Verbind je met ons

HomeTennis

Kan Novak Djokovic zondag zijn achtste (!) Wimbledon eindzege pakken?

Het beloofd een razend spannende finale te worden bij de mannen op het mythische gras van Wimbledon.

Titelverdediger en nummer twee van de wereld Novak Djokovic neemt het op tegen ’s werelds nummer één Carlos Alcaraz.

Wordt het de achtste eindzege (!) voor Djokovic op Wimbledon of toch de eerste voor de Alcaraz ?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Wimbledon 2023 vind je hieronder.

Topaffiche

Novak Djokovic heeft het alweer eens tot in de finale geschopt van zijn favoriete tornooi.

De Serviër speelt altijd zijn sterkste spel op deze ondergrond. Hij kan bovendien een indrukkend winstpercentage van 85 procent op gras voorleggen.

In totaal won Djokovic al zeven keer Wimbledon. Als hij deze finale tot een goed einde weet te brengen komt hij op gelijke hoogte met Roger Federer, die in totaal acht keer de eindzege pakte hier.

In de halve finale wist hij Jannik Sinner in drie sets opzij te zetten. De Italiaan toonde bij momenten wel weerwerk, maar uiteindelijk had Djokovic niet al te veel problemen met de nummer acht van de wereld.

Ook die andere finalist, Carlos Alcaraz, had geen moeite met Daniil Medvedev in zijn halve finale. In drie korte sets: 6-3, 6-3 en 6-3 was de klus geklaard voor de Spaanse nummer één.

Alcaraz lijkt dit seizoen grote stappen vooruit gezet te hebben op het gras en is zeker in staat om de Serviër het vuur aan de schenen te leggen in deze finale.

Topfavoriet

Djokovic blijft echter met voorsprong de topfavoriet. De 36-jarige won enkele weken geleden nog Roland Garros en veroverde daarmee zijn 23e Grand Slam-titel. Eerder dit jaar won hij ook al de Australian Open.

De Serviër is dus duidelijk in topvorm. Bovendien is gras zijn absoluut favoriete ondergrond, terwijl Alcaraz liefst van al het gras zoveel mogelijk zou willen vermijden.

Wij verwachten dan ook dat Djokovic zondagnamiddag zijn achtste finale op rij zal winnen hier, al zal hij er heel hard voor moeten werken, met waarschijnlijk een pak games als gevolg.

De neutrale kijker mag zich alvast aan een spektakelwedstrijd verwachten.

Djokovic wint en meer dan 39.5 games (notering van 3.00)

Must See

More in Tennis