Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Voorbeschouwing Jupiler Pro League 2023-2024: Royal Antwerp FC

Genk Antwerp betting tips betfirst

Het is bijna zover! De start van de Jupiler Pro League 2023-2024. Op 28 juli trappen Union en Anderlecht het nieuwe seizoen officieel op gang.

Dit jaar zullen er terug zestien ploegen tijdens de reguliere competitie strijden om een plaats in de Champions’ play-offs. Daar is dit seizoen opnieuw plaats voor zes ploegen.

De nummers zeven tot twaalf zullen uitkomen in de Europe play-offs. Zij spelen uiteindelijk voor het laatste Europees ticket.

Nu alle clubs volop bezig zijn met de voorbereidingen en de grote lijnen uitgezet worden voor komend seizoen, blikken we alvast even vooruit naar de mogelijke titelkandidaten.

Beginnen doen we met titelverdediger Antwerp FC.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op de Jupiler Pro League vind je hieronder.

Ambities van het bestuur

Het was maar liefst 66 jaar geleden, maar Antwerp pakte na één van de spannendste slotspeeldagen in de geschiedenis van de Jupiler Pro League nog eens de titel.

Dat niet alleen, want ook de Beker van België wisten ze eerder al te veroveren.

Antwerp kan niet anders dan dit seizoen opnieuw voor het hoogst haalbare gaan, terwijl ze ook zullen proberen om Europees iets te betekenen.

Ook CEO Sven Jaecques spreekt diezelfde ambitie uit: “We zijn stilaan in de mogelijkheid om het strategisch anders aan te pakken, wat altijd het doel is geweest.”

“In onze beginjaren was de Bosuil een duivenkot. Het was niet bij te houden hoeveel spelers kwamen en gingen. Dat is verleden tijd. We willen de club verder laten evolueren naar een zelf bedruipend voetbalbedrijf. Vanaf nu willen we elk jaar voor de titel spelen.”


De groep bij elkaar houden

Antwerp heeft afgelopen seizoen de historische dubbel gepakt. Het mag duidelijk zijn dat de kern dus sterk genoeg is om ook volgend jaar mee te doen voor de titel, al moeten ze bij Antwerp dan ook proberen om de groep zo goed mogelijk samen te houden.

Dat is trouwens ook het hoofddoel van het bestuur. Voorlopig is enkel Willian Pacho de grootste naam die vertrekt bij Antwerp. Hij verkiest een avontuur bij Eintracht Frankfurt, maar Antwerp krijgt wel een enorme smak geld in de plaats.

Calvin Stengs

Bij Antwerp willen ze dolgraag sterkhouder Stengs aan boord houden. De Nederlander ziet zelf een verlengd verblijf ook wel zitten, maar voorlopig ligt OGC Nice nog dwars.

De Franse club heeft alvast een eerste bod van 6 miljoen euro geweigerd, maar bij Antwerp laten ze het daar niet bij. Het bestuur onderhandelt momenteel verder en probeert alsnog tot een akkoord te komen.

Als ze daarin slagen hebben ze alvast een heel belangrijke pion voor komend seizoen.

Arthur Vermeeren

Een andere belangrijke pion is uiteraard de 18-jarige Vermeeren. Het bestuur doet er momenteel alles aan om hem minstens nog één jaar bij Antwerp te laten voetballen, ondanks de grote interesse van verschillende topclubs.

Sven Jaecques heeft er alvast een goed oog in: “De interesse is immens”, vertelt hij. “Gelukkig staat er een goede kop op zijn schouders. Hij heeft nuchtere ouders en een goede entourage. Arthur denkt heel goed na over wat het beste is voor zijn carrière.”

Nog een jaartje bevestigen bij Antwerp lijkt op dit moment dan ook de beste keuze te zijn voor het jonge goudhaantje.

Gyrano Kerk

Ook Kerk zal komend seizoen bij Antwerp blijven. De Nederlandse aanvaller wou zelf ook het liefst bij de club blijven. In onderling overleg met Lokomotiv Moskou tekende hij tot juni volgend jaar op de Bosuil.

Daarna heeft hij nog maar één jaar op de teller staan bij de Russische ploeg. Ook een definitieve overname volgend seizoen lijkt daardoor niet uitgesloten.


Inkomende transfers

Voorlopig is Antwerp rustig gebleven op de transfermarkt met slechts drie inkomende transfers. Met het oog op de toekomst trokken ze George Ilenikhena aan, een 16-jarig toptalent. De Frans-Nigeriaanse youngster moet de doublure worden van Vincent Janssen.

Bij Club Brugge haalden ze de transfervrije Senne Lammens op. Lammens is een jeugdproduct van Club, maar met de komst van Simon Mignolet kon hij nooit doorbreken bij de eerste ploeg. Dat wil hij bij Antwerp wél gaan proberen.

De opvallendste naam is waarschijnlijk Jacob Ondrejka, die al heel vroeg bij het openen van de transfermercato aangekocht werd. Ondrejka tekent voor vijf seizoenen op de Bosuil. Hij is een Zweedse flankaanvaller die overkomt van Elfsborg. Hij wordt in zijn thuisland bestempeld als een groot talent.

 

Conclusie

Het is duidelijk dat Antwerp haar ambities niet onder stoelen of banken steekt. The Great Old begint als titelverdediger aan de competitie en is daardoor automatisch weer één van de grote favorieten voor het nieuwe seizoen.

Winnen ze opnieuw de dubbel? Kan Vincent Janssen topscorer worden? Klik hieronder om alle boosted odds voor komend seizoen terug te vinden.

Royal Antwerp-specials

Must See

More in Jupiler Pro League