Verbind je met ons

HomeFormule 1

GP van Hongarije: een nieuw Brits gevecht? En wat kan nieuwkomer Ricciardo?

Formule 1_Red Bull_Max Verstappen

De F1 trekt dit weekend naar Hongarije voor de voorlaatste Grand Prix voor de zomerstop. Op zaterdag 22 juli staat de kwalificatie op het programma. Op zondag worden de chauffeurs om 15u00 aan de start verwacht.

De vraag die iedereen zich stelt is uiteraard of iemand het zal kunnen gaan opnemen tegen Red Bull en Max Verstappen.

De Nederlander zit aan zes overwinningen op een rij en is uiteraard alweer de overgrote topfavoriet.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Hongarije vind je hieronder.

Hamilton of Norris?

Boedapest is een circuit met veel downforce en een aantal grote remzones. Inhalen is daardoor over het algemeen erg moeilijk.

Dat wil zeggen dat goed presteren in de kwalificatie essentieel zal zijn voor succes.

Laat dat nu net het grote pijnpunt van Checo Perez zijn, die in zijn Red Bull in theorie altijd een tweede plaats moet ambiëren.

Wij verwachten door zijn slechte kwalificaties dat Perez mogelijks het podium niet zal halen in Hongarije en dat biedt kansen voor onder meer Mercedes, Ferrari en het herrezen McLaren.

Met Lando Norris en Oscar Piastri behaalde McLaren op Silverstone haar beste resultaat van dit seizoen met een tweede en vierde plaats.

Enkel Lewis Hamilton bleek opgewassen tegen de oranje bolides en behaalde een podiumplek.

Wij verwachten naast Verstappen, opnieuw minstens één Brit in de top drie. Daarvoor geven we nipt de voorkeur aan Hamilton.

Norris was in Groot-Brittannië dan wel sneller, zowel hij als de geüpgradede McLaren moeten dat goede resultaat nog bevestigen.

Hamilton daarentegen lijkt dit seizoen toch een pak consistenter. Sinds de upgrades die Mercedes in Monaco doorvoerde behaalde de voormalige wereldkampioen al drie podiums.

Hamilton finish in de top 3 (Boosted odd van 2.50)

 

Comeback Ricciardo

Op de paddock zien we dit weekend een heel bekend gezicht terug. Daniel Ricciardo heeft namelijk het zitje van Nyck de Vries overgenomen bij AlphaTauri.

Na zijn vertrek bij McLaren aan het einde van het seizoen 2022 begon Ricciardo 2023 als reservecoureur bij Red Bull, maar door de tegenvallende resultaten van de Vries wordt hij nu ingezet bij het zusterteam.

Vooral teambaas Christian Horner is erg tevreden met Ricciardo bij AlphaTauri. Hij verklaarde dat de 34-jarige Australiër extreem competitief is en erg indrukwekkend bezig is.

Kan Ricciardo voor dé comeback zorgen en meteen in de punten te rijden? De goedlachse chauffeur zou alvast alles uit die AlphaTauri moeten kunnen halen, in tegenstelling tot de Vries en ploegmakker Yuki Tsunoda.

Het zal niet gemakkelijk worden, maar als iemand het momenteel moet kunnen, dan is het de ervaren Ricciardo wel.

Ricciardo finisht in de top 10 (notering van 3.25)

Must See

More in Formule 1