Verbind je met ons

HomeFormule 1

Pakt Verstappen zijn elfde (!) overwinning in de Grand Prix van Nederland?

Voor de Formule 1 rijders zit de zomervakantie er officieel op. Dit weekend staat namelijk de Grand Prix van Nederland op het programma.

Op het Circuit van Zandvoort gaat Max Verstappen op zoek naar zijn derde thuiszege op rij, nadat hij ook al in 2021 en 2022 won.

De Nederlander heeft na 12 races al 10 overwinningen te pakken. Hij is dan ook alweer dé topfavoriet voor deze Grand Prix.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Nederland vind je hieronder.

Lando Norris

Het was lang geleden, maar bij McLaren zijn er de laatste tijd weer vrolijke gezichten te zien. Het team van Zak Brown doet sinds hun laatste grote upgrade uit het niks terug mee met de grote jongens.

Dat was in het begin van het seizoen héél wat anders, toen ze moesten knokken voor elk puntje.

Ondertussen hebben ze in Oostenrijk 12 punten, in Groot-Brittannië 30 en in Hongarije 28 punten gepakt. Enkel in Spa-Francorchamps vielen de resultaten wat tegen, onder meer door de DNF van Oscar Piastri.

Lando Norris blijft wel steeds op hoog niveau presteren. In zijn laatste vier races eindigde hij op P7, P4 en tweemaal op P2.

In de eerste vrije training in Zandvoort liet de Brit met Belgische roots alweer mooie dingen zien. Hij klokte tijdens de tweede training een tijd van 1.11,330 seconden op de zachte compoundband.

Hij bleef daarmee thuisfavoriet Verstappen met 0,023 seconden voor, ondanks twee snelle pogingen van de regerende tweevoudige wereldkampioen.

Het mag duidelijk zijn dat Norris alweer in topvorm is dit weekend. Wij zien hem dan ook in Nederland op het podium eindigen.

Norris finisht in de top 3 (notering van 1.95)

 

Charles Leclerc

Charles Leclerc lijkt de hoop om Verstappen te verslaan nu echt helemaal op te geven. De Monegask beseft dat Red Bull gewoonweg niet te kloppen is… en dat is eigenlijk niet zo slecht voor hem.

Leclerc mocht op pole position starten in Spa dankzij een gridstraf voor Verstappen. Leclerc ging uiteindelijk het gevecht met Verstappen en Sergio Perez nooit echt aan, waardoor hij geen krachten verspeelde.

Terwijl de twee Red Bulls een riante voorsprong uitbouwden, ging Leclerc het gevecht aan met Lewis Hamilton voor de derde plaats.

Het werd een spannende strijd, maar de voormalige wereldkampioen kreeg uiteindelijk zijn Mercedes niet voor de Ferrari.

Leclerc pakte daarmee zijn derde podium van het seizoen. De Red Bulls laten rijden was in dit geval dus echt wel de juiste keuze.

Wij verwachten dat Leclerc ook in Zandvoort de juiste prioriteiten voorop zal stellen. Dan moet een plaats in de top 6 zéker en vast mogelijk zijn.

Leclerc finisht in de top 6 (notering van 1.80)

Must See

More in Formule 1