Verbind je met ons

HomeFormule 1

Verstappen alweer favoriet, maar kan ook Norris scoren op de GP van Groot-Brittannië?

De Formule 1 verhuisde dit weekend van Spielberg naar Silverstone voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Max Verstappen arriveerde alvast vol vertrouwen op het legendarische circuit. De Nederlander heeft momenteel vijf races na elkaar gewonnen en staat stevig aan de leiding in het klassement met in totaal zeven overwinningen dit seizoen.

Het team van Red Bull heeft na negen races trouwens nog steeds een perfecte score, want in die twee Grote Prijzen waarin Verstappen niet kon winnen, deed ploegmaat Sergio Perez dat wel.

De wereldkampioen is in Engeland dan ook alweer de overgrote favoriet. Het wordt ook uitkijken naar Lewis Hamilton, Georges Russel en Lando Norris die op hun thuiscircuit misschien wel kunnen verrassen?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op de GP van Groot-Brittannië vind je hieronder.

Lando Norris

Lando Norris sprak vooraf een opvallend doel uit voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. Hij wil namelijk heel graag finishen als de beste Brit op zijn thuiscircuit.

Daarvoor moet hij het opnemen tegen zijn landgenoten Lewis Hamilton en George Russell, die uiteraard allebei voor Mercedes rijden.

Het is een gewaagde uitspraak van Norris, die in zijn McLaren dit seizoen nog niet veel potten gebroken heeft… tot vorig weekend.

Norris was namelijk één van de sterren tijdens het Oostenrijkse sprintweekend op de Red Bull Ring.

Hij kwalificeerde zich op vrijdag als vierde voor de Grand Prix. Hij pakte zaterdag de derde plaats in de sprint shootout en eindige uiteindelijk als vierde in de race op zondag.

McLaren kwam vorige week op de proppen met een stevige update aan de wagen en die heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

De Brit was dus daarmee vorig weekend al beter dan zijn landgenoten, die in hun Mercedes teleurstellend als P7 en P8 eindigende.

Of Norris ook effectief op het podium zal eindigen, dat is nog moeilijk te zeggen. Nochtans is hij zeker wel in staat op in de top drie te finishen. Sinds 2019 heeft hij namelijk al zes podiums achter zijn naam staan.

Dit weekend zetten we toch nog iets voorzichter in en zien we hem vooral in de top zes eindigen. Dat moet na zijn uitmuntende prestatie in Oostenrijk echt wel mogelijk zijn.

En wie weet zit er zelfs nog wel iets meer in voor de Brit met Belgische roots.

Norris finisht in de top 6 (notering van 4.00)

 

Max Verstappen

De snelste ronde ging dit seizoen al naar heel wat verschillende piloten. Zo wisten Verstappen, Perez, Russell, Hamilton en Zhou er elk minstens ééntje te pakken.

Normaalgezien gaat de snelste ronde zelden naar de effectieve race winnaar, maar Verstappen is dit seizoen zo dominant dat hij gewoon alles wil winnen wat er te winnen valt.

Zo was de Nederlander in Oostenrijk eigenlijk al een ruime tijd voor het einde van de race zeker van de overwinning.

Verstappen had namelijk zo een grote voorsprong dat hij dan maar besloot om in de voorlaatste ronde een pitstop te maken voor een nieuwe set zachte banden.

Zo kon hij naast de overwinning ook nog eens de snelste ronde achter zijn naam schrijven en nog een extra puntje pakken in de titelrace.

Als Verstappen ook in Engeland de kans krijgt om dat te doen – en die kans is groot – zal hij opnieuw niet twijfelen.

Wij verwachten daarom dat de wereldkampioen ook in Silverstone met de snelste ronde zal finishen.

Verstappen rijdt de snelste ronde (notering van 1.80)

Must See

More in Formule 1