Verbind je met ons

HomeEURO 2024

EURO 2024: Voorbeschouwing Groepsfase Speelronde 2 | 19-06-2024

Euro 2024

Op woensdag 19 juni 2024 begint de tweede ronde van het Europees kampioenschap voetbal. Vandaag staan er twee wedstrijden in Groep A en één wedstrijd in Groep B op het programma. Duitsland neemt het op tegen Hongarije en Schotland speelt tegen Zwitserland in Groep A. In Groep B staat de wedstrijd Kroatië tegen Albanië op de planning. Wij bespreken alle drie de wedstrijden en delen wedtips die je direct kunt gebruiken voor jouw online sportweddenschappen bij betFIRST.

Voorbeschouwing Kroatië – Albanië

Kroatië en Albanië ontmoeten elkaar voor het eerst in een officiële wedstrijd. Kroatië begon het toernooi met hoge verwachtingen, maar heeft deze vast en zeker bijgesteld na de pijnlijke nederlaag tegen Spanje. Hoewel Kroatië best nog veel kansen creëerde, ontbrak het aan efficiëntie en een beetje geluk. Bovendien miste de Kroaten zelfs een penalty. Naar verwachting zullen er enkele wijzigingen in de basiself worden doorgevoerd. Met nog twee wedstrijden te spelen is de volgende ronde nog niet uit zicht.

Albanië begon het toernooi als underdog in Groep B met sterkte tegenstanders als Italië en Spanje. In hun eerste wedstrijd tegen Italië kende ze een droomstart en namen ze bizar snel de leiding met de snelste goal ooit op een EK. De Italianen, die domineerde in balbezit (66%) stelde binnen een kwartier orde op zaken door doelpunten van Bastoni in de 11e minuut en Barella 5 minuten later. Het restant van de wedstrijd was zeker niet saai, maar Albanië was niet bij machten om het verschil te maken. De vraag is nu of Albanië tegen de sterke Kroatische ploeg meer kan laten zien in aanvallend opzicht. 

Wedtip: Kroatië creëerde veel kansen in hun eerste wedstrijd en zal nu nog aanvallender  gaan spelen. De verwachting is dan ook dat Kroatië meer dan 1.5 doelpunten zal scoren tegen Albanië: de wednotering hiervoor is 1.66. Door de verwachte dominatie is het bovendien goed mogelijk dat Albanië niet veel zal toekomen aan aanvallen en dus is een weddenschap “beide teams scoren: nee”, met notering van 1.71, ook een goede optie.

Voorbeschouwing Duitsland – Hongarije

Duitsland kende een zeer goede start op het Europees kampioenschap. De druk van het spelen op eigen bodem was groot, zeker na eerdere teleurstellingen in eerdere grote toernooien. Toch wisten ze die druk van zich af te zetten en domineerden ze tegen Schotland, wat leidde tot een overtuigende 5-1 overwinning. Vanaf de eerste minuut lieten de Duitsers zien dat ze de sterkere ploeg waren en binnen 20 minuten stond het 2-0. In de 45e minuut moest Porteous aan de noodrem trekken, wat resulteerde in een rode kaart en een penalty voor de Duitsers. Havertz benutte de strafschop. In de tweede helft liep het team van verder uit dankzij goals van de invallers Fullkrug en Can.

Hongarije begon het toernooi met een teleurstellende 3-1 nederlaag tegen Zwitserland. Vooral in de eerste helft was het zwak wat de Hongaren lieten zien. Zwitserland kwam al op vroeg op voorsprong door een doelpunt van Duah in de twaalfde minuut en verdubbelde de voorsprong op slag van rust met een goal van Aebischer. Dankzij een doelpunt van Barnabás Varga, op aangeven van Dominik Szoboszlai, kwam het nog wel terug in de wedstrijd, maar maakte het geen aanspraak op meer. In de blessuretijd besliste Embolo de wedstrijd voor Zwitserland op 1-3.

Deze teams hebben elkaar al 37 keer ontmoet in het verleden. Duitsland heeft een lichte voorsprong met 13 overwinningen tegen 12 voor Hongarije. In recente ontmoetingen domineerden de Duitsers, behalve tijdens de Nations League twee jaar geleden toen Hongarije verrassend met 1-0 won.

Wedtip: Gezien de sterke prestaties in de eerste ronde is de verwachting dat Duitsland opnieuw zal domineren. Duitsland zal opnieuw sterk willen openen en dus is een weddenschap op Duitsland om de eerste én tweede wedstrijd wellicht niet zo een gek idee. Een andere wedtip is om te kiezen voor meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd, vooral gezien de aanvallende kracht van Duitsland en de kwetsbaarheid van de Hongaarse verdediging. De wednotering voor deze online voetbalweddenschap is 1.57


Voorbeschouwing Schotland – Zwitserland

Schotland en Zwitserland hebben tien keer eerder tegen elkaar gespeeld waarbij Schotland het merendeel van de wedstrijden (4 om 3) wist te winnen. Hun laatste ontmoeting, alweer enige tijd geleden, was een vriendschappelijke wedstrijd in 2006. Die wedstrijd wist Zwitserland winnend af te sluiten.

Schotland begon de kwalificatiereeks voor het EK goed en wist zelfs van Spanje te winnen met 2-0, maar gaandeweg verzwakte de ploeg. In hun openingswedstrijd tegen Duitsland werden deze zwaktes verder blootgelegd met een pijnlijke en zware 5-1 nederlaag. Ryan Porteous is er niet bij dankzij de rode kaart die hij opliep tegen de Duitsers. 

Zwitserland begon het toernooi juist goed met een prima prestatie tegen Hongarije. De Zwitserse ploeg toonde hun ervaring en effectiviteit, vooral in de eerste helft. Met spelers als Aebischer en Duah in vorm lijkt deze Zwitserland ook in deze wedstrijd een goede kans te maken op de overwinning. 

Wedtip: Om nog iets te willen bereiken in de groepsfase van het EK zullen de Schotten risico’s moeten gaan nemen, wat voor Zwitserland ruimte zal gaan opleveren. De verwachting is dat de Zwitsers dit gaan winnen, zo is te zien in de noteringen van de bookmakers. Een overwinning voor Schotland, met een wednotering van 4.40, lijkt minder logisch. De kans dat beide ploegen gaan scoren lijkt aannemelijk: de wednotering hiervoor is 1.90.Bij betFIRST vind je de beste weddenschappen en noteringen voor EURO 2024. Niet alleen voor deze duels, maar voor alle wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap. Bovendien kun je ook live wedden op alle wedstrijden, nog spannender als je de wedstrijden live gaat kijken. Bovendien, met de handige statistieken van BetAssist én de live updates wordt live wedden bij betFIRST nog makkelijker.

Live wedden op EURO 2024

 

Must See

More in EURO 2024