Verbind je met ons

HomeMotorsport

Tifosi vestigen hoop op would-be Italiaan Charles Leclerc

Max Verstappen - Charles Leclerc - F1 2019

Amper een week na de Belgische Grand Prix strijkt de Formula 1-karavaan neer aan het Autodromo Nazionale di Monza. Met zijn lange rechte stukken, afgewisseld met bochten die naar rechts afzwaaien, en korte chicanes is het parcours van 5,793 kilometer een ware beproeving voor de versnellingsbakken van de bolides. Met veel pannes tot gevolg.

De schuchtere pogingen om de snelheid te beperken mondden op niets uit en daardoor staat Monza nog altijd bekendstaat als het hogesnelheidscircuit bij uitstek. Het is geen toeval dat Kimi Räikkönen vorig seizoen tijdens de kwalificaties de snelste ronde aflegde in de geschiedenis van de Formule 1 met een gemiddelde snelheid van 263.587 km/uur.

De atypische Grand Prix, dat sinds 1950 slechts een keer buiten Monza werd verreden, is op het lijf geschreven van de Ferrari’s. Op rechte stukken zijn de knalrode wagens van Scuderia net iets sterker dan Mercedes en Red Bull. De tifosi mogen dus luidop dromen van een eerste zege van Ferrari sinds Fernando Alonso in 2010. En alle hoop is gevestigd op Charles Leclerc (die vanop pole start), de nieuwe chouchou van de tifosi die in Spa-Francorchamps na 33 pogingen zijn eerste Grand Prix won. Hij maakte zich nog een pak populairder bij de fans van Ferrari toen hij aangaf dat het hem niet zou storen met de Italiaanse nationaliteit rond te lopen.

De 21-jarige Monegask staat dankzij zijn zege in België iets steviger op de vijfde plaats en heeft zelfs uitzicht op een podiumplaats. Ferrari moet straks nog uitmaken of het in Monza voluit de kaart van Leclerc trekt of Sebastian Vettel extra krediet geeft.

Lewis Hamilton won de twee voorbije edities en hij kan de eerste coureur worden sinds Jean Manuel Fangio in 1955 die drie keer op rij zegeviert in Monza. De Brit kan zelfs Michael Schumacher voorbijsteken met 6 overwinningen.

Charles Leclerc wint de GP van Italië @ 2.20

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Motorsport