Verbind je met ons

HomeEURO 2024

EURO 2024: Voorbeschouwing Turkije – Georgië en Portugal – Tsjechië

EURO 2024

Nou, de start van de Rode Duivels is niet zo verlopen zoals velen van ons hadden verwacht én gehoopt. Wat een teleurstelling! Maar, nog niets verloren: er staan nog twee duels op het programma en alles is nog mogelijk. We gaan dinsdag 18 juni verder met de laatste twee wedstrijden van de eerste speelronde op het EK. In Groep F nemen Turkije en Georgië het tegen elkaar op in het Signal Iduna Park in Dortmund om 18:00 uur. Later op de avond, om 21:00 uur, treffen Portugal en Tsjechië elkaar in de Red Bull Arena in Leipzig. Voor beide wedstrijden kun je bij betFIRST terecht voor de beste voetbalweddenschappen. Bekijk alle mogelijkheden en noteringen op de website van betFIRST.

Turkije – Georgië

Aanvang: 18:00 uur
Turkije maakt opnieuw zijn opwachting op het Europees kampioenschap met de ambitie om beter te presteren dan in voorgaande edities. Onder leiding van de nieuwe Italiaanse bondscoach Vincenzo Montella heeft het team een grondige verjonging ondergaan. Onder zijn leiding maakte Turkije tijdens de kwalificaties een goede indruk en wisten onder andere Kroatië te verslaan. Bovendien wonen er veel Turkse supporters in Duitsland waardoor we waarschijnlijk veel steun gaan zien vanaf de tribunes. 

Georgië maakt zijn debuut op het EK en heeft hiermee de grootste prestatie in hun voetbalgeschiedenis behaald. Dit is grotendeels te danken aan Napoli-aanvaller Kvicha Kvaratskhelija. Ze behaalden slechts acht punten in de kwalificatiegroep, maar wisten ze zich via de Nations League alsnog te plaatsen voor het toernooi.

Wedtip: Turkije heeft een goede historische balans tegen Georgië met drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag in de laatste vijf ontmoetingen. De bookmakers zien Turkije als de favoriet en wij verwachten hetzelfde. Een weddenschap op de overwinning van Turkije levert een notering van 1.76 op. Bovendien, gezien het kwaliteitsverschil en de steun van de fans lijkt het aannemelijk dat Turkije ook meer dan 1.5 doelpunten scoort in deze wedstrijd.


Portugal – Tsjechië

Aanvang: 21:00 uur
Portugal wordt beschouwd als een van de grootste kanshebbers voor de eindzege dit EK. Het team van bondscoach Roberto Martínez heeft een vlekkeloze kwalificatiecampagne achter de rug met overwinningen op onder andere Slowakije, Luxemburg, Bosnië en Herzegovina, en IJsland. Met slechts twee tegendoelpunten in de hele kwalificatieperiode, toont Portugal aan over een solide defensie te beschikken. Cristiano Ronaldo, mogelijk in zijn laatste grote toernooi, zal proberen Portugal opnieuw naar de Europese titel te leiden.

De Tsjechische Republiek komt met hoge verwachtingen naar het EK. Onder leiding van Ivan Hasek wil de ploeg minimaal de groepsfase overleven. Het grootste deel van het team speelt in de binnenlandse competitie, wat voor een goede teamcohesie zorgt. De bekendste spelers van Tsjechië zijn Tomas Soucek van West Ham United, de 28-jarige Schick van Leverkusen en zijn 21-jarige teamgenoot Adam Hlozek. In de verdediging zien we het duo Vitik-Krejci, beide Sparta Praag, dat zorgt voor defensieve stabiliteit.

Wedtip: Portugal heeft een reeks van vier opeenvolgende overwinningen tegen Tsjechië, waaronder twee recente ontmoetingen in de Nations League in 2022. Hoewel Portugal defensief goed stond tijdens de kwalificaties zagen we in het oefenduel tegen Kroatië, dat met 1-2 werd verloren, dat het zo af en toe ook kwetsbaar kan zijn.

Tsjechië eindigde als tweede in kwalificatiegroep E achter de verrassing Albanië, maar voor Polen en Moldavië. Bovendien is de ploeg van bondscoach Soucek nu 7 wedstrijden op rij ongeslagen. In het duel met Malta, dat werd gewonnen met 7-1, liet het team zien dat het beschikt over spelers die makkelijk kunnen scoren. De kans is aanwezig op een wedstrijd met veel aanvallend spel van beide kanten. Daarom is een weddenschap op meer dan 2.5 doelpunten mogelijk een aantrekkelijk wedoptie met een notering van 1.76. Daarnaast is een weddenschap dat beide teams scoren eveneens interessant: deze weddenschap sluit je bij betFIRST af met een wednotering van 1.86.

 

Must See

More in EURO 2024