Verbind je met ons

HomeFormule 1

GP van Spa-Francorchamps: Kunnen McLaren en Ferrari punten scoren?

Formule 1 F1 algemeen beeld RedBull Ferrari Mclaren Mercedes Aston Martin

Nog één race en dan gaat de zomerstop officieel in voor de Formule 1. Afsluiten doen we op het iconische circuit van Spa-Francorchamps voor de Grote Prijs van België.

Met de derde sprintrace van het seizoen die dit weekend plaatsvindt, is er slechts één vrije training voor de kwalificatie met daarna de twee racesessies op zaterdag en zondag.

Vorig weekend pakte Max Verstappen zijn zevende (!) opeenvolgende overwinning. Een prestatie die slechts door vier andere coureurs in de F1-geschiedenis werd behaald: Alberto Ascari, Michael Schumacher, Nico Rosberg en Sebastian Vettel.

De Nederlander won bovendien met 33.731 seconden voorsprong. De grootste winstmarge sinds de overwinning van Lewis Hamilton in de Grand Prix van Rusland in 2021.

Moeten we echt nog argumenten geven waarom Verstappen ook deze GP van België als topfavoriet start? Zelfs met een gridstraf van 5 plaatsen denken alvast van niet. Daarom blikken we graag vooruit op de kanshebbers om in de punten te finishen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Spa-Francorchamps vind je hieronder.

Oscar Piastri

McLaren heeft de laatste paar weken enorme stappen vooruit gezet. Het team van Zak Brown kon sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan tot met de Grand Prix van Canada amper 3 punten pakken in maar liefst 5 races.

Ondertussen hebben ze in Oostenrijk 12 punten, in Groot-Brittannië 30 en vorige week in Hongarije 28 punten gepakt.

Daarmee springen ze in amper drie weekends over Alpine naar de 5e plek in het klassement.

Dat hebben ze vooral te danken aan de respectievelijke 4e plaats en 2 opeenvolgende  2e plaatsen van Lando Norris.

Ook die andere chauffeur van McLaren, nieuwkomer Oscar Piastri, doet het absoluut niet slecht. Hij eindigde als 4e op Silverstone en vorige week als 5e.

En eigenlijk zat er misschien zelfs wel meer in, maar Piastri kende pech met een Safety Car buiten zijn schuld om. Vanaf dat moment ontrafelde zijn race een beetje, die nochtans uitstekend begonnen was. Ook de schade aan de vloer zijn belemmerde zijn racetempo.

Toch kan Piastri heel tevreden terugblikken. Van bij de start ging hij zomaar eventjes ploegmaat Norris en voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton voorbij alsof het niks was. Zonder pech had hij ongetwijfeld hoger geëindigd.

Er zit duidelijk héél veel potentieel in de 22-jarige Australiër die nog steeds maar aan zijn allereerste F1 seizoen bezig is.

In de kwalificatie eindigde hij alvast één plaats boven Norris. Kan hij in Spa- Francorchamps zijn allereerste podium halen?

Piastri finisht in de top 3 (notering van 3.50)

 

Carlos Sainz

Tijdens de kwalificaties zagen vooral de Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz er het best uit in de zeer lastige omstandigheden. Het parcours lag er namelijk nat bij en dat zou op zondag ook wel eens het geval kunnen zijn.

Leclerc eindigde uiteindelijk als 2e, maar start door de gridstraf van Verstappen op P1.

Sainz had waarschijnlijk dichter bij hem op de grid gestaan als hij in laatste ronde zich niet had verkeken op bocht 8 en 9.

Desondanks behaalde hij een 5e plaats en start hij daarmee ook vanop de tweede rij. Een uitstekende uitgangspositie dus voor de Spanjaard.

Sainz eindigde ook al bovenaan in de zeer natte FP1-sessie. Ferrari zou deze GP dus echt wel eens punten kunnen scoren.

Wij verwachten dat een top 6 plaats voor Sainz zeker mogelijk moet zijn.

Sainz finisht in de top 6 (Boosted odd van 2.25)

Must See

More in Formule 1