Verbind je met ons

HomeChampions League

Voorbeschouwing UEFA Champions League kwartfinales

CL Quarter Finals

De UEFA Champions League heeft een stadium bereikt waarin alleen de crème de la crème van het Europese voetbal nog strijdt om de felbegeerde titel. We verwachten dit seizoen historische kwartfinales, met legendarische clubs. Dankzij de loting in Nyon kunnen we getuige zijn van vier glorieuze duels en ons voorbereiden op schitterende halve finales.

Kwartfinales Champions League:

  • Arsenal – Bayern München
  • Atletico Madrid – Borussia Dortmund
  • Real Madrid – Manchester City
  • Paris Saint-Germain – Barcelona

Confrontaties in de halve finals: 

  • Winnaar Atletico/Dortmund – Winnaar PSG/Barcelona
  • Winnaar Arsenal/Bayern – Winnaar Real/City

Tegen de verwachting in domineren de Spaanse ploegen de kwartfinales. Barcelona en Atletico vonden net op tijd hun vorm terug en Real Madrid laat elk jaar weer zien hier thuis te horen. Waar wereldwijd de Engelse competitie wordt beschouwd als de sterkte ter wereld, zijn het de Spaanse teams die de CL domineren.

Bovendien zijn vier van de acht coaches die nog in de race zijn, van Spaanse afkomst, wat de sterke vertegenwoordiging van Spanje in deze fase van het toernooi onderstreept. De clubs die nog in de race zijn, hebben samen maar liefst 27 Champions League-titels op hun naam staan, waarvan Real Madrid er indrukwekkend 14 voor zijn rekening neemt en Barcelona er 5 heeft weten te bemachtigen.

Overweeg jij om te wedden op voetbal en/of te wedden op de Champions League? Dan is betFIRST dé beste keuze voor je online sportweddenschappen. Niet alleen vind je er de meeste weddenschappen, ook profiteer je van de beste noteringen en promoties, zoals de Odds Power Up promotie en de Combo + Booster. Lees snel verder voor onze voorbeschouwingen van de Champions League wedstrijden deze week en plaats je weddenschappen bij betFIRST. Succes!

Voorbeschouwing Arsenal – Bayern München

Arsenal-supporters durven dit jaar weer te dromen van een titel in de Premier League en het idee dat ze voor het eerst in de clubgeschiedenis ook de Champions League zouden kunnen winnen, begint langzaam vorm te krijgen. Hoewel verre van favoriet kan men Arsenal toch moeilijk als underdog bestempelen.

De beproeving die de Gunners doorstonden in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League heeft hen gehard voor wat de loting hen bracht op hun Europese tocht: de Duitse recordkampioen Bayern München. München’s sterren schitteren dit seizoen beduidend minder als in voorgaande jaren. De titel in eigen land is niet meer te halen en de enige mogelijkheid om nog wat van het seizoen te maken is de Champions League. 

Tuchel heeft met flink wat uitdagingen te maken, vooral in de verdediging. Dit werd zeker duidelijk in de laatste Bundesliga-wedstrijd toen Bayern in de tweede helft maar liefst drie doelpunten moest slikken van Heidenheim en verloor, nadat ze bij rust nog met 2-0 voorstonden. Arsenal daarentegen toonde stabiliteit met een 3-0 overwinning op Brighton in de Premier League.

De laatste keer dat deze teams elkaar troffen in het knock-outstadium van de UCL, won Bayern tweemaal met 5:1. Aanstaande dinsdag, in het Emirates Stadium, krijgt Arsenal de kans op wraak en om aan Europa en de wereld te laten zien wat ze in hun mars hebben en dat ze kunnen concurreren met de beste Europese teams zoals Bayern München.

 

Voorbeschouwing Real Madrid – Manchester City

Jurgen Klopp mag dan wel de grootste rivaal van Pep Guardiola zijn, maar de confrontaties tussen Real Madrid en Manchester City in de Champions League-finale beginnen traditie te worden, net zoals de grootse voetbalgevechten tussen Guardiola en Carlo Ancelotti. Ongetwijfeld was geen van beiden echt blij met de loting en is deze wedstrijd eerder een echte finale dan een strijd in de kwartfinales. Maar, als je de beste van Europa wilt zijn, dan moet je van iedereen winnen.

Real deed dit in een halve finale dubbele confrontatie in 2022, waarna ze voor de 14e keer Europees kampioen werden. City nam een jaar later wraak en won voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League. In tegenstelling tot de voorgaande twee seizoenen treffen deze teams elkaar dit keer niet in de halve finales. 

Real hoopt Militao speelklaar te hebben, wat vooral hun verdediging ten goede zou komen. Guardiola daarentegen worstelt met de afwezigheid en blessures van spelers zoals Walker en Ake. Bovendien had Real Madrid meer tijd om te herstellen en zich voor te bereiden, doordat ze dit weekend niet actief waren in de Spaanse Liga, terwijl Manchester City afgelopen zaterdag nog een 4-2 overwinning behaalde op Crystal Palace.

Maar aanstaande dinsdag, in het vernieuwde Santiago Bernabéu, zullen al deze factoren naar de achtergrond verdwijnen zodra de wedstrijd start. Dan telt alleen nog hoe de teams zich manifesteren in het strijdperk van de UEFA Champions League. Ondanks dat Real Madrid in eigen stadion speelt, in de ploeg van Guardiola favoriet.

 

Voorbeschouwing Atletico Madrid – Borussia Dortmund

Twee jaar geleden hanteerde Cholo Simeone een sluw plan tegen Manchester City: gedurende 150 minuten koos hij ervoor om defensief te spelen, om vervolgens in de laatste dertig minuten van de return in Madrid toe te slaan en City te elimineren. Het scheelde weinig of zijn strategie was geslaagd. Ditmaal, tijdens de achtste finale van de Champions League tegen Inter, pakte het anders uit, maar zijn aanpak bleek effectief. Simeone liet de eerste wedstrijd in Milaan lopen met een minimale nederlaag van 0-1, om in Madrid vol op de aanval over te gaan.

Het lukte hem om Atletico tegen een van de sterkste Europese teams van dat moment nieuw leven in te blazen. Gedurende 120 minuten had Atletico de overhand, wisten ze een achterstand van twee doelpunten om te buigen en bereikten ze via strafschoppen de kwartfinales. Dit weerspiegelt het DNA dat in de tien jaar sinds Simeone het roer overnam, binnen de club is gevormd en waarmee hij de geschiedenis van de club ingrijpend heeft veranderd. Wanneer ze lijden, bloeden, wanneer niets lijkt te lukken en alles op het spel staat, herrijst Atletico uit de as. Vaak is het niet mooi om te zien, maar uiteindelijk wel effectief.

Edin Terzic ging optimistisch de return van de achtste finale tegen PSV Eindhoven tegemoet, vol vertrouwen op een fantastische avond samen met de supporters. Zijn vertrouwen werd beloond: Borussia Dortmund won met 2-0 van de Nederlandse bezoekers. Dankzij het 1-1 gelijkspel in de eerste ontmoeting kwalificeerde de Duitse club zich voor de tiende keer in hun geschiedenis voor de kwartfinales van Europa, Champions Cup inbegrepen. Afgelopen weekend maakte Borussia Dortmund een slechte beurt in de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen Stuttgart, die ze met 1-0 verloren, terwijl Atletico een weekend vrij had vanwege de Spaanse Nationale Bekerfinale.

Op woensdag speelt Atletico thuis tegen Borussia Dortmund in het Wanda Metropolitano, bekend als een van de meest levendige stadions van Europa. De overweldigende sfeer en het enthousiasme van de fans waren eerder al cruciaal voor de uitschakeling van Inter. Dit keer treffen ze Borussia Dortmund, en hetzelfde lot zou Dortmund kunnen treffen. Maar de return in Duitsland, in het legendarische Westfalenstadion van Dortmund, belooft een spannende confrontatie.

 

Voorbeschouwing PSG – Barcelona

Barcelona staat tegenover Mbappé, de ster die de harten van Real Madrid-fans sneller laat kloppen, evenals Dembélé, wiens overstap naar PSG voelt als verraad. Voorafgaand aan de loting zinderde de spanning rond een mogelijke confrontatie tussen Xavi en Guardiola. Maar deze match-up belooft net zo gecompliceerd te worden. Luis Enrique, de laatste coach die Barcelona naar Europees succes leidde, transformeert PSG in een goed geolied en gevaarlijk team, met Mbappé die regelmatig op eigen kracht het verschil maakt.

De herinneringen aan zijn hattrick drie jaar geleden in Camp Nou liggen nog vers in het geheugen. Maar net zo levend is de herinnering aan PSG’s ongelooflijke comeback en de 6-1 overwinning in het Parc des Princes, destijds onder leiding van Luis Enrique bij Barca.

Barcelona etaleerde klasse in de vorige ronde tegen Napoli, vooral in de thuiswedstrijd, terwijl PSG Real Sociedad, een ander Spaans team, uit het toernooi stootte. Barcelona, zoals alle Spaanse teams, had meer tijd om zich op deze match voor te bereiden, terwijl PSG slechts gelijk speelde tegen Clermont, de nummer laatst van de Franse Ligue 1. Aanstaande woensdag zal Parijs opnieuw oplichten onder de schijnwerpers van de UEFA Champions League wanneer het eerste kwartfinale duel tussen PSG en Barcelona van start gaat.

 

Must See

More in Champions League