwerp – KRC Genk 

Favoriet: Antwerp (2.35)
Na 66 jaar wachten vierde Antwerpen vorig jaar feest met het winnen van de titel en de beker. Dit jaar maakt de ploeg van Mark van Bommel opnieuw kans op de beker, maar de titel lijkt nog ver weg. Op de eerste speeldag van de play-offs verloor Antwerp met 1-0 van Anderlecht, waardoor het verschil tussen het als vijfde geplaatste Antwerp en koplopers Union en Anderlecht op negen punten komt. Dit weekend heeft Antwerp de kans om het gat te dichten en zelfs naar de 3e plaats te klimmen, op voorwaarde dat ze winnen van Genk, dat momenteel 3e staat en afgelopen weekend won van Royale Union SG. In het laatste thuisduel voor Antwerp won The Great Old met 3-2, maar Genk won in de laatste wedstrijd overtuigend met 3-0. In deze wedstrijd kunnen we van beide teams een spannende en drukke strijd verwachten.

Voorbeschouwing Union SG – Cercle Brugge

Favoriet: Union SG (1.80)
Union SG staat voor een cruciale uitdaging na een teleurstellend resultaat vorige week, waarbij hun veerkracht meer dan ooit op de proef wordt gesteld. Het team heeft in het verleden al bewezen sterk terug te kunnen komen na een dip, en deze speelronde biedt de perfecte kans om dat opnieuw te laten zien. Ze treffen Cercle Brugge, de ploeg die momenteel als de zwakste deelnemer in de play-offs 1 beschouwd wordt. In eigen huis is niets minder dan een overwinning acceptabel. Een nederlaag tegen Cercle zou niet alleen als dramatisch worden ervaren, maar zou ook hun ambities voor het kampioenschap ernstig in gevaar brengen. Dit duel is daarmee dé gelegenheid voor Union om hun kampioenskwaliteiten opnieuw te tonen en hun positie aan de top van het klassement te verstevigen.

Cercle Brugge staat momenteel op de zesde plaats op slechts een punt van Antwerp en twee punten van plek 3 en 4. In eigen huis werd in de eerste speelronde een 1-1 resultaat gehaald met een gelijkspel tegen Club door een doelpunt van, wie anders dan, Denkey. De late gelijkmaker van de kant van Club kwam van Olsen. Ze mogen het nu opnemen tegen Union in het Joseph Marien Stadion waar eerder werd verloren met 2-0. In de thuiswedstrijd die ze speelde tegen de ploeg van Blessin werd ook verloren: 2:1.

Voorbeschouwing Club Brugge – Anderlecht

Favoriet: Club Brugge ()
Anderlecht heeft dit seizoen zijn vorm hervonden en is vooral thuis ijzersterk met slechts één nederlaag. Belangrijke spelers zoals Kasper Dolberg, Anders Dreyer en de opkomende Luis Vasquez, die recent vier keer scoorde, dragen bij aan hun sterke offensieve prestaties. Na een 1:0 overwinning op Antwerp in de play-offs, staat Anderlecht gelijk in punten met Union SG dat verloor van Genk. Met de puntenverdelingsregel heeft Anderlecht de kloof verkleind en zichzelf een kans gegeven om de titel te claimen, iets wat sinds 2017 niet meer is voorgekomen.

Club Brugge strijdt vooral voor een Europese competitieplaats en heeft hetzelfde aantal punten als Genk. Het is de play-offs 1 begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Cercle Nu ontvangt het in eigen huis Anderlecht, dat in februari nog met 2-1 wist te winnen in Brugge. Club krijgt mogelijk een boost met de terugkeer van doelman Simon Mignolet, die na een periode van afwezigheid de training heeft hervat.

Zijn deelname vanaf de start is echter nog onzeker. En in het laatste sportnieuws van vandaag ook transfernieuws: Club Brugge heeft met Ardon Jashari, een verdedigende middenvelder afkomstig van FC Luzern voor ongeveer 6 miljoen euro, een belangrijke aanwinst binnengehaald voor het nieuwe seizoen.

Online wedden met betFIRST

betFIRST is er voor alle fans. Of je nu op zoek bent naar de beste noteringen van je favoriete club in de Pro League, groot fan bent van de F1 en motorsport, of gek bent op online-entertainment met dice slots, bij betFIRST zit je goed. Van het beste online casino in België tot de meeste weddenschappen en live wedden, wij streven ernaar om elke ervaring onvergetelijk te maken. En met fan-specials, uitzonderlijke jackpots, en promoties zoals Odds Power Up, zorgen we ervoor dat jouw passie voor sport en spel altijd wordt beloond met de beste kansen en beloningen.

Niet alleen bieden we het beste aanbod aan spellen en weddenschappen, maar we zorgen ook voor de beste voorwaarden voor onze spelers. Zo maken onze innovatieve directe uitbetalingen het mogelijk om jouw saldo al binnen enkele seconden op je bankrekening te ontvangen. Gaaf toch? En we gaan zelfs nog een stap verder door alle spelers exclusieve toegang te geven tot betFIRST TV, waar je live topsportactie kunt volgen en tegelijkertijd de live sportweddenschappen in de gaten kunt houden. 

 

Must See

More in Jupiler Pro League