Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Voorbeschouwing Jupiler Pro League 2023-2024: Racing Genk

Het is bijna zover! De start van de Jupiler Pro League 2023-2024. Op 28 juli trappen Union en Anderlecht het nieuwe seizoen officieel op gang.

Dit jaar zullen er terug zestien ploegen tijdens de reguliere competitie strijden om een plaats in de Champions’ play-offs. Daar is dit seizoen opnieuw plaats voor zes ploegen.

De nummers zeven tot twaalf zullen uitkomen in de Europe play-offs. Zij spelen uiteindelijk voor het laatste Europees ticket.

Nu alle clubs volop bezig zijn met de voorbereidingen en de grote lijnen uitgezet worden voor komend seizoen, blikken we alvast even vooruit naar de mogelijke titelkandidaten.

Deze keer is het de beurt aan vice-kampioen Racing Genk

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op de Jupiler Pro League vind je hieronder.

Nét niet voor KRC Genk

Hoe dicht kan je bij de titel staan… die vraag zullen ze zich bij Racing Genk al meerdere malen opnieuw gesteld hebben. Als het seizoen 2 minuten korter was geweest, was hniet Antwerp, maar wel KRC Genk kampioen. Het doelpunt van Toby Alderweireld in de slotfase besliste daar echter anders over. Het werd nét niet voor de Limburgers.

Dat de doldwaze speeldag zijn sporen zal nagelaten hebben, dat staat vast. Toch is het zaak om die knop zo snel mogelijk om te draaien en met goeie moed het nieuwe seizoen aan te vatten. Ook coach Wouter Vrancken wil vooral daar de focus op leggen.

“De situatie is verteerd”, licht de coach toe. “Je moet dingen achter je kunnen laten. Trouwens een jaar geleden zou niemand geloofd hebben dat we zo dicht bij de titel zouden kunnen komen en toch hebben mijn spelers het gedaan. Daar mogen we best trots op zijn.”

Ambities voor komend seizoen

Een vijfde landstitel kwam er dus net niet voor KRC Genk op 4 juni, maar lukt hen dat dit seizoen wel? Het bestuur lijkt voorlopig die ambitie niet uit te willen spreken. Genk wil vooral focussen op haar Europese avontuur. In de Jupiler Pro League is het hoofddoel om in de Champions’ play-offs te geraken.

“We beginnen het seizoen met dezelfde ambitie als altijd”, verduidelijkt Vrancken. “Titelambities hebben we vorig jaar ook niet uitgesproken. We moeten niet het slachtoffer worden van ons eigen succes.”


Transferbeleid

De Limburgers sloegen op het moment van schrijven al drie keer toe op de transfermarkt. Met Joris Kayembe en Alieu Fadera halen ze twee spelers uit de Jupiler Pro League. Kayembe groeide de voorbije jaren uit tot één van de sterkhouders bij Charleroi. De linksachter moest naar eigen zeggen niet lang nadenken over het aanbod van Racing Genk.

Fadera trok dan weer de aandacht van Genk door zich de afgelopen twee seizoenen bij Zulte Waregem in de kijker te spelen. De Gambiaan kon daardoor ook op interesse rekenen van verschillende ploegen in binnen- en buitenland, maar hij kiest dus voor de Cegeka Arena. Genk legt uiteindelijk 4 miljoen euro voor hem neer.

Tot slot pakt technisch directeur Dimitri De Condé uit met een 18 jarige ruwe diamant. Genk heeft maar liefst 5 miljoen euro over voor Christopher Bonsu Baah, die een contract voor vijf seizoenen tekent. De piepjonge Ghanees moet de toekomst van Racing Genk verzekeren. Volgens de Condé was het een unieke kans om Bonsu Baah van onder de neus van verschillende buitenlandse ploegen, waaronder ook clubs uit de Premier League, weg te snoepen.

Conclusie

Bij Genk hebben ze alvast enkele gerichte transfers gedaan. Met Kayembe en Fadera halen ze twee spelers die meteen inzetbaar zijn omdat ze de competitie al kennen. Of Genk effectief ook dit seizoen kan meespelen voor de titel, dat hangt waarschijnlijk eerder af van de mogelijke vertrekkers en dan kijken we vooral naar Mike Trésor, Daniel Muñoz en Joseph Paintsil. Ook voor Bilal El Khannouss en Bryan Heynen zou er mogelijks interesse kunnen zijn.

Het feit dat Maarten Vandevoordt nog een jaartje blijft rijpen in Limburg is alvast wel heel erg goed nieuws. Hij maakt pas volgend jaar zijn overstap naar RB Leipzig en blijft dit seizoen bij Genk. Vandevoordt kan opnieuw een heel erg belangrijke pion worden in de titelstrijd.

Racing Genk wint de competitie (notering van 4.75 )

 

Must See

More in Jupiler Pro League