Verbind je met ons

HomeEURO 2024

EURO 2024: Voorbeschouwing Groepsfase Speelronde 2 | 20-06-2024

EURO 2024 - 20/06

Vandaag staan er wederom drie wedstrijden op het programma in de groepsfase van het Europees kampioenschap. Nu we aangekomen zijn in de tweede speelronde is het voor veel landen erop of eronder. Een nederlaag kan het einde van het EK zijn, een overwinning kan een plek in de volgende ronde veilig stellen. Vandaag twee wedstrijden in Groep C en één uit Groep B. Slovenië neemt het op tegen Servië, Denemarken speelt tegen Engeland en Italië ontmoet Spanje. 

Voorbeschouwing Slovenië – Servië

Slovenië en Servië staan tegenover elkaar in een wedstrijd die bepalend kan zijn voor hun kansen om door te gaan naar de knock-outfase. Beide teams hebben in hun eerste groepswedstrijden niet gewonnen, waardoor een overwinning nu extra belangrijk is.

Slovenië wist een punt te behalen tegen Denemarken na een vroege achterstand te hebben goedgemaakt. Coach Matjaz Kek zag zijn team sterker worden in de tweede helft, wat resulteerde in een verdiend gelijkspel. Servië begon zwak tegen Engeland, maar herstelde zich in de tweede helft. Door een blessure van Filip Kostic zal coach Dragan Stojkovic waarschijnlijk enkele wijzigingen in het team doorvoeren.

Wedtip: In de laatste vier onderlinge ontmoetingen werd in totaal twaalf keer gescoord, slechts een keer eindigde de wedstrijd in uitslag waarbij beide teams niet scoorden. Gezien de belangen kunnen we twee teams verwachten die beide op zoek gaan naar doelpunten. Een weddenschap op beide teams scoren lijkt dan ook een goede keuze. 

Voorbeschouwing Denemarken – Engeland

Denemarken en Engeland staan opnieuw tegenover elkaar op het Europees kampioenschap, drie jaar na hun ontmoeting in de halve finale van het vorige toernooi waar Engeland met 2-1 won. Denemarken had in de eerste ronde kans om te winnen tegen Slovenië, maar slaagde er niet in om de voorsprong vast te houden. Na een sterk eerste half uur en een doelpunt gaven ze het initiatief weg en eindigden ze met een gelijkspel. Nu staan ze voor de lastige taak om punten te behalen tegen Engeland, de grootste favoriet van de groep en het toernooi. Een overwinning voor de Denen en ze zijn zo goed als zeker door, terwijl ze bij een nederlaag punten moeten halen in de laatste wedstrijd tegen Servië.

Engeland stelde teleur in de eerste wedstrijd. De Engelsen waren niet alleen favoriet voor de winst in deze groep, maar werden door velen ook getipt als de volgende Europees kampioen. In de eerste wedstrijd tegen Servië begonnen ze sterk en kwamen ze al in de 13e minuut op voorsprong, maar daarna stokte hun spel. In de tweede helft raakten ze nog de lat via Harry Kane, maar verder lieten ze weinig zien en kregen ze moeite. De spits van Bayern was vrij onzichtbaar en had slechts twee balcontacten in de eerste helft. Het ontbreekt de Engelse ploeg aan creativiteit en dit kan voor problemen gaan zorgen tegen beweeglijke teams zoals Denemarken.

Wedtip: Denemarken en Engeland strijden in Frankfurt om cruciale punten voor de volgende ronde. Een overwinning voor de Engelse en ze zijn zeker van de volgende ronde. De wedstrijden tussen beide ploegen eindigen niet vaak heel doelpuntrijk, maar gezien de belangen nu in de tweede ronde lijkt een weddenschap op 3 doelpunten of meer een logische keuze.

Voorbeschouwing Italië – Spanje

De laatste wedstrijd van de avond is een absolute kraker. In Groep B zien we het duel waarin de drievoudige winnaar Spanje het opneemt tegen de regerend kampioen Italië. Spanje begon het toernooi als een van de favorieten voor de titel. In de eerste ronde behaalden ze een overtuigende 3-0 overwinning op Kroatië. De dominantie van Spanje was vooral in de eerste helft duidelijk zichtbaar. Hoewel ze in de tweede helft wat gas terugnamen behield Spanje bijna de volledige controle en verzekerde zich van alle drie de punten.

Italië begon het EK met een valste start dankzij het snelste doelpunt ooit op een EK. Een fout bij een ingooi zorgde ervoor dat Albanië al na 23 seconden kon scoren. Het team van Luciano Spalletti bleef kalm en wist de wedstrijd om te draaien in de daarop volgende vijftien minuten dankzij doelpunten van Alessandro Bastoni en Nicolo Barella. Het restant van de wedstrijd was niet groots, maar de Italianen bleven op de been en wisten zo hun eerste duel winnend af te sluiten.

Wedtip: Spanje liet in de eerste ronde veel meer zien dan het Italiaanse team en heeft de laatste twee ontmoetingen met de Azzurri gewonnen. Daarom denken we dat het team van Luis de la Fuente een goede kans maakt om te winnen en zich vroegtijdig te plaatsen voor de knock-outfase. De wednotering hiervoor is 2.25. Beide teams zorgen vaak voor spannende wedstrijden, dus wedden op beide teams om te scoren is ook een goede keuze met een notering van 1.86.

 

Must See

More in EURO 2024