Verbind je met ons

HomeFormule 1

GP van Oostenrijk: Kan Red Bull dit weekend opnieuw domineren in haar thuisrace?

Dit weekend krijgen we niet alleen een Grand Prix op zondag, maar op het circuit van Oostenrijk wordt ook een sprintrace gehouden. Deze race bepaalt op zondag wie waar op de grid zal starten.

Red Bull heeft tot nu toe alle acht Grote Prijzen gewonnen en in hun thuisland zullen ze daar maar wat graag dit weekend nummer negen aan willen toevoegen.

Max Verstappen is samen met Alain Prost en Jo Siffert recordhouder op het circuit van Oostenrijk met elk drie overwinningen. Als hij zondagavond opnieuw kan winnen schrijft hij hier meteen ook geschiedenis.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Oostenrijk vind je hieronder.

Grand Slam

Max Verstappen begint alweer, hoe kan het ook anders, als absolute topfavoriet aan deze Grand Prix.

De Nederlander heeft tot nu toe zes van de acht races van dit seizoen gewonnen en staat met 69 punten voorsprong op ploegmaat Sergio Perez ruim aan de leiding in het algemeen klassement.

Verstappen kwam twee weken geleden in Canada geen enkele keer in de problemen. Er kon zelfs al eens een grapje vanaf tegen zijn monteurs en dat wil zeggen dat Verstappen wel héél comfortabel rondrijdt.

Dat gevoel zal in Oostenrijk, het thuisland van Red Bull, nog sterker aanwezig zijn. Christian Horner zal dan ook hoge eisen stellen en voor eigen publiek alles willen pakken wat er te pakken valt.

Winst in de Grand Prix, winst in de sprint race en liefst van al ook nog eens de snelste ronde.

Die fastest lap heeft Verstappen dit seizoen trouwens al drie keer gepakt. Zeker op dit parcours moet het mogelijk zijn om ook nummer vier te grijpen.

Als de Nederlander daarin slaagt én hij wint de Grand Prix op zondag, staat daar een mooie boosted odd tegenover.

Verstappen wint mét de snelste ronde (notering van 2.10)

 

Alpine

Enkele dagen geleden maakte Hollywood-acteur Ryan Reynolds bekend dat hij zwaar zal investeren in het Franse F1-team Alpine.

Nadat hij samen met Rob McElhenney de Engelse voetbalclub Wrexham kocht heeft hij nu een deal met zijn investeerdersgroep geregeld voor ruim 200 miljoen euro.

Ons lijkt het alvast niet zo verrassend dat Reynolds voor het Franse Alpine kiest, want het team van racedirecteur Davide Brivio doet het momenteel uitstekend.

Ze kunnen voorlopig nog niet mee met de grote vier, maar ze steken wel met kop en schouders boven het zogeheten middenveld uit.

Sinds de GP van Miami slaagde Alpine er in bijna elke race in om als eerste van het middenveld te eindigen, met als hoogtepunt de podiumplaats van Esteban Ocon in de Grand Prix van Monaco.

Enkel in Canada wist een uitstekende Alex Albon zijn Williams één plaats voor Ocon te parkeren.

Met 27 punten voorsprong op McLaren heeft de Franse renstal overigens een ruime voorsprong uitgebouwd, want de punten in het middenveld zijn schaars.

Wij vermoeden dat Pierre Gasly of Ocon ook dit weekend opnieuw punten zullen scoren voor Alpine door als eerste te eindigen, zonder de grote vier meegerekend.

Alpine wint zonder Mercedes, Ferrari, Red Bull & Aston Martin (notering van 1.83)

Must See

More in Formule 1