Verbind je met ons

HomeFormule 1

Kan Mercedes opnieuw wat dichter naar Red Bull toe kruipen in de GP van Spanje?

Formule 1_Mercedes_Lewis Hamilton

Na de Grand Prix van Monaco trekt de paddock langs de Middellandse Zeekust naar Catalonië.

Zal Max Verstappen net als vorig weekend alweer het hele weekend domineren of kan Sergio Perez zich herpakken na een GP om snel te vergeten?

Verder wordt het uitkijken naar Fernando Alonso die aan zijn thuiswedstrijd begint.

Ook de Mercedes mannen houden we nauwlettend in de gaten, want zij zullen voor het eerst hun geüpgradede wagen ten volle kunnen testen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Spanje vind je hieronder.

Comeback van Hamilton

George Russell en Lewis Hamilton stonden in Monaco aan de start met hun gloednieuwe Mercedes W14.

Die was niet alleen voorzien van enkele upgrades, maar ook van een geheel nieuw designconcept.

Jammer genoeg waren de straten van Monte Carlo niet de ideale locatie om dat pakket uit te testen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit in Imola te doen.

Toch behaalde Mercedes met een vierde en vijfde plaats in Monaco een stevig puntenaantal, waarmee ze weer op weg zijn naar een tweede plaats in het kampioenschap.

Op het circuit van Barcelona zullen ze dit weekend trouwens wél de volle kracht van hun nieuwe bolide kunnen gebruiken.

Spanje is traditioneel gezien de plek om nieuwigheden aan de wagen te testen.

Vooral door een aantal secties met iets lagere snelheden, waardoor de nadruk meer komt te liggen op aerodynamische prestaties en downforce zouden de upgrades van de nieuwe W14 duidelijk moeten worden.

Wij zien daarom beide Mercedes chauffeurs opnieuw hoog eindigen in het klassement.

Voor Lewis Hamilton zit er misschien zelfs wel een podiumplek in.

De voormalige wereldkampioen pakte de voorbije weken al meer punten dan zijn compagnon en behaalde met zijn vierde plek in Monaco zijn beste resultaat dit seizoen… en dat op een circuit dat hem niet echt ligt.

Dat is in Spanje wel wat anders. Hamilton won er namelijk in 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021. Met zes overwinningen evenaart hij het record van Michael Schumacher. De dichtste achtervolgers zijn allemaal op een maximum van drie overwinningen gestrand.

Hamilton finisht op het podium (notering van 3.00)

 

Best of the rest

Esteban Ocon verbaasde vriend en vijand in de Grand Prix van Monaco met zijn podiumplaats.

Het was nog maar de derde keer in zijn carrière dat de Fransman in de top drie kon finishen.

Alpine kende nochtans een moeilijke start van het seizoen met amper een handvol punten in Bahrein en Saudi-Arabië. In Australië en Azerbeidzjan kregen ze af te rekenen met heel wat pech.

Ondertussen hebben ze bij de Franse autoconstructeur duidelijk niet stil gezeten, want ze pakken nu al twee wedstrijden op rij met beide rijders punten.

Alpine klimt daarmee naar een vijfde plaats en moet enkel de ‘grote vier’ voor laten gaan. Daarmee lijken ze goed op weg om uit te groeien tot dé beste ploeg van het zogeheten middenveld.

Wij verwachten ook in Spanje een gelijkaardig scenario en schuiven Ocon naar voren als de beste rijder zonder Red Bull, Aston Martin, Mercedes en Ferrari meegerekend.

Ocon winnaar zonder Mercedes, Ferrari, Red Bull & Aston Martin (notering van 2.65)

Must See

More in Formule 1