Verbind je met ons

HomeTennis

US Open 2023: Maken Djokovic en Świątek hun favorietenrol waar?

Met de US Open 2023 staat het vierde en laatste Grand Slam-evenement van het jaar op het programma.

Van maandag 28 augustus tot en met zondag 10 september wordt er gestreden op de hardcourtbanen in het USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York City.

De nummers één op de wereldranglijst Carlos Alcaraz en Iga Świątek zijn de titelverdedigers bij het heren- en damesenkelspel.

Alcaraz zal vooral moeten zien af te rekenen met 23-voudige Grandslamwinnaar Novak Djokovic als hij zijn titel wil verlengen.

Bij de vrouwen liggen er meerdere kapers op de kust die deze US Open kunnen winnen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze US Open vind je hieronder.

Novak Djokovic

Het is bijna onmogelijk om iemand anders dan Djokovic of Alcaraz naar voren te schuiven als topfavoriet.

Dat laatste keer dat één van beide heren een Grand Slam niet won, dateert al van in 2021. Toen versloeg Daniil Medvedev Djokovic in de finale van de US Open.

Diezelfde Djokovic leek dit jaar trouwens goed op weg om alle vier de Grand Slams te winnen in één jaar, maar op zijn geliefde gras in Wimbledon moest hij in de finale zijn meerdere herkennen in Alcaraz.

De 20-jarige Spanjaard stond daarna bij de bookmakers  helemaal bovenaan voor deze US Open… tot vorige week.

Djokovic versloeg namelijk Alcaraz in een thriller van vijf sets in de finale van het mannentoernooi op de Western & Southern Open.

Deze recente krachtmeting doet ons ook vermoeden dat Djokovic momenteel toch nog steeds net dat tikkeltje beter is dan Alcaraz.

Wij verwachten dan ook dat hij zijn 24e Grand Slamzege zal pakken.

Djokovic wint de US Open 2023 (notering van 2.30)

 

Iga Swiatek

Bij de vrouwen is titelverdedigster Iga Swiatek de topfavoriet, maar zij zal moeten zien af te rekenen met enkele zeer sterke tegenstanders.

Terwijl het bij de mannen vooral om Djokovic en Alcaraz draait, zit er bij de vrouwen meer variatie in de lijst met winnaressen.

Speelsters als Elena Rybakina, Cori Gauff, Jessica Pegula of Ons Jabeur zouden wel eens kunnen verrassen op dit tornooi.

Maar vooral Aryna Sabalekna lijkt de grootste uitdager van Swiatek te gaan worden. Zij wist dit seizoen de Australian Open te winnen door de Poolse nummer één te verslaan. Al verslikte ze zich daarna wel in de twee volgende Grand Slamtornooien.

Ook Swiatek zelf kon dit jaar niet het niveau halen van in 2022 toen ze maar liefst acht toernooien had gewonnen. Dit jaar staat de teller nog ‘maar’ op vier.

Toch doet ze daarmee nog steeds beter dan gelijk welke andere speelster én ze is uiteraard niet zomaar de huidige nummer één op de wereldranglijst.

De concurrentie is groter, maar Swiatek start sowieso als de grote favoriet voor de eindzege op de US Open 2023.

Iga Swiatek wint de US Open 2023 (notering van 3.25)

Must See

More in Tennis