Verbind je met ons

HomeEURO 2024

Voorbeschouwing EURO 2024 Groepsfase | 21-06-2024

EURO 2024 - 21/06

Op vrijdag 21 juni staan er drie wedstrijden op het programma in de tweede speelronde van het Europees kampioenschap, met onder andere een belangrijk duel in de groep van de Rode Duivels. Vandaag krijgen we mogelijk meer duidelijkheid in Groep D en Groep E. De wedstrijden beginnen met Slowakije tegen Oekraïne om 15:00 uur, gevolgd door Polen tegen Oostenrijk om 18:00 uur en de grote derby tussen Frankrijk en Nederland om 21:00 uur. Bezoek betFIRST om de sportweddenschappen en zelfs live weddenschappen te plaatsen.

Voorbeschouwing Slowakije – Oekraïne

Slowakije begon EURO 2024 verrassend met een overwinning op de Rode Duivels. Een vervelende en ongelukkige nederlaag voor België, dat twee doelpunten afgekeurd zag worden, waaronder een omstreden beslissing voor een doelpunt van Lukaku in de 86e minuut vanwege vermeend hands. Slowakije verdedigde de voorsprong stevig en werd beloond voor hun volharding. Door deze overwinning kwam er een einde aan de reeks van 15 ongeslagen wedstrijden van België.

Oekraïne begon EURO 2024 teleurstellend met een 3-0 nederlaag tegen Roemenië. Ondanks meer dan 70% balbezit in hun eerste wedstrijd slaagde Oekraïne er niet in om hun dominantie om te zetten in doelpunten en noteerde slechts twee schoten op doel vergeleken met vijf van Roemenië. Oekraïne staat nu voor een cruciale wedstrijd waarin winst noodzakelijk is om realistisch gezien uitzicht te houden op de knock-outfase. Oekraïne is favoriet en heeft in zeven van de laatste acht ontmoetingen met Slowakije niet verloren.

Wedtip: We verwachten dat beide teams defensief zullen starten en vooral niet willen verliezen. Voor Oekraïne ligt er veel meer druk op deze wedstrijd om te winnen en zal daarom naarmate de wedstrijd vordert steeds meer op zoek gaan naar een doelpunt. Gezien hun vorige ontmoetingen en het verwachte spelbeeld is het mogelijk een goed idee om in te zetten op minder dan 2.5 doelpunten. De wednotering hiervoor is 1.66. De notering voor een overwinning van Oekraïne staat op 2.20.

Voorbeschouwing Polen – Oostenrijk

Polen begon EURO 2024 met een nederlaag tegen Nederland (1-2) ondanks een vroege voorsprong door Adam Buksa. De Polen probeerden het nog wel en noteerden zeven schoten op doel, maar konden hun voorsprong niet vasthouden tegen een sterk Nederland. Deze nederlaag beëindigde hun reeks van acht ongeslagen wedstrijden, wat zeker teleurstellend is voor coach Michal Probierz. De terugkeer van Robert Lewandowski in deze wedstrijd kan cruciaal zijn voor Polen om punten te pakken en kans te behouden op de knock-outfase. Dat gaat niet makkelijk worden tegen een sterk Oostenrijk onder leiding van Ralf Rangnick.

Oostenrijk begon EURO 2024 ook met een nederlaag dankzij een eigen doelpunt van Max Wöber. De tegenstander was echter een van formaat: Frankrijk. De minimale nederlaag tegen een van de beste ploegen van de wereld is zo slecht nog niet, maar complimenten leveren geen punten op. Rangnick zal zich nu richten op de resterende twee groepswedstrijden met als doel goede resultaten te behalen en mogelijk de knock-outfase te bereiken.

Wedtip: Deze wedstrijd is van groot belang voor beide teams. Bij een nederlaag is uitschakeling akelig dicht bij en bij een overwinning wordt er een stap gezet richting de derde plaats. De verwachting is dat beide teams minstens één keer zullen scoren: de wednotering hiervoor staat op 1.68. Oostenrijk is licht favoriet in deze wedstrijd en gezien de prestaties van beide teams in de eerste ronde denken de bookmakers dat Oostenrijk genoeg kwaliteit heeft om te winnen, met een wednotering van 2.15.

Voorbeschouwing Nederland – Frankrijk

De andere wedstrijd in de groep van Polen en Oostenrijk is er een om naar uit te kijken: Nederland – Frankrijk. Nederland begon EURO 2024 prima met een 2-1 overwinning op Polen, ondanks een vroege achterstand door een doelpunt van Adam Buksa. Cody Gakpo en Wout Weghorst keerden het tij in het voordeel van Nederland. Coach Ronald Koeman was tevreden met de tactiek en prestaties van zijn spelers en benadrukte het belang van de overwinning voor hun verdere ambities in het toernooi. Nederland leidt nu Groep D dankzij een beter doelsaldo. Hierdoor kan Nederland met een overwinning de eerste plaats in de groep zo goed als veilig stellen met een overwinning op Frankrijk.

Frankrijk begon het toernooi ook met een overwinning, maar had moeite om kansen te creëren en won met 1-0 dankzij een eigen doelpunt van Max Wöber. Kylian Mbappé stond vooral in de schijnwerpers vanwege de gebroken neus die hij opliep tijdens de wedstrijd. Ondanks dat staat Frankrijk er goed voor in Groep D en heeft ook de kans om een plaats in de knock-outfase te verzekeren met een overwinning.

Wedtip: We verwachten een interessante wedstrijd met twee aanvallend sterke teams. De winnaar van deze wedstrijd verzekert zich vrijwel zeker van een plaats in de volgende ronde. Het lijkt aannemelijk dat beide teams gaan scoren en dat het totaal meer dan 2.5 doelpunten zal zijn.

 

Must See

More in EURO 2024