Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Verlaat Villarreal met opgeheven hoofd de Champions League tegen Liverpool?

Chelsea-Liverpool

De race naar Sevilla loopt deze week ten einde. Dinsdag en woensdag komen we te weten welke twee teams elkaar in de ogen mogen kijken in de finale van de Champions League.

Dinsdagavond staat Villarreal voor een loodzware opdracht: zij moeten een 2-0 nederlaag tegen Liverpool zien goed te maken.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze halve finale vind je hieronder.

Ongeslagen onderzeeër

Villarreal mocht dan het onderspit delven tegen Liverpool in de heenwedstrijd, toch is het verschil tussen een uit- of thuismatch bij de gele onderzeeër vaak levensgroot.

Dat hebben ze bij Bayern München aan den lijve ondervonden in de kwartfinale: de Duitsers kwamen toen nog goed weg met een 1-0 nederlaag.

In het Estadio de la Ceramica zijn de troepen van Unai Emery alvast erg moeilijk te kloppen.

Dat lukte in 2022 zelfs nog niemand. En met Bayern, Juventus, Atlético Madrid én Real Madrid kwamen daar toch al een paar grote namen op bezoek.

Ondertussen zijn ze al twaalf thuismatchen op rij ongeslagen. Het laatste team dat kwam winnen was Barcelona, dat in november 2021 de 1-3 eindcijfers op het bord zette.

Verlaten de Spanjaarden de Champions League met opgeheven hoofd?

Villarreal wint of gelijkspel (notering van 2.25)

 

Weinig doelpunten

Villarreal is zeker niet de spectaculairste ploeg om naar te kijken. Vooral verdedigend geven ze weinig grote kansen weg. Ook op Anfield was dat het geval.

De cijfers in La Liga zijn ook duidelijk: enkel Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad slikten minder tegengoals dan Villarreal.

Vooral in thuiswedstrijden is het allesbehalve spectaculair. In de laatste zeven matchen in eigen huis vielen er in zes gevallen maximaal twee doelpunten in totaal.

En die statistiek kunnen we eigenlijk gewoon doortrekken naar de Champions League: al vier matchen op rij stonden er nooit meer dan twee goals op het scorebord.

Totaal aantal goals: minder dan 2.5 (notering van 2.25)

 

Must See

More in Jupiler Pro League