Verbind je met ons

HomeFormule 1

GP van Canada: Klimt Hamilton opnieuw op het podium naast Verstappen?

Dit weekend staat de Grote Prijs van Canada op het menu. We trekken naar het gezellige Drapeau Park in Montreal voor het Circuit Gilles Villeneuve.

Wie anders dan Max Verstappen is de topfavoriet om deze GP te winnen? De Nederlander stond voorlopig al aan de start als favoriet van alle voorgaande races en dat zal voor de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn.

Terwijl Verstappen alles en iedereen blijft domineren, kijken we daarom naar enkele andere chauffeurs dit weekend, waaronder Lewis Hamilton en Lando Norris.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Spanje vind je hieronder.

Mercedes W14

Mercedes leek alweer een heel seizoen achter de feiten te gaan aanlopen, maar sinds hun laatste nieuwe upgrade doen ze plots toch weer mee voor de podiums.

Toto Wolf wou in Italië al uitpakken met de nieuwe W14 Mercedes, maar die wedstrijd ging helaas niet door.

Ook op het atypische stratencircuit van Monaco waren de upgrades nog niet meteen duidelijk, maar vorige week in Spanje lieten Hamilton en Georges Russel de ware kracht van hun nieuwe bolide zien.

De zevenvoudige wereldkampioenen reed met gemak naar de tweede plaats, terwijl Russell ook de snelheid vond om van de 12e plaats op de grid op te klimmen naar P3.

Meteen het eerste dubbele podium voor een ander team dan Red Bull dit seizoen.

Mercedes klimt daarmee naar de tweede plaats in het constructeursklassement, met 18 punten voorsprong op Aston Martin, dat op de derde plaats staat.

Na hun sterke prestatie van vorige week denken we dat Mercedes opnieuw in staat moet zijn om één van hun piloten op het podium te krijgen.

Daarvoor kijken wij opnieuw vooral naar Lewis Hamilton.

Hamilton finisht in de top 3 (notering van 1.90)

 

Dit keer wel geluk voor Norris?

Lando Norris maakte vorige week indruk in de kwalificaties tijdens de Grand Prix van Spanje.

De Brit parkeerde zijn McLaren op een vierde plaats en moest enkel generatiegenoten Max Verstappen en Carlos Sainz laten voorgaan.

Voor McLaren was het veruit hun beste resultaat dit seizoen in de kwalificaties.

Helaas kon Norris zijn uitstekende kwalificatie niet verzilveren met punten, want al meteen in ronde één liep hij schade op aan zijn voorvleugel na contact met Hamilton.

Norris moest meteen naar binnen en kon zijn achterstand nooit meer goed maken.

Toch kan McLaren zich optrekken aan hun snelle kwalificatie. Bovendien zette de Brit met Belgische roots ook de vierde snelste tijd neer tijdens de GP op zondag.

En de jonge Oscar Piastri wist uiteindelijk ook nog naar een dertiende plaats te rijden.

Zonder pech vermoeden we dat de meer ervaren Norris in Canada voor een vierde keer dit seizoen in de punten zal rijden.

Norris finisht in de top 10 (notering van 2.10)

Must See

More in Formule 1