Verbind je met ons

HomeTennis

ATP Masters 1000 Indian Wells 2024: Alles wat je moet weten

ATP

Goed nieuws voor alle tennisfans. Inmiddels zitten we in eind februari en kijken we met spanning uit naar de ATP Masters 1000 in Indian Wells. Dit prestigieuze toernooi, gehouden in de Californische woestijn, wordt gespeeld op hardcourt en trekt de crème de la crème van de mannentenniswereld. We kunnen ons opmaken voor een fascinerende strijd tussen de huidige toppers van de tour.  De ATP Indian Wells wordt ook wel de “vijfde Grand Slam” of “Grand Slam van het Westen” genoemd, gezien de enorme belangstelling van zowel spelers als fans.

Het totale prijzengeld voor de Indian Wells Masters dit jaar bedraagt 8.995.555 dollar, waarvan de kampioen van 2024 ongeveer 12% – dat is 1.100.000 dollar – mee naar huis neemt. Bereid je voor op spannende matches vol toptennis. In dit artikel vertellen we je graag meer over alles wat je kunt verwachten van eerste Masters 1000 van het jaar, die samen met de Miami Masters deel uitmaakt van de zogenaamde “Sunshine Double” in maart.

En overweeg je online weddenschappen?  Voor al je sportweddenschappen en natuurlijk wedden op tennis kun je bij betFIRST helemaal je gang gaan. Op onze website ontdek je een veelzijdig aanbod aan tennisweddenschappen, ver voorbij de standaardopties. Naast gangbare voorspellingen zoals de winnaar van de partij, de Indian Wells kampioen of de specifieke eindscore, gaan we nog een stapje dieper met creatievere weddenschappen.

Je hebt de mogelijkheid om de precieze uitslagen van sets aan het einde van de match te voorspellen, evenals het totaal aantal games voor elke speler, het totale aantal tiebreaks gedurende het spel, welke tennisser als eerste 3 games in de wacht sleept, het totale aantal geslagen aces, de speler die de snelste service neerzet, en veel meer. Volop mogelijkheden dus.

Wil jij ook wedden op tennis,  op onze website kun je jezelf gemakkelijk en snel registeren met behulp van itsme en kun je direct beginnen met je voorspellingen!

Een korte geschiedenis van de BNP Paribas Open

De BNP Paribas Open van 2024, ook bekend als de Indian Wells Masters, wordt extra speciaal dit jaar omdat het de 50ste verjaardag markeert van de eerste editie van het toernooi. Opgericht in 1974, heeft het toernooi meerdere locaties gekend. Het begon in Tucson, Arizona, verhuisde daarna naar twee andere locaties in Californië, om uiteindelijk zijn thuisbasis te vinden in Indian Wells en de Coachella Valley, op zo’n 200 kilometer ten oosten van Los Angeles.

Opmerkelijk is dat het stadion van het hoofdveld van de Indian Wells Tennis Garden plaats biedt aan 16.100 toeschouwers, wat het tot het op één na grootste tennisstadion ter wereld maakt, na het Arthur Ashe Stadium in New York.

Roger Federer en Novak Djokovic zijn de recordhouders van het toernooi met elk 5 titels. Djokovic heeft dit jaar de kans om Federer te overtreffen. Dit wordt ook zijn eerste deelname aan Indian Wells zijn sinds 2019, nadat hij meerdere keren geen toegang kreeg vanwege het COVID-19 beleid van de staat.

Locatie, format, nieuws en updates

ATP Indian WellsZoals bekend vindt het toernooi plaats in de eerder genoemde Indian Wells Tennis Garden, die maar liefst 29 prachtige tennisbanen heeft klaarliggen. 

 

Het format voor het ATP-toernooi omvat 96 spelers, waarvan 32 geplaatst en 64 ongeplaatst, geselecteerd op basis van de meest recente ATP-wereldranglijst. Tenzij er iets onverwachts gebeurt binnen aanzienlijke tijd zal Novak Djokovic als eerste geplaatst worden, gevolgd door titelverdediger Carlos Alcaraz als tweede, Australian Open-kampioen Yannik Sinner als derde en de finalist van vorig jaar, Daniil Medvedev, als vierde.

Carlos Alcaraz, de huidige titelhouder, is een van de gespreksonderwerpen voorafgaand aan het toernooi. Vorige week verzwikte hij zijn enkel tijdens een match tegen Thiago Monteiro op de Rio Open vorige week. Hij moest zich terugtrekken uit het toernooi, maar verzekerde zijn fans dat hij binnen enkele dagen weer topfit zou zijn.

Een andere naam die terugkeert naar het hoofdpodium is die van Alcaraz’s landgenoot Rafael Nadal, die zijn tweede toernooi van 2024 speelt na Brisbane, waar hij verloor van Jordan Thompson en een spierscheur in zijn dij opliep. Beide spelers zullen op 3 maart een demonstratiewedstrijd spelen in Las Vegas, waardoor fans een indruk kunnen krijgen van hun conditie voorafgaand aan het eerste Masters-toernooi van het seizoen.

Loting, wildcards en favorieten

Djokovic op nummer 1. De Serviër zal na 5 jaar afwezigheid meer dan gemotiveerd zijn voor zijn rentree. .

Jannik Sinner op nummer 2. De Italiaan verkeert momenteel in topvorm en is met zijn titels in Melbourne en Rotterdam misschien wel de beste speler ter wereld op dit moment.

Alcaraz en Medvedev staan ​​iets onder Djokovic en Sinner, maar behoren tot de potentiële kampioenen en zullen zeker de kansen op een eerste grote titel in 2024 willen grijpen. Anderen zijn onder meer Alexander Zverev, Andrey Rublev en Alex van Minaur. Ondanks dat hij in de finale van Rotterdam verloor van Sinner, verkeert de Australiër in goede vorm en heeft hij indrukwekkende prestaties neergezet door Djokovic, Taylor Fritz, Alexander Zverev, Andrey Rublev en Grigor Dimitrov te verslaan in de eerste twee maanden van 2024.

ATP Indian Wells 2

De Bulgaar Grigor Dimitrov is een andere underdog die wel eens de grote verrassing van het toernooi zou kunnen zijn. Dimitrov won zijn eerste trofee in 7 jaar door Holger Rune te verslaan in Brisbane begin januari. Daarna speelde hij opeenvolgend in de finale in Marseille en de halve finale in Rotterdam, waarmee hij zijn uitstekende vorm bevestigde sinds eind 2023. 

Met zoveel topspelers die in actie komen gaan we een heerlijk toernooi tegemoet. Wie is jouw favoriet? Doe mee met de actie en plaats je voorspellingen voor de Indian Wells bij betFIRST.

 

Must See

More in Tennis